Itthon » Politika

Hiányolja a stratégiát a Néppárt

A helyi szervezet egyetért azzal, hogy kultúrközpont legyen a várból, de szerintük meggondolatlanság ilyen gyorsan iskolát költöztetni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Az egykori UCECOM iskola épülete a Budvár utca 2 szám alatt
Az egykori UCECOM iskola épülete a Budvár utca 2 szám alatt | Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. július 31., 16:48
1 hozzászólás. 

Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben az Erdélyi Magyar Néppárt székelyudvarhelyi szervezete kifejti, támogatják, hogy a Székely Támadt Vár más rendeltetést is kapjon, és véleményük szerint kulturális intézményeket kell oda költöztetni.

Ugyanakkor szerintük átgondolatlan és kivitelezhetetlen az a terv, hogy másfél hónap alatt felújítsák az UCECOM iskola épületét, és oda költöztessék az Eötvös József Szakközépiskolát. A néppártiak szerint előbb ki kellene dolgozni a város oktatási és kulturális stratégiáját, és ezek után dönteni.

A Márton Áron tér felújításával példálózva kifejtik, legutóbb ekkor „bizonyosodott be, hogy a város legfontosabb terét mindenféle terv és elképzelés nélkül, újítgatták a tervezett egy hónap helyett három hónapig. Egy iskola esetében nincs lehetőség két hónapig várni, hogy elkezdődjön a tanítás".

A székelyudvarhelyi városi tanács augusztus elsején, csütörtökön reggel nyolc órakor tartja soros havi tanácsülését, ahol az első határozattervezet témája a szóban forgó tanintézmény elköltöztetése a Budvár utca 2 szám alá, az egykori UCECOM iskola épületébe.

Amint azt a városháza sajtóosztályán érdeklődve megtudtuk, a tervezet jellege miatt nem vagyoni kérdés, lévén, hogy költöztetésről van szó, ezért nem szükséges hozzá kétharmados többség, elég, ha a tanácsosok fele plusz egy tanácsos megszavazzák, hogy érvényes határozat legyen belőle.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben az RMDSZ frakció egységesen támogatja a költöztetést, az EMNP tartózkodása, vagy nemleges szavazatai – akár az MPP-s tanácsosokkal karöltve – nem elegendők ahhoz, hogy megakadályozzák a költöztetést.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gáspár2
2013-07-31 19:23:23
Ingatlancsere
Az már haladás, hogy a más rendeltetéssel egyetértenek, de van valami, amit az én székuj fejem nem ért:
Az "A" ingatlan helyett a "B" ingatlanba vannak a cuccok.
Ennek mi a fészkes fekete fene köze van az oktatási és kulturális stratégiához?
(Korántsem azt állítom, hogy nem kell!)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."