Itthon » Politika

Tisztújítást tartott az MPP

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete hétfőn, február 29-én  tartott tisztújító küldöttgyűlést Csíkszeredában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

mpp-tisztujitas-hrmegye
Újított is, meg nem is a megyei MPP
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. március 01., 11:23
0 hozzászólás. 

A küldöttek döntése értelmében Salamon Zoltán folytathatja a munkát a megyei szervezet élén, az alelnöki teendőket pedig a továbbiakban is Szakál Csaba látja el.

A megyei elnökség tagjainak megválasztásakor a széki szempontok érvényesítésére törekedtek a küldöttek, így Gyergyószékről Czink Attilát, Csíkszékről dr. Váncsa Gábort, Udvarhelyszékről pedig Kiss Attilát bízták meg a terület képviseletével.

A teljeskörű tisztújítás alkalmával a párt alapszabályzata értelmében Megyei Etikai Bizottságot is választottak a küldöttek. Ennek összeállításánál szintén a széki szempontokat vették figyelembe, így Csíkszékről Albert Tibor, Udvarhelyszékről Thamó Csaba, Gyergyószékről pedig Kovács László kapott bizalmat.

A mandátumot nyert tisztségviselők mandátuma két évre szól, a küldöttgyűlésen a megyében tevékenykedő 31 helyi szervezet küldöttei vettek részt.

Az újraválasztott elnök megköszönte a bizalmat, ugyanakkor a választásokra való felkészülés szempontjából is bíztatónak nevezte, hogy mandátuma alatt, ha nem is látványosan, de sikerült növelni a helyi szervezetek számát.

Salamon Zoltán kijelölte a következő időszak feladatait, megismételte: eddig biztosra mintegy 30-35 közigazgatási egység esetében tudjuk, hogy az MPP önállóan méretkezik meg és az esetek többségében önálló polgármester-jelöltet is állít.

Az MPP Hargita megyei tanácsosi listájának összeállításakor a széki szempontok mellett azokat a régiókat részesítik előnyben, ahonnan eddig is a legtöbb szavazat érkezett az előző választások alkalmával. Legfontosabb az MPP pozícióinak megerősítése, minden helyi koalíciós ajánlatot ezen szempont figyelembevételével értékelnek majd – szögezte le Salamon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."