Kultúra » Alter

Túsz leszel vagy bölcs?

Vasárnap a tévé előtt is lehet menetelni. Kézbe a távirányítót!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

Tuszjatszma-NicoleKidman
Tuszjatszma-NicoleKidman
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. október 25., 12:07
0 hozzászólás. 

Túszul ejtenek pénteken, de szombaton lehet különvéleményed, ha vasárnap délután megszerezed a bölcsek kövét, és azt nézed, amit ajánlunk.

Bedőházi Attila-Csaba

Nicholas Cage és Nicole Kidman főszereplésével készült amerikai thrillert vetítenek pénteken. Éjfél után 15 perccel kezdődik a Cool Tv-n a Túszjátszma. Kyle a gazdag üzletember és felesége házukat újítják egy elszigetelt, jómódú környéken, amikor négy betörő a könnyű pénzszerzési lehetőség reményében rabul ejti őket saját otthonukban.

A család megpróbálja felvenni a harcot a betörőkkel, de közben egymás ellen fordulnak a bűnözők, de még a család tagjai is. Árulás, csalás, intrika együtt üti fel a fejét.

Katona Zoltán

Hétfőre virradó éjszaka, ha álmatlanságban szenvedsz, akkor éjfél után másfél órával van egy amerikai fim a magyar egyesen, aminek az eredetije egy dán alkotás. A Testvéred feleségét című filmből lett a Testvérek, aminek a sztorija, sokszor pedig a párbeszédei is ugyanazok. Jim Sheridan rendező Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire és Natalie Portman főszereplésével készítette el Susanne Bier és Anders Thomas Jenssen filmjének amerikai verzióját, ami arról szól, hogy az egyik tesó eltűnik a háborúban, az otthon maradt és az előbbi felesége között pedig szövődik valami.

testverek1Nem könnyű film, mindenképpen végig kell nézni, hogy élvezhető legyen. A katonaság, a háború egy olyan dolog, ami az emberi kapcsolatokat is átalakítja. Még akkor is, ha túléli az ember. Tehát m1, vasárnap 01.35-kor.

Szasza

Mesét olvasni gyerekek szoktak – ez az az állítás, ami a fantasy műfaj elterjedésével teljesen megbukott. Míg korábban pattanásos arcú, elvakult, és mindenki által lenézett, nagyra nőtt gyerekek sajátjának tulajdonították a mesés világok szeretetét, az utóbbi néhány évben a varázslók világa szépen bekúszott a popkultúrába.

Kétségtelen, hogy ennek a jelenségnek az egyik legerősebb úttörője Harry Potter volt. A szemüveges kamasz gyerek varázspálcájával világokat ment, míg tanulni van, hogy aztán mostohaszülőkhöz, a lépcső alatt berendezett szobájába térjen vissza a muglik közé. Története, bár gyerekeknek is íródott, sokkal többet hordoz, mint egy egyszerű altatómese – bátorságról, barátságról és még annyi minden másról is szól.

hp-bolcsekkove-02Nem olvastad, nem láttad, vagy csak simán újra megnéznéd? Most itt a lehetőség, a Cool ugyani műsorra tűzte a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet, vagyis a sorozat első részét. Érdemes az elején kezdeni a sztorit, szombaton 22 óra 30 perctől, vagy vasárnap 15 óra 25 perctől.

Kakasy Botond  

Néhány évtizeddel a jövő Amerikájában járunk, ahol nincsenek gyilkosságok, ugyanis a rendőrség a világ legfejlettebb bűnmegelőzési technológiáját használja. Három csalhatatlan látnok vízióiból már jó előre ki lehet olvasni, ha valaki gyilkolni fog. Így az Igazságügyi Minisztérium elitalakulata, a Bűnmegelőző Osztag már azelőtt lecsap a tettesre, mielőtt az elkövethetné a tulajdonképpeni gyilkosságot. Johon Anderton (Tom Cruise) parancsnok hat éve, kisfia elvesztése óta dolgozik az osztagnál,  elszántan hisz a rendszer tévedhetetlenségében és megszállottan küzd, hogy megóvja embertársait az olyan szenvedésektől, amit neki kellett átélnie. A különleges oldatban lebegő három látnok vízióit Anderton látja először és küldi a helyszínre az embereit.

Egy alkalommal azonban  ismeretlen helyen, ismeretlen nőt ölnek meg. A vízióból csak a gyilkos kiléte derül ki, aki maga Anderton. A gyilkosságot 36 óra múlva követi el, így ennyi ideje marad kideríteni, hogy valóban rendőrparancsnokból gyilkos lesz vagy a Pre-Cogok mégsem tévedhetetlenek. A város fejlett térfigyelő rendszerein úgy kell átküzdenie magát, hogy közben saját emberei üldözik, élükön örök riválisával Danny Witwer-rel (Colin Farrell).

Az izgalmas logikai hurkokkal tarkított Különvélemény című amerikai akcióthrillert szombat este fél 11-től nézhetjük meg a TV2-n.

Lázár Emese

1760-ba, Velencébe és Bécsbe kalauzol Carlos Saura önéletrajzi ihletésű filmje az Én, Don Giovanni. Főhőse Lorenzo da Ponte librettista, akinek meghatározó szerep volt abban, hogy Mozart megírta a zeneirodalom egyik legszebb zeneművét, a Don Giovanni című, egyébként utolsó operáját. A szerelmes és száműzött költő és a zseniális zeneszerző találkozásáról, barátságáról szóló film az opera könnyedségére és drámaiságára ugyanúgy rávilágít, mint Mozart életszeretetére és tragédiájára.

Én, Don GiovanniA Carlos Saura és Vittorio Storaro alkotópáros érdeme, hogy modern köntösbe öltöztette a 18. századi témát és csodálatos látványvilágot teremtett.  A játékfilmet október 26-án, szombaton 22 óra 15 perctől lehet megnézni a Duna Televízióban.


címkék: film ajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."