Kultúra » Multimédia

Foci helyett jeges móka

Nagy sporteseményt lehet követni a tévében is ezen a hétvégén, de nem csak fociból áll a világ – nézd meg még miből.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Jégkorszak
Itt van, amit érdemes megnézni a tévében a hétvégén
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. június 29., 13:14
0 hozzászólás. 

Amíg a fél világ az olaszok és a spanyolok egymásnak feszülését bámulja vasárnap este, simán van még egynéhány jó alternatíva, ha a tévé előtt tespedünk. Vedd kézbe a távkapcsolót!

Lázár Emese

A Várlak nálad vacsorára (House Calls) című amerikai játékfilmet 1978-ban forgatta Howard Jeff rendező. A történet főszereplője a sebészorvos, aki 31 év házasság után özvegyen marad. Azért, hogy a személyes tragédiáját kiheverje, három hónap fizetetlen szabadságot vesz ki. A pihenő után kollégái alig ismernek rá: a korábban morcos és kötekedő orvos külsejét és életmódját is „átműti". Legjobb barátjának megsúgja, hogy bepótolja a házasság alatt elmulasztott kicsapongást és az összes, útjába kerülő csinos nőt meghódítja.

Várlak nálad vacsorára

Sikerül-e terve és happy lesz-e a történet vége? A választ megtudjuk, ha szombaton délután a 17 óra 15 perckor kezdődő Duna Filmklubot választjuk. Két nagyszerű színész – Walter Matthau, Glenda Jackson – és egy könnyű, de nem habkönnyű romantikus vígjáték – nem jár rosszul, aki szombaton délután a tévé képernyője elé menekül a júniusvégi kánikula elől.

Kakasy Botond

Már láttam. Franciául annyit tesz, hogy Déjà Vu. Ez a címe a 2006 év végen debütált Tony Scott rendező és Jerry Bruckheimer producer közös filmjének is. A nagy durranásnak szánt akció-dráma nem okozott csalódást a nézőknek. A New Orleans-i kikötőből egy hatalmas komp indul útjának. A fedélzetén gondtalan utasok, egyedül egy kislány babája esik a vízbe, aki aggódva néz utána. Aztán hirtelen emberek százai zuhannak a vízbe. A kompot óriási robbanás szakítja darabokra.

Déjá vu

A helyszínre Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) érkezik, hogy a komppal történt szerencsétlenség okát kiderítse. Egy ideje az ügyben nyomoz, amikor az esettől függetlennek látszó halálesethez hívják ki. Carlin mégis úgy gondolja, összefüggés van a komp szerencsétlensége és a haláleset között. Egy titkos katonai kutatóközponttól keresik meg, ahol alkalma nyílik betekinteni a múltba. A titkolózás ellenére Carlin rájön, hogy nem csak belenézni, hanem megváltoztatni is képesek a múltat. A filmet az RTL Klubon szombat este 22 óra 15 perctől nézhetjük meg.

Katona Zoltán

Challenger – egy űrrepülő tragédiája. Glenn Jordan játékfilmje a nyolcvanas évek egyik legnagyobb amerikai tragédiáját dolgozza fel: a Challenger űrrepülő 1986 januárjában bekövetkezett katasztrófája nyomán hét űrhajós halt meg.

Challenger

A film az űrhajósoknak a tragédiához vezető mindennapjait, a készülődést, a katasztrófa emberi oldalát mutatja be. Amennyiben nem szereted a focimeccset és érdekel a közelmúlt Amerikája, ez a film tökéletes választás vasárnap estére. Hely, idő: m2, vasárnap, július 1, 22.25.

Bedőházi Attila-Csaba

Létezik nő és férfi között barátság? Erre a kérdésre keresik a választ az EB döntő idején, vasárnap este az RTL Klubon. A nők válasza természetesen igen, a férfiak, pedig az ellenkezőjéről vannak meggyőződve. A Csak barátok című amerikai-kanadai-német romantikus vígjáték is magyarázza a furcsa kapcsolat miértjét, egyféleképpen biztosan. Chris gyerekkorában szerelmes volt barátjába, Jamiebe, de a lány nem viszonozta érzelmeit, hiszen ő barátként tekintett a pattanásos, kissé esetlen kamaszra. Egy megaláztatás után Chris úgy dönt, hogy megváltozik és majd egyszer minden nő az ő tenyeréből eszik.

Csak barátok

Telnek, múlnak az évek és főhősünkből Amerika egyik legmenőbb férfija lesz, aki sztárocska párjával tér vissza szülővárosába. A szerelem persze nem múlt el, sőt, most esélyesként meg is küzdhet a gyerekkori álmáért, Jamie kezéért. Ha tehát érdekesebbnek tűnik a Ryan Reynolds és Amy Smart főszereplésével készült 2005-ös mozit nézni, mint mondjuk az év egyik legnagyobb sporteseményét, akkor vasárnap 21 órától az RTL Klubra kell kapcsolni.

Szasza

A kalandok kalandját ajánlja pénteken este a Film+. A Gyűrűk Ura trilógia első részére, A Gyűrű Szövetségére csak akkor üljünk be, ha valóban egészestés kikapcsolódásnak szánjuk, hiszen háromórás eposzt kapunk. A fantasy világának talán legismertebb műve egy mesebeli világba kalauzol el, és ha a teljes élményre vagyunk kíváncsiak, akkor mindenképp érdemes az első résztől kezdve végignézni a teljes sorozatot. A legendás fantasy-kaland pénteken este 21:25-kor kezdődik a Film+-on.

Gyűrűk ura, a gyűrű szövetsége

Szombat estére ugyanide érdemes visszakapcsolni egy kis nevetésért. Lehetetlen helyzet hoz össze egy lehetetlen társaságot a közelmúlt egyik legismertebb és talán legjobb animációs filmjében. Sid, a lajhárt a jégkorszak elől vonulna melegebb éghajlatra, de lekési társait, ezért egy mammuthoz, Manfrédhoz csapódik. Hamarosan egy embercsemetét is találnak és egy kardfogú tigris is érkezik, ami elképesztő helyzeteket szül. A Jégkorszak nyújtotta élményért szombaton 20:30-kor kapcsoljunk a Film+-ra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."