Színes » Érdekességek

Túl sok a kopasz a Marson

A komcsik kómába esnek a CIA-tól, az ufók pedig harcba szólítják az élő holtakat. Szétizguljuk hétvégén a távkapcsolót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

Goodbye, Lenin!
Goodbye, Lenin!
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 07., 19:18
0 hozzászólás. 

Goodbye, Katona Zoltán!

Nagyon élveztem, amit utóbbi tizenöt évben a német film produkált: nagyot dobbantott mind otthon, mind pedig a nemzetközi piacon. Kedvenc kortárs német filmjeim a múltról szólnak, és azt szeretem, hogy hozzáértően, a hibákat beismerve, sallangmentesen mutatják be azt, nem mitizálva a személyeket.

A bukás, A mások élete vagy a Pénzhamisítók története mellett talán a legismertebb a Good bye, Lenin! És egyben az egyik legviccesebb is.

Az NDK-ban 1989-1990-ben játszódó sztori röviden: a hithű kommunista anyuka a rendszerváltás előtt néhány órával kómába esik, fiai – félve attól, ha rájön, hogy megváltozott a világ körülötte, nem éli túl – megpróbálják tovább éltetni a rendszert az otthoni betegszobában. A videóról lejátszott tévé-híradók és a hasonszőrű bravúrok nagyon komikus és izgalmas helyzeteket szülnek péntek este fél tizenegykor, a Duna tévén.

Húzzál gyűrűt Bedőházi Attilára

A trilógia legtöbb és leglátványosabb csatajelenetét ígéri szombat este A Gyűrűk Ura: A király visszatér című része. Mindenki az utolsó, mindent eldöntő harcra készül.

AGyurukUra-AKiralyVisszater

Theoden összehívja seregeit, Aragorn harcba szólítja az élő holtakat, de a legnehezebb dolga mégis Frodonak van, hiszen az ő feladata megsemmisíteni a gyűrűt. Minél közelebb ér a Végzet hegyéhez, annál jobban hatalmába keríti a gyűrű. Középföldéjért vívott háború elkezdődik, mégis a félszerzeten múlik minden.

Tolkien remekművének utolsó részét szombaton 20 óra 30 perctől vetíti az RTL Klub.

Pál Edit Éva és az ufó gyerek

Ha a vasárnapi ebéd után valami chill out bámulni valóra vágyunk, ami mégsem teljesen a rágógumi a szemnek kategória, nézzük meg a Marsról jött fiút.

marsrolAz apa-gyerek kapcsolat alapból érdekes, de lehet fokozni. Például úgy, hogy apuka (John Cusack) sci-fi író, meghal a felesége, és bánatában, unalmában örökbe fogad egy gyereket. Az árvaházban dolgozó barátnője ajánl egy kisfiút, akinek szárnyal a fantáziája.

Annyira, hogy azt képzeli, a Marsról jött. Az egyre különösebb történésekkel fűszerezett együttélés során apuka is gyanakodni kezd, hogy ez a gyerek tényleg nem a földről származik. Reméljük, jól szórakozunk, ha 15.10-kor az RTL klubra kapcsolunk.

Kakasy Boti vén sztárokkal lövöldöz

A Chuck Norris-os vicceket lassan kicserélhetjük Bruce Willis-esekre, az idősödő filmhősön sem hagy nyomot az idő. Kopaszon, néhány ránccal a szeme alatt ugyan, de még mindig maga mögé utasítja a rossz fiúkat és a filmek végére begyűjti a jó csajokat.

Frank (Bruce Willis) és társai, Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. A kivénült társaság mégsem számíthat csendes nyugdíjas évekre.

redA szervezet úgy gondolja túl sok titkosított és főként kompromittáló anyagot ismernek, így jobbnak látják őket likvidálni. A visszavonult szuperkémek is hamar rájönnek, hogy nem a nyugdíj-kiegészítésért keresik őket, így minden tudásukat összeszedve próbálnak mindig egy lépéssel a rájuk vadászók előtt járni.

A csapat úgy dönt, betör a CIA központba és kideríti melyik is az az információ, amely miatt vadászik rájuk a szervezet. Rögtönzött tervek, rutinos fegyverkezelés és sok év tapasztalata segíti őket, hogy életben maradjanak.

A Red című amerikai akciófilmet vasárnap este 22 órától nézhetjük meg a Film+ közvetítésében.

Szasza, a fasza

Mire odaértem, hogy a szokásos hétvégi filmajánlóba írjak valami okosságot, kollégáim már végeztek a melóval, és a frappánsság álcájába bújtatott alcímekkel meg is fejelték azt. Gondoltam, nincs akkora szerencsém, hogy legyen valami olyan film a hétvégén, amivel rímet is ki lehet hozni, és lám-lám, mégis van: Ki a faszagyerek?, vasárnap este fél nyolctól a Film+-on.

Ki a faszagyerek?

Való igaz, soha nem láttam a filmet, de a leírás alapján nem tűnik rossznak. A főszereplő egy kemény nyomozó, ám szegény Derrick Vann most mellényúl, egy fegyverkereskedő helyett egy szerencsétlen flótást kap el, akit rávesz, hogy játssza tovább szerepét. Egyébként Samuel L. Jackson a főszereplő (aki egyébként is faszagyerek), szóval nagyot tévedni nem lehet a filmmel. De hétvégétől egyébként is a szotyis téli olimpiát fogja nézni mindenki az m1-en, szóval ezt max. két síugrás közé lehet beszúrni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."