Kultúra » Multimédia

Bomba hozza rád a nászt

Házasodni készülőknek, és a bomba sztorik szerelmeseinek is akad néznivaló a tévében, de az is kiderül, kik veszik át az Oscart.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Bombák földjén
A bombák földjén már vitte az aranyszobrot.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. február 22., 19:01
0 hozzászólás. 

Már nincs tél, de még nincs tavasz sem. A se hideg, se meleg, langyos  hangulatot feldobhatja hétvégén egy jó film vagy az élő egyenesben közvetített kézilabda rangadó. 

Katona Zoltán

Három évvel ezelőtt alaposan rávert az Avatarra az Oscar-gálán, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy az Irakban szolgáló bombaszaki sztorija, A bombák földjén, lélegzetelállítóan izgalmas. Kathryn Bigelow (aki nemrég Bin Laden likvidálását is megfilmesítette) a világ legveszélyesebb melóját hozza testközelbe – bombák semlegesítése a háborús övezetben. Itt nagyon nem mindegy, hogy melyik szálat vágják át, mert a töltet iszonyatosat robban, százak halhatnak meg.

Bombák földjén

A bombasemlegesítő katona történetébe belevegyül egy másik szál is, William összebarátkozik egy helybeli kisfiúval, s ez további bonyodalmat szül. Ha vasárnap éjszaka szükséged van egy kis adrenalinra, akkor éjfél előtt negyedórával válaszd a Magyar Televíziót. Nem fogod megbánni, több mint két órányi tömény izgalomban lesz részed.

Kakasy Botond

A házasság intézmény komoly dolog, mégis készítsük fel nevetőizmaikat ha Sadie (Mandy Moore) és Ben (John Krasinski) készülődését követjük a nagy napra. Frank tiszteletes (Robin Williams) sajátos nézeteket vall. Úgy gondolja, hogy a válást úgy lehet a legjobban elkerülni, ha a párok össze sem házasodnak. Ezért minden párnak egy házasságra felkészítő tréninget tart. Akik ezt végigcsinálják, anélkül, hogy szakítsanak, azok minden valószínűséggel együtt élik le életüket.

naszfrasz-01A próbatételek nem egyszerűek, főleg, hogy a házasságig tilos szex. A gyerekvállalás mímelésére a tiszteletes két robotbabát bíz rájuk, akik bekakilnak, a legváratlanabb helyzetekben sírni kezdnek és egyik kellemetlenséget a másik után okozzák. A párocska nem menekül meg a bekötött szemmel való vezetéstől sem. A próbatételek felérnek egy katonai kiképzéssel, de erről mit sem sejtenek a nagy napra készülő fiatalok.

A vicces jelenetekben és poénos párbeszédekben bővelkedő Nászfrász című filmet megnézhetjük az RTL Klubbon vasárnap 21 órától.

Lázár Emese

Van-e hatalma az időnek a szerelem felett? És a távolság erősíti vagy gyengíti két ember kapcsolatát? A kérdésekre ad egyfajta választ A távolság íze című játékfilm.

Főszereplői a kávéháztulajdonos, Jeremy (jude Law)és a megcsalt és elhagyott Elizabeth, akit Norah Jones alakít. Az éjszakai kávéházi beszélgetések közel hozzák őket egymáshoz.

107993 galeria my blueberry nights31

Ám egy napon Elizabeth elköltözik a városból, s jelenlétét a Jeremynek küldött képeslapokkal „pótolja". Sikerül-e megőrizni a kapcsolatot vagy sem? Ha kíváncsiak vagyunk a végkifejletre, akkor vasárnap éjfél után 45 perccel romantikázhatunk a TV2-n.

Bedőházi Attila-Csaba

Filmből többet is nézhetünk egyszerre ezen a hétvégén, vagy inkább a következő hét elején, ugyanis gazdára találnak az Oscar-díjak. Igaz, nem teljes egészében követhetjük a siker-mozikat, de előnyös lehet a következő időszakra nézve végigvizslatni az elismert alkotások bemutatóit. Erre kínál lehetőséget a helyi idő szerint február 25-én 3 óra 30 perckor kezdődő Oscar-gála, amit élőben közvetít a román HBO.

A 85. Oscar-díj jelöltjei azt mutatják, hogy az Amerikai Filmakadémia visszatért a hagyományos hollywoodi filmek díjazásához. A jelöltek listáját Steven Spielberg Lincolnja vezeti 12 jelöléssel, a második a Pi élete 11 nominációval.

Oscar-dij

Nyolc-nyolc jelölést érdemelt a Napos oldal és A nyomorultak, hetet Az Argo-akció. További érdekesség a Napos oldallal kapcsolatban, hogy ez az első olyan film több mint harminc éve, amely mind a négy színészi kategóriában büszkélkedhet jelöléssel. A legjobb női főszereplő kategóriában egyébként a legfiatalabb jelölt kilenc (Quvenzhané Wallis A messzi dél vadjaiból), míg a legidősebb 85 éves (Emmanuelle Riva a Szerelemből).

Szasza

Már-már autonómiai gyorstalpalónak is lehet tekinteni Roland Emmerich péntek esti filmjét – na, jó, igazából nem, de a Függetlenség Napja is szinte erről szól, csak picit több benne a speciális effekt. Az Egyesült Államok is mindig büszke volt a zászlójára, de amikor a főváros felett egy 550 kilométer átmérőjű űrhajó jelenik meg, nem igazán tűnnek hatásosnak az olyan érvek, mint tradíció, meg jelképhasználat.

fuggetlenseg-napja-0222

Egyébként is, az idegenek nem csak a zászlót akarnák, hanem elpusztítanák az emberi fajt, ha már úgyis erre járnak. Persze a Steven Hiller (Will Smith) és David Levinson (Jeff Goldblum) vezette csapat nem adja magát olyan könnyen, megkezdődik a harc a földönkívüliek ellen. Klasszikus, sci-fi elemekben és humorban bővelkedő akciófilm pénteken 21 óra 10 perctől a Film+-on.

Józsa Csongor

Rangadót játszik a Székelyudvarhelyi KC a férfi kézilabda Nemzeti Ligában. Vasárnap 18 órától a városi sportcsarnokban látja vendégül az utóbbi évek bajnokát, a Konstancai HCM-et.

szkc cyprus-8266

A házigazdák két vereség után lépek pályára – mindkettőt idegenben könyvelhette el –, de hazai környezetben sokkal jobban játszik, mint vendégként. A párharcot élőben közvetíti a Digi Sport 3.


címkék: filmajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."