Kultúra » Multimédia

Udvarhelyi színésszel robbant a legújabb magyar kisfilm

Tavalyi átütő sikerű kisfilmje, az Újratervezés után újabb csodával lepett meg Tóth Barnabás, ezúttal városunk szülötte is remekel benne.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

film kikep-1
Jelenet a filmből, bal oldalon Katona László.
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2015. december 21., 13:50
0 hozzászólás. 

Emlékeznek még 2014 egyik legnagyobb hatású, nagy sikerű és megrázó kisfilmjére, az Újratervezés-re? Tóth Barnabás filmjében Pogány Judit és Kovács Zsolt alakítottak hatalmasat: a történet mindössze néhány autóútról és az utcák sűrűjében kavargó, idősödő házaspárról szól. Legalábbis látszólag, ugyanis a végére kevés szem maradt szárazon. Ha nem látta, most azonnal érdemes pótolni ide kattintva.

És, hogy miért vettünk most elő egy tavalyi rövidfilmet? Mert Tóth ismét alkotott, ráadásul ismét átütőt. Az Elmenetel, ha lehet, még megrázóbb, helyenként már-már sokkoló képekkel operál. A kerettörténet meg is adja erre a lehetőséget, hiszen egy abortusz nem túl szép pillanatait mutatja be.

Azonban, akárcsak az előző film esetén, most is jóval többről van szó: elég ha annyit árulunk el, hogy a főszerepet igazából az emberi gyarlóság játssza. A megdöbbenés most sem fog elmaradni, még úgy sem, hogy helyenként kissé erőltetettnek, vagy túlzottan szájbarágósnak is érezhetjük az alkotást, de ez mit sem von le az értékéből.

Az élményt csak fokozzák a szereplők, akik közül muszáj kiemelnünk a székelyudvarhelyi Katona Lászlót: őt korábban a G. Café színpadán élőben is láthattunk az idei G. Feszt-en, most pedig filmen nézhetjük meg.

Az Elmenetel mindenkinek ajánlott, székelyudvarhelyieknek pedig különösen érdekes lehet a kötődés miatt. Érdemes a feliratot is követni, néhány, a háttérben alig hallható szófoszlány még rátesz egy-két lapáttal az élményre.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."