Kultúra » Multimédia

BL döntő, a bűn városa és hippi hajak

Ismét hétvége előtt állunk, a tévé elé pedig ülhetünk bátran, akad néznivaló bőven.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Tévét néz
Fotó: port.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 27., 15:04
1 hozzászólás. 


Bedőházi Attila-Csaba

Péntek este a '90-es évek akciófilmjeinek egyik gyöngyszeme kerül képernyőre a Film+-on. A parádés szereposztással büszkélkedő, egyébként kritikailag kevésbé sikeres A specialista című alkotás 1994-ben készült. A filmet Sylvester Stallone és Sharon Stone szexjelenete, na meg James Woods és Rod Steiger színészi alakítása mentette meg a teljes kudarctól. A történet nem túl bonyolult: a bosszúéhes szépség (Sharon Stone) megbízza az ex-CIA ügynököt (Sylvester Stallone), hogy szülei gyilkosait tegye el láb alól. A különféle robbanószerkezetek szakértője maga is a nő csapdájába esik, vagy legalábbis úgy tűnik. Hogy mi lesz a vége, azt megtudhatják péntek este. A mozi 22 óra 10 perctől kezdődik a Film+-on.

Szines_tvajanlo/2705

A hét utolsó napján a végéhez ér (hál' Istennek) a párválasztó show, azaz Alekosz megtalálja (élete) párját. Vasárnap helyi idő szerint 20 órától: Szerelem a legfelsőbb szinteken, vagy inkább az RTL Klubon.

Lázár Emese

Százhúsz perc nosztalgia a javából! Hippik, LSD, az önfeledt szabadság, a szabad szerelem, kiváló dalok, tánc, vietnámi háború – egyszóval Hair. „Az első Broadway musical, amely nem a tegnapról szól" – írta egy kritikus 1968-ban Gerome Ragni-James Rado-Gart McDermot musicaljének broadway-i bemutatója után. A Hair diadalútja 1967. október 29-én, az első bemutatóval indult – a vietnami háború, a fajgyűlölet ellen tiltakozó zenés darab egy csapásra meghódította a világ színpadait, a hippi generáció és korszak jelképe lett.

Szines_tvajanlo/2705

A világ majd' minden nagyszínpadán játszott musicalből Milos Forman cseh rendező 1979-ben készítette el azonos című, világhírű és ma is megunhatatlan filmjét. Aki újra átélné a hippi korszak hangulatát, Berger, Sheila, Claude történetét és meghallgatná a megunhatatlan dalokat (Good Morning Sunshine, Somebody To Love, Hair, Easy to Be Hard, Where Do I Go? stb.) szombaton 15 óra 15 perckor feltétlenül kapcsoljon az MGM-re.

Katona Zoltán

Bajnokok Ligája: Barcelona-Manchester United

Az idei döntő a londoni Wembley-stadionban lesz: a kérdés az, hogy a katalán szupercsapatot meg tudják-e állítani és le tudják-e győzni a félig-meddig hazai környezetben játszó vörös ördögök? Talál-e fogást Sir Alex Ferguson a Xavi-Messi-Iniesta hármason, vagy Rooney és Giggs intézik el a gránátvörösöket? Szupercsapatok szuperdöntője szuperkörnyezetben: a Bajnokok Ligájának döntőjét akkor sem szabad kihagyni, ha netán egyik csapatot sem szereted. S mi van akkor, ha mindkettőt szereted? Éjfélre minden eldől.

Hely, idő: tv2, TVR1, szombat, május 28., 21.30

Szines_tvajanlo/2705

Száll a kakukk fészkére

Ha nem szereted a focit, akkor kb. ugyanabban az időben megnézhetsz egy nagyon jó filmet egy nagyon jó regényből: Ken Kesey azonos című regényéből Milos Forman hozott ki egy remekművet, Jack Nicholson főszereplésével, 1975-ből. Ez a film ma már klasszikusnak számít, de előtte nem árt elolvasni a regényt – egy elmegyógyintézet mindennapjait forgatja fel a rebellis McMurphy, megmutatva azt, hogy hiába könyvelnek el téged hülyének, mindig van kiút. Lázadj, ne hagyd magad. Vagy legalább próbáld meg. Kitűnő színészi alakítások, nagy dumák, néha kesernyés humor. Nem mellékesen öt Oscar-díjat is besepert a film.

Hely, idő: m1, szombat, május 28., 22.05

Szasza

Vasárnap egy filmes műremeket tűzött műsorára a Duna TV. 23:15-kor kezdődik a Sin city, avagy a bűn városa. A Frank Miller-Robert Rodriguez-Quentin Tarantino hármas által jegyzett, film noire-os elemekben bővelkedő mozi igazi klasszikussá vált, sőt kultfilmmé vált röviddel megjelenése után. Bár képregény-adaptációról van szó, mégis sikeresen elkerüli az erre jellemző kliséket és hibákat.

Szines_tvajanlo/2705

Sin City városát fenomenális képi megoldásokkal és különálló történetek mesteri egybefonásával ismerhetjük meg. A szerelme gyilkosát üldöző, szörnyszerű Marv (Mickey Rourke), az exrendőr Hartigan (Bruce Willis) és a gyönyörű Nancy Callahan (Jessica Alba) csak néhány a rengeteg kiváló karakter és történet közül. Mindannyian a bajt keresik egy városban, aminek utcáin bármi megtörténhet.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Gima
2011-05-28 21:34:14
Szuper cikk :), en Katona mellett voksolok BL dontot nezek nyerjen a jobbik

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."