Kultúra » Multimédia

Fel a fára, ó!

Nemcsak fárasztó viccekkel, de igazi poénokkal is kecsegtet a hétvége – persze lesz dráma, sci-fi és krimi is. Mindenem a tévé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

A Pogány Madonna
Ötvös Csöpi nagyot alakít
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. január 11., 17:57
0 hozzászólás. 

A címben szereplő rettenetes szóvicc csak utózöngéje a klasszikus Asterix és Obelix filmnek, és nem kell ennyivel beérni, ha tévézni akarunk.

Kakasy Botond

A tendencia egy tökéletes világ tökéletes embereinek kialakítása fele mutat. Egy olyan világban járunk, ahol a mesterséges genetikai szelektálás már természetes folyamatnak számít. Vincent még azok közé tartozik ahol a kiválasztódást a természet végezte, génmanipuláció nélkül fogant meg és jött világra.

Gattaca

Azonban ez a tökéletesedő világban hátrányára válik, ugyanis génállományából megállapítják a várható élettartamát, viselkedését, betegségekre való hajlamait. Vincent nem ismer lehetetlent és űrhajós akar lenni, de oda csak a legjobbak kerülhetnek be. Jerome minden szempontból tökéletes, de egy baleset folytán lebénul és tolószékbe kerül.

Vincent üzletet köt Jerome-mal és az ő haját, vizeletét, bőrét adja le a tesztelésekre. Szépen halad afelé, hogy a soron következő kilövéskor ő is ott lehessen az űrhajó fedélzetén. Már a célegyenesben van, amikor meggyilkolják a Titán program vezetőjét. A helyszínelő rendőrök megtalálják Vincent szempilláját, és azonosítják. Nyomozás indul a valódi személye ellen, így egyre nehezebb fenntartania a látszatot a kilövés napjáig.

A Gattaca című filmet megnézhetjük vasárnap éjjel 1 óra 5 perctől a TV2 műsorán.

Katona Zoltán

Vasárnap este két olyan filmet is megnézhetsz az m1-en, amit a maga idejében Oscar-díjjal jutalmaztak – jobban mondva nem is a filmeket, hanem a bennük játszó színészeket. S nem is oly régen.

A Királynő

Negyed tíztől Stephen Frears angol rendező A királynő című, 2006-ban készült játékfilmjében Helen Mirren alakítja II. Erzsébet angol királynőt. Meglehetősen naturalista film, ami főképp a Diana hercegnő halála körüli napokra, hetekre fókuszál – nem egy portré-, hanem játékfilm, ami közel hozza az idős királynőt nemcsak tisztelőihez, de talán azokhoz is, akik nem feltétlenül szeretik. Helen Mirren alakítására szerintem nincsenek szavak, egyszerűen nézni kell és élvezni. Ha érdekel Anglia, illetve a királyi család története, feltétlenül kapcsolj az m1-re.

A Felolvasó

Rögtön utána, 23 órai kezdettel egy másik Oscar-díjas színésznő, Kate Winslet alakítását csodálhatjuk meg – A felolvasó német-amerikai koprodukcióban készült és második világháborús drámát dolgoz fel. Az ifjú Michael egy nála idősebb nővel kerül kapcsolatba, a nő felolvastat magának a fiúval, pl. az Odüsszeiából. Szerelem és gyönyör, de lebeg valami a levegőben – aztán a szenvedélyes szerelemből elválás, majd egy valódi, emberpróbáló dráma bontakozik ki. A fiú évek múlva a vádlottak padján látja viszont egykori szerelmét. Nagyon idegpróbáló, megviselő film, de nagyon ajánlom, megjelenésekor, 2008-ban is ódákat zengtem róla.

Szasza

Péntek este a magyar filmgyártás kommunizmusbeli időszakának egyik legnépszerűbb és legszórakoztatóbb alkotását nézhetjük meg. A magyar Bud Spencerként is számon tartott Bujtor István és Kern András főszereplésével készült A Pogány Madonna, ami kissé gyermeteg, mégis magyaros és élvezhető próbálkozás a krimi-akció filmek terén.

A Pogány Madonna

A történet szerint az esetlen Kardos doktor (Kern) a zseniális, de lefokozott Ötvös Csöpivel (Bujtor) karöltve nyomoz egy ellopott Madonna-szobor után a balatoni csúcsidényben. Ha még nem láttál magyar vitorlásversenyt, autósüldőzést Ladával és nagycsöcsű Hernádi Juditot, akkor mindenképp kapcsolj pénteken 21 óra 15 perckor az m1-re.

Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés

Szombaton nem pusztán az európai filmgyártás egyik legjobb vígjátékát, de a legfrappánsabban sikerült magyar szinkront is megcsodálhatjuk a Cool-on. 22 órától kezdődik a Gérard Depardieu, Christian Clavier és Monica Bellucci főszereplésével készült Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetés. A klasszikusnak számító francia-német vígjáték tömve van gall főhősökkel, bombasztikus poénokkal és zseniálisan kitalált rímekkel. Kötelező darab.

Lázár Emese

Az Amerikai szépség, A szabadság útja című filmek rendezője, Sam Mendes egy habkönnyű vígjátékát tűzte műsorra szombaton késő este a Duna Tv. A Továbbállók (Away We Go) főszereplői a harmincas éveik elején járó Verona (Maya Rudolph) és Burt (John Krasinski), akik boldogan élnek együtt és közös jövőjüket igyekeznek építeni.

Továbbállók

Az életük azonban megbonyolódik, amikor Verona terhes marad és kiderül, hogy segítségre a férfi, farmjuk szomszédságában élő szüleitől nem számíthatnak, mert anyósék két évre Belgiumba költöznek. Az ifjú pár vándorútra indul, hogy a rokonokat, ismerősöket felkeresve találja meg azt a helyet, ahol kettejük és az utódjuk számára is biztonságos családi fészket rakhatnak.

A 16 éven felülieknek ajánlott másfélórás road-movie szombaton 22 óra 30 perctől kezdődik a Dunán.

Bedőházi Attila-Csaba

Tipikus amerikai sztori, volt már búvárokkal, katonákkal és még ki tudja kivel, most vízi mentőkkel esik meg a történt. Egyszerű a képlet a Hullámtörőkben is: egy öreg róka, aki korábban egy tragikus eset miatt magába, és a munkába zárkózott, majd egy tehetséges ifjoncban megtalálja fiatal önmagát. Ben Randall (Kevin Costner) korábban egy bevetésen elvesztette teljes legénységét, így élesben már nem, de elméletben továbbra is vízi mentő marad.

Hullámtörők

Persze sajátos módszerekkel próbál igazi hősöket nevelni az igencsak zöldfülű jelentkezőkből. Egy ilyen úszóbajnok Jake Fisher (Ashton Kutcher) is, akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb. Hogy sikerül-e elhivatott vízi mentőt faragni az újoncból, az kiderül a vasárnap 21 óra előtt öt perccel kezdődő moziból az RTL Klubon.

Józsa Csongor

Szombaton erdélyi rangadót rendeznek a férfi kosárlabda élvonalban. A Kolozsvári U a Nagyszebeni CSM-t látja vendégül. A párharcot szombaton 20 órától a Digi Sport 2 élőben közvetíti.

Kolozsvári U - Nagyszebeni CSM kosármeccs

Vasárnap rajtol a Mesterek Tornája, melyet az Egyesült Királyságban rendeznek, a sznúker legnagyobb alakjai lépnek az asztalok mögé. A szórakozás, a jó meccsek garantáltak. Az összecsapásokat az Eurosport közvetíti, az első meccset 19 óra 45 perctől.


címkék: tv műsorajánló

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."