Kultúra » Zene

5+1 dal, amit lúzerként szívesen hallgatnál

Van úgy, hogy magad alatt vagy. Nem depis, inkább csak simán lúzer. Ilyenkor jól jöhet pár dal, ami ráerősít: ha lúd, hát legyen kövér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

luzer
title
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 26., 10:26
1 hozzászólás. 

Az emberfiát néha elkapja az a bizonyos hangulat, hogy akkor nincs is semmi, nem igaz semmi jó, csak elvagyunk itt, mint a befőtt. Nem vagyunk képesek semmire, semmi nem sikerül, se nő, se pénz, se posztó, se semmi. Ilyenkor mászik be az agyba néhány dallam és néhány szöveg, ami aláhúzza az érzéseidet.

5. Koltay Róbert: Gatya-dal

A Patika című magyar filmsorozat betétdala, Koltay Róbert előadásában. Ha végignézel magadon és figyeled a sorokat, biztosan el tud találni. Jó, ehhez eleve lúzernek kell lenni.

4. Heaven Street Seven: 99%

A HS7 Tudom, hogy szeretsz titokban című lemezéről az egyik legjobb dal – szövege egy kis, ártatlan történet, amit mintha láttál volna. Ha szart már le galamb az utcán, akkor tudod, hogy miről énekel Szűcs Krisztián.

3. Sziámi: Fogjad már meg

Tipikus Müller Péter Sziámis „nyavalygás", a 2006-os évben megjelent album címadó dala. Hősünk fél, hogy egy idő után nem is áll fel, hogy őt nem kívánja már senki. Érdemes többször is meghallgatni. Szorongás, szeszély, fitnesz. Meddig?

2. Bob Dylan: Like a Rolling Stone

Egy nagy klasszikus a szerzőtől – a hatvanas évek óta lehet üvölteni az égbe, az éjszakába, hogy „Hávdázitfíííl?!", amikor kidobott kőnek, kivert kutyának, szerencsétlennek érzed magad. Dylan dalát rengetegen feldolgozták, közülük nyilván a Rolling Stones verziója a legismertebb.

1. Lovasi András: Mire megtanultam

Lovasi még a Kispál és a Borz tagjaként jelentetett meg egy szólólemezt 2001-ben Bandi a hegyről címmel, s ezen kapott helyet ez a nagyon klassz szám. Persze, határozottan csak lúzerek számára ajánlott, pláne az ilyen sorok miatt: „Már elmúltam húsz / Még nem vagyok negyven / Tudom hogy kell győztesnek lenni / De nincsen hozzá kedvem."

+1, Hiperkarma: Sosem voltunk senkik

Bérczesi Róbert az egyik legjobb magyar szövegíró, a Hiperkarma zenekar több dala is ezt a lúzerséget feszegeti – például így: „De csak a lesütött szemüket, a földre szegezett tekintetüket lestük, és láttuk, nem akad senki köztük, egy olyan, aki komolyan merné venni, hogy a vérébe' van, amit a szemével lát. (...) Sosem voltunk senkik." Hát tényleg nem.

A lista természetesen szubjektív, de te kiegészítheted ezt alább kommentben. Te milyen lúzer-dalokkal tudnád kiegészíteni a fenti listát?



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tarik
2012-07-26 14:32:12
szinten sziami :)
http://www.youtube.com/watch?v=TslWO3P3rew

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."