Kultúra » Zene

Kispál-nappal kezdődik a Fishing on Orfű

A legbarátságosabb magyarországi fesztivál, a Fishing on Orfű idén hatodszorra jelentkezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

kozonseg2uh
Fotó: Borbás Mátyás / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. június 06., 12:27
0 hozzászólás. 

Ötödik alkalommal rendezik a Fishing On Orfű AlterFesztet, immár hatodik alkalommal, június 19-22 között: Magyarország egyik leggyönyörűbb tóvidékén, néhány kilométernyire Pécstől tartják "a világ legbarátságosabb fesztiválját".

Az orfűi tó festői környezetében van a rendezvény helyszíne, a Panoráma kemping, a környék pedig nemes borvidék isteni nedűkkel – remélhetőleg ez idén is úgy lesz, akárcsak a korábbi években.

Távol a nagyváros zajától, a több tízezres tömegű fesztiváloktól, kitalálója és házigazdája Lovasi András (Kiscsillag), valamint Rátgéber László kosárlabdaedző. Házibulis, barátok közötti fesztivál a Fishing on Orfű, a fesztivál neve egyébként a Kiscsillag együttes egyik száma az első lemezről.

Öt színpad kicsi, de jó helyen, s az alter-szcéna olyan nagyágyúi lépnek fel a három nap alatt, mint az újraalakult Kaukázus, az Európa Kiadó, a Heaven Street Seven, a Supernem, az Irie Maffia, a Quimby, a Kiscsillag, a Punnany Massif, a Vad Fruttik vagy a Péterfy Bori & Love Band.

Az elmúlt években lezajlott koncertek teljes felvételei egyre-másra kerülnek fel a megosztókra, kiváló minőségben, a különböző évjáratokból megnézhetjük a Kispál és a Borzot, a Kiscsillagot, Péterfy Borit, a Punanny Massif-et, a Hiperkarmát, a Jazzékielt - ezek is kedvet csinálhatnak a fesztiválozáshoz, s nem mellékesen az is, hogy a négynapos belépő nem is kerül sokba.

A nagyszínpad idén Deli Máté nevét viseli, jótékonysági okból: a szervezők elárverezték a színpad nevét, a bevételt egy állatvédő egyesület kapta meg. A rendezvény zenei programját itt lehet részletesen átböngészni.

Lovasi András portálunknak adott interjújában elmondta, hogy idén egy érdekes projekttel, az ún. Kispál és a Borz-nappal készülnek a szerdán, amin más zenekarok játsszák Lovasi egykori zenekarának szerzeményeit.

A fesztiválról szóló tavalyi, tavalyelőtti vagy azelőtti riportunk is kedvet csinálhat a bulihoz.

Székelyudvarhelyről egyébként szerdánként indul busz Pécsre, onnan a 15 km-re lévő Orfűre szintén busszal lehet majd eljutni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."