Kultúra » Zene

Udvarhelyiek is lesznek a Fishing on Orfűn

Megtört a jég, a Pécs meletti fesztiválon ott lesz a Palma Hills és egy udvarhelyi színész is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

lovasi50
Lovasi András 50 lesz és az életművéből merít
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN, BÁLINT KINGA-KATALIN
2017. május 15., 15:55
0 hozzászólás. 

"Orfűt nem féltem. Jó ötletek vannak. Jó a hozzáállás. Fog ez menni még sokáig. Szerintem ez az Orfű elpusztíthatatlan!" – írta a tavalyi fesztivál műsorfüzetében Kispál András.

Magyarország egyik leggyönyörűbb tóvidékén, Pécstől néhány kilométerre tartják "a világ legbarátságosabb fesztiválját". Az orfűi tó festői környezetébe ékelődik a rendezvény helyszíne, a Panoráma-kemping, a környék pedig nemes borvidék isteni nedűkkel – remélhetőleg ezt idén is ki lehet élvezni, akárcsak a korábbi években.

Ami az idei felhozatalt illeti, az alterszcénából fellép a Quimby, a Kiscsillag, a Supernem, a 30Y, a Punnany Massif, a Vad Fruttik, a Péterfy Bori & Love Band és sokan mások, a részletes programot itt lehet böngészni, akárcsak sok más hasznos dolgot is.

Lovasi 50 and friends

A fesztiválról szóló tavalyi, tavalyelőtti vagy azelőtti riportunk is kedvet csinálhat a bulihoz. Az idei, június 20. és 24. között zajló, ötnaposra bővült koncertsorozat jubileumot ünnepel, hiszen Magyarország legeredetibb fesztiváljának ez a tízedik kiadása. Ez egyben azt is jelenti, hogy a főszervező és ötletgazda, Lovasi András ötvenedik születsnapját ünnepli a fesztiválon, és kultikus zenekara, a Kispál és a Borz 30 éves lenne az idén.

A fesztivállátogatók az előző években megszokhatták, hogy Lovasiék visszakacsintgattak a Kispál-korszakba, és évente erre az egy alkalomra újra összeállt a zenekar, hogy egy-egy időszakuk zenéit eljátsszák a sokezres közönségnek. Idén missal rukkolnak elő: a „Lovasi-életmű", azaz a Kispál és a Borz, a Kiscsillag és még sok-sok projekt elevenedik meg a színpadon június 20-án, számos vendégelőadó közreműködésével.

A fesztiválnak az eddigiektől eltérően amerikai „headlinere" is lesz. Azért az idézőjel, mert résztvevőként a fesztivál jellegét és közvetlenségét tekintve sem a magyar, sem a külföldi előadók között nem érezhető a fontossági sorrend – a nagyszínpados zenekarok előadói például kevésbé ismert saját zenekarukkal, kisebb színpadokon is gyakran fellépnek.

Humorbombák Orfűn

A kibővült fesztivál két jó hírrel is szolgál a székelyudvarhelyieknek. A Bagossy Brothers Company korábbi szereplése után a fesztivál történetében először végre egy udvarhelyi zenekar, a méltán népszerű Palma Hills is bemutatkozik Orfűn – ők június 23-án lépnek a Borfalu színpadára, ahol egy nappal előbb Müller Péter Sziámi, az udvarhelyi srácok után pedig Jónás Vera ad koncertet.

A kibővült Fishing on Orfű idén színházkerttel is várja a kultúrakedvelőket, s itt bukkanhatunk rá június 23-án a másik udvarhelyi előadóra, Katona László színészre, aki Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel mutatja be Budapesten nagy sikerrel futó előadását, a Nézőművészeti Főiskolát.

Jó zenében és humorban tehát a jubileumi fesztiválon sem lesz hiány: nem marad el a tóátugrási kísérlet, akárcsak a sör- és fröccstúrák, amelyeket a magyar zenei élet hírességei vezetnek, s még ki tudja, mit tartogatnak a szervezők, amitől elakad majd a szavunk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."