Lyukasóra » Bulikörkép

Hurrá, péntek van!

És azután is szuper napok jönnek. Szombat meg vasárnap. Mutatjuk, mit kezdj magaddal ezen a napsütéses hétvégén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
femiligaj

Legyen ez a család hétvége!

Palacsinta, bringatúra, pálinkaszedés, kecseti...
zorallgyerek

Sör, sport, szerelem és rock’n’roll a Balaton parton...

Ahol Udvarhely a Fradival játszik, a sörivás annyira...
aa

11. Fishing on Orfű – mi így éltük meg!

Alig két órája nyitották meg a kapukat, de az...

hurray
Hurrá, illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 30., 14:48
0 hozzászólás. 

Először is, ha végeztél a melóval, ne haza siess, hanem egyenesen a kocsmába, ahol a heti feszültséget alkotó munkában vezetheted le. A csíkszeredai Eleven Art Egyesület kreatív újrahasznosítási workshopot szervez a G. Caféban, ahol létrehozhatod saját dizájn terméked és 7 óra után haza is viheted. Ingyen és bérmentve.

Az esemény az ArtRepeneur nevű nemzetközi projekt része, Spanyolországból, Magyarországról és Romániából érkező fiatalok alkottak városunkban 8 napon át kézműves design termékeket hulladék felhasználásával, és azok értékesítésének lehetőségeiről is kiképezték őket. Most meglátjuk, mennyire.

Izabella, szeress belém!

Találóan pénteki elvonóval tartják a pénteki nyitóbulit a Factoryban. A Friday Rehab a Lidl parkolójában található Factory Music Pub első koncertjét adja. A kizárólag feldolgozásokat játszó zenekar első fellépésén ott voltunk, ezért melegen ajánljuk a hétvége kezdésére időzített zenélést.

A Friday Rehab legénysége a Stereogamból lehet ismerős, annyi változtatással, hogy ezúttal egy női hang csatlakozott hozzuk, Czerják Izabella énekesnő. Olyan slágereket lehet tőlük hallani, mint például Amy Winehouse és a Rehab, de magyar előadók dalait is eljátsszák péntek éjjel. Rúzsa Magdi, Péterfi Bori, vagy éppen Fábián Juli szerzeményeit is felcsendülnek. A koncert 22 órától startol a frissen megnyílt Factory Music Pubban.

Egy kicsit lejjebb ereszkedve, a város központi része felé sem telik majd el az éjszaka zenés-táncos mulatozás nélkül. Az elektronikus zene kedvelői együtt örülhetnek és őrülhetnek meg pénteken a Mokka Kávéházban. Bár meleg nem lesz DJ Optick teremt egy kis mamaiai életérzést. A román elektronikus zene nagyágyúját a Szejkefürdőn rendezett Motion Fesztiválon is hallhattuk.

Optick mellett a rezidens DJ Nitzu is rátesz egy lapáttal a hangulatra.

Tóth Árpi sem tétlen ül

Ha más stílusú zenére fáj a fogunk, nem kell messzire mennünk, hiszen a G Music Pubban a Halloween alkalmából egész horror hétvégét tartanak. Pénteken Tóth Árpi, szombaton Thomas szolgáltatja a zenét. Mellesleg, ha az alkalomra valami ijesztő hacukát is magadra öltesz, a G Music Pub vendége vagy egy bloody maryre. Szombaton a szomszédban komoly zenét is hallhatunk.

Miért nézzük meg Sárik Péter koncertjeit? Azért, mert menő és trendi. A viccet félretéve – de ez nem jelenti azt, hogy nem menő és nem trendi – Sárik Péter a kortárs magyar zene egyik legszimpatikusabb egyénisége nemcsak azért, mert fantasztikusan játszik, hanem azért is, mert valahogy mindig jó érzékkel nyúl bizonyos projektekhez, legyen az lemez, közös munka egy zenésztárssal vagy egy feldolgozás. Ismerik a Virtual Insanity-t a Jamiroquai-tól? Íme:

És mit farag belőle Sárik Péter a triójával és Micheller Myrtill-el? Ezt! És ezért érdemes!

Szombaton Sárik Péter-nap lesz Udvarhelyen zenei szempontból: 18-tól a városháza dísztermében lép fel a Beethoven-műsorral, 21 órától pedig a Jazzkívánságműsort mutatja be kedvenc udvarhelyi kocsmájában, a G. Caféban. Ott, ahol a hely második számú zongoristájának számít, hiszen statisztikáink szerint eddig csupán Antalfi József, a Stereogám és a Friday Rehab muzsikusa játszott nála többet hivatalosan zongoristanként. Jóska egyébként szintén muzsikál egy nappal korábban, de nem ott, hanem máshol, lásd föntebb.

Ha elég a zenéből, akkor egy kis sporttal, jobban mondva sportolóink biztatásával töltheted a szombat délutánod. Joggal mondhatjuk, hogy a hétvégén fordulóponthoz érkezik a Székelyudvarhelyi FC, hiszen Botorok János fiai győztes meccs után játszhatnak hazai környezetben, a sétatéri stadionban megyei rangadót.

A szombati 15 órától kezdődő találkozón az FK Csíkszereda lesz az ellenfél, akik kilenc forduló után 13 ponttal a nyolcadik pozíciót foglalják el a tabellán, viszont utolsó mérkőzésüket saját közönségük előtt veszítették el 2-0-ra. Az udvarhelyi fiúk jóval hátrébb, a 12. helyen állnak a pontvadászatban mindössze hét ponttal, a hazai pálya és az utolsó 3-1 arányban megnyert mérkőzésük felspannolhatja őket egy esetleges győzelemre, amivel csökkentenék hátrányukat és elkezdhetnének kapaszkodni a középmezőnyre.

Ugyan az SzFC-nek a sereghajtó Almásbalásházi Luceafărul ellen sikerült diadalmaskodni, reménykedünk, hogy a múlt hétvégén duplázó Dolteának sikerült megtalálnia góllövő cipőjét. A jegyekhez a helyszínen lehet hozzájutni, 5 lejbe kerülnek.

Vedd elő a kincskereső kisködmönöd

Ha inkább sportolni szeretnél, mint szurkolni, aggodalomra semmi ok, akkor is lesz programod. Az ősz utolsó kellemesen napsütötte hétvégéjét kár lenne a négy fal között tölteni. Ha nem tudod hova menj, akkor már olajozhatod is a bicikliden a láncot, ugyanis hétvégén kincskereső biciklis túrára hívnak a gyümölcsút, a Szekler Teker és a FeelGood SE tagjai.

A Gyümölcsút újabb szakaszát mutatják be a hétvégén, amit egy kalandos kincsvadászat keretében fedezhetsz fel. Térképfoszlányok és rejtvények segítenek utadon. A kincsvadászok szombaton 10-11 óra között találkoznak a város szejkei kijáratánál. A rád váró kalandokról itt olvashatsz egy ízelítőt, ugyanis mi nem bírtunk szombatig várni és bejártuk az utat. Az indulásnál meleg tea az érkezésnél bográcsgulyással várnak a szervezők. A kincskeresést egyedül vagy csapatosan is bevállalhatjátok.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."