Lyukasóra » Rendezvények

Szocialista időgép mezős gólyáknak (videó)

Retrósra tervezte idei gólyabálját az Eötvös József Szakközépiskola: az időugrás nem volt tökéletes, de a hagyományokat szépen hozták.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

A székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola 2013-as gólyabálja
A Mezőnek már megvannak a legjobbjai
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. november 09., 16:35
5 hozzászólás. 

Teltházzal indult a mezősök idei gólyaparádéja: bár nem volt fojtogató a tömeg, azért elég szép számban megérkeztek az iskola diákjai és tanárai, akiket mintegy 12 perc késés után el is kezdtek bombázni a gólyabálok minden velejáró elemével.

Kezdésnek kaptunk egy már elmaradhatatlan kisfilmet, amin a műszakis diákok azt csinálták, amihez értenek, vagyis műszakiskodtak. Nem egy Tarantinotól ellesett vágási technikákra épülő műremek volt az intró, de határozottan jól állt, hogy az iskola mindennapjait csempészték a kockákra.

A székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola 2013-as gólyabálja

A sztori szerint a bezzegazénidőmben-méter kiakad, ugyanis a mai kilencedikesek már gólyák sem akarnak lenni, ezért a végzős diákok kénytelenek időgépet építeni sűrített levegős fluxuskondezátorral, meg összecserélt szerszámokkal. Az egyik csúcspont a HR-10-HOR, vagyis a teljes gólyacsapatot szállítani képes autó, ahonnan simán kiszállnak vagy tízen.

Miután sikeresen a helyszínre transzportálták a múltbéli gólyákat, megindul a bevonulás, ahol nagyjából sikerült is kimaxolni a szocreál életérzést: a klasszikus gólyadalban az öregapa már nem hetven éves, hanem rendőrfőnök, meg szóba kerül a fejadag is, egyfajta visszamosolygást keltve a kommunista rendszer nyomorára.

A székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola 2013-as gólyabálja

Innentől gyakorlatilag a szokványos sémára épül a gólyabál. Elsőként be kell mutatkozniuk a pároknak, idiótábbnál idiótább szavak használatával. Ez eléggé nyögvenyelősen sikerült legtöbbjüknek, bár könnyítésként előre megírhatták a szöveget. Új Petőfi most sem született, bár maga a próba nem volt rosszabb, mint más suliknál.

Másodikként újabb visszakacsintás következik a szoci gyerekkorba: ha a bermáncső és a nyálazott papírlövedék mond valamit, akkor tudod, hogy mi volt a cél. A legretróbb lakótelepi játék kelt életre a színpadon, a fiúk teli tüdőből lövöldözték a papírdarabkákat, és hulltak a poharak.

A székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola 2013-as gólyabálja

Ettől kezdve a próbák már nem igazán kapcsolódtak az alaptémához, vagyis a retróhoz, csak simán jöttek sorban a bugyivillantós, különböző stílusra táncolós, tojást szájban vivős, fülvéreztető karaoke, zabálós próbák és az időt kitöltő közönségkérdések. Kár, hogy elszakadtak a témától, az indítás remek volt, és érdekes lett volna egy „ki tud több húst venni pult alól", vagy „magyarázd meg a rendőrnek miért vagy kopasz" próba.

A székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola 2013-as gólyabálja

Ettől eltekintve gördülékeny volt az este, szépen jöttek egymást után a próbák, nem húzták fölöslegesen az időt, Kápolnási Zsolt pedig nagy üdvrivalgás közepette jelenthette be a győzelmi sorrendet, számszerűen az egyes és az ötös pár a dobogó alsó fokaira állhattak, míg a négyes pár találtatott a legjobbnak. Derzsi Nóra és Bilibók Zsolt november 15.-én a városi gólyabálon mutathatják meg, mennyire jó a mezős gólya.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kcs
2013-11-09 22:16:28
Videó
Videó nem készült az előadásról? Más gólyabálokon mint ha készítettek volna csak azért kérdezem.
avatar
szasza
2013-11-11 11:13:40
re: Videó
Készült biza, csak a youtubenak nem tetszik a háttérzene, újra kell vágjuk :( Maradjatok vonalban, érkezik nemsokára :)

avatar
kcs
Videó nem készült az előadásról? Más gólyabálokon mint ha készítettek volna csak azért kérdezem.
avatar
szasza
2013-11-11 17:55:50
Videó
Most már videóban is lehet időutazni ;)
avatar
kovacseszka
2013-11-19 00:14:03
Aranytoll díj
A cikk írójának üzenem:
Tarantino-tól nehéz lenne ellesni vágási technikákat, mivel ő rendező, producer, forgatókönyvíró és színész. (Semmiképp nem vágó...)
Cáfolom továbbá, hogy az iskola mindennapjait csempészték a kockákra:
http://vimeo.com/79682378
Utólag meg arra kérném, hogy próbáljon meg etikusan, objektíven írni, mellőzve az elfogult személyes véleményeit.
avatar
Csedo
2013-11-19 11:14:21
re: Aranytoll díj
Ha neked az a személyes véleményed, hogy más tartsa meg magának a személyes véleményét - akkor ez már be is illene egy Tarantino féle forgatókönyvbe :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."