6500-an hívtak mentőt 24 óra alatt

24 óra alatt több mint 6500 személy igényelt sürgősségi ellátást a nagy meleg miatt – tájékoztat az egészségügyi minisztérium.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Hőség
547 elsősegély-nyújtó pontot alakítottak ki az országban
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. augusztus 07., 10:21
0 hozzászólás. 

Országos szinten több mint 6500 személy hívott mentőt vasárnap estétől hétfő estig, ebből 90-en szorultak egészségügyi ellátásra. Eddig még nem regisztráltak halálesetet a hőség miatt.

Összesen 1427 mentőautó igyekezett a helyszínekre, és több mint 547 elsősegély-nyújtó pontot alakítottak ki – közölte az egészségügyi tárca.

A szakminisztérium felhívja a lakosság figyelmét, hogy a kánikulai napokban tartsák be az orvosok utasításait, és kerüljék a napon tartózkodást 11 és 18 óra között.

Az orvosok szerint a kánikulai időszakban javallott naponta két liter folyadékot fogyasztani és inni azelőtt is, mielőtt a szomjúság érzete bekövetkezne. Továbbá friss gyümölcs- és zöldségfogyasztásra is felhívják a figyelmet: sárga- és görögdinnye, szilva, uborka, paradicsom – ezeknek magas a víztartalma.

Kerülni kell az alkoholos (beleértve a sör és bor), a koffein tartalmú (kávé, tea, kóla) vagy a magas cukortartalmú (szénsavas üdítők) italok fogyasztását, amelyek a test kiszáradásához vezethetnek.

Az orvosok azt tanácsolják azoknak, akik napra mennek a déli, délutáni órákban, hogy viseljenek kalapot, vékony, világos színű, természetes anyagból készült öltözetet.

A fővárosban és 22 déli megyében kedden is tart a narancssárga hőségriadó, míg az ország többi megyéjében sárga jelzésű kánikulára figyelmeztetnek.

Románia egész területén magas nappali hőmérsékletre, 33-40 Celsius fokra van kilátás, a román alföldön pedig 41-42 Celsius fokot is mérhetnek napközben.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."