Sport » Egyéb sport

Vébét (szak)értenek az udvarhelyiek

A foci-világbajnokság alatt mindenki belekontárkodik az eseményekbe, a turné vége fele pedig egyre többen megtippelik a győztest is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

vb_plakat
vb_plakat
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA, SZASZA
2010. július 06., 14:21
4 hozzászólás. 

A fél világ fociszakértővé vált az elmúlt néhány hétben (még a nők is focival foglalkoznak), így aktuálissá vált az a kijelentés miszerint mindenki ért a focihoz és a politikához. Mi is vettük a bátorságot és esélyeket latolgattunk.

Arra próbáltunk rájönni, hogy kit favorizálnak a székelyudvarhelyi szurkolók az utolsó négy közül - a németeket, a spanyolokat, netán a hollandokat, vagy a világ első bajnokságát megnyerő uruguayiakat látnák a dobogó legfelső fokán.

Botorok

Botorok János

Sportberkekben kezdtük a faggatózást a döntősök és a győztes kilétét illetően, mert ugye a focihoz az ért igazán, aki műveli is, nem csak ilyen szájkaratés szinten, hanem hivatásszerűen. Botorok János, az SK edzője úgy véli, „a négy csapatból akármelyik lehet győztes, de szerintem Spanyolország képviseli a legnagyobb játékerőt. Aki megnyeri a német-spanyol párosítást, az lesz a bajnok."

A harmadosztályban bíráskodó Bálint Attila a következőket fogalmazta meg kérdésünkre: „Ahogy most áll a világbajnokság, Németország a fiatal csapattal favorit. Másik ágon pedig európai győzelemre számítok, majd végül újabb német győzelemre voksolnék." Az SZFC edzője, Dusinszki Zoltán a németekre tippel, akiknek egyre javuló formájából kiindulva ők lehetnek a világelsők, a döntőmérkőzésen pedig Hollandia-Németország párharcot vár.

dusinszki

Dusinszki Zoltán

Politikusaink véleményére is kíváncsiak voltunk: a polgármester, Bunta Levente, az alpolgármester, Szász Jenő és a Zöld-párti Jakab Attila nyilatkozott oldalunknak.

„A mai mérkőzés európai győzelmet hoz, holnap pedig a német precizitás dönt. A döntőben a németek, mint egy olajozott motor megnyerik a világbajnokságot" – hangzott el az előrejelzés városunk első emberétől.

Az alpolgármester a magyaroknak szurkol, a németeket szeretné az első helyen tudni, de tippje szerint a spanyolok nyerik a tornát. A zöldek képviselője holland-spanyol döntőt nézne szívesen, és ahogy megjegyezte: „talán a hollandok szimpatikusabbak".

MolnarAndreaPollnerMelinda

Molnár Andrea és Pollner Melinda

Az utcán érdeklődve megtudtuk, hogy van, aki még a négy csapat kilétével sincs tisztában, de azért tud véleményt formálni... Itt ismét érvényesül az alapigazság, tudják: foci, politika...

SzappanyosCSongor

Szappanyos Csongor

Szappanyos Csongor a taktikus hollandokra tippel, aztán a következők mindegyike a német győzelmet látja a legesélyesebbnek. Dézsy Károly például német-spanyol döntőben bízik, még úgy is, hogy közöltük vele, ez lehetetlen. Molnár Andrea és Pollner Melinda szerint még az is mindegy, hogy ki lesz az ellenfél a mindent eldöntő párharcban.

DezsyKaroly

Dézsy Károly

Máthé Annamáriánál is a németek döntőbe jutása a valószínű, akik a végső megmérettetésben a hollandokkal állnak szemben. Van azonban olyan hölgy is, Magyari Tekla, aki kimondottan utálja a focit, így nem követi a mérkőzéseket.

MatheAnnamaria

Máthé Annamária

Kikupálódott fociszakértőkké fejlődve úgy gondoltuk, hogy mi is megmondjuk a tutit, és amolyan szerkesztőségi szak(avatatlan) szemmel belekezdtünk az esélylatolgatásba. Sportszerkesztőnk, Kakasy Boti, nem bízza a véletlenre, ő a döntő 90. percében mondja meg, hogy ki lesz a világbajnok. Ez akkor lehet érdekes, ha hosszabbítás, majd büntetők döntenek a legjobb kilétéről.

Szasza német-holland döntőt jósolt, ahol a Manschaft kemény harcban legyőzi a fapapucsukról elhíresült tulipánszaggató malomharcosokat (bár ő inkább örülne egy fordított eredménynek). Ezzel a felállással, illetve elbukással értett egyet György-Dávid Csaba is, hiszen szerinte is a németek viszik a prímet. Lázár Emese ellenzékbe vonult, mert a hollandokat tartja esélyesebbnek.

A tippelésnek azért van egy jó kis hozadéka: a főszerkesztő, alias Szasza, sört ígért, ha az Oranje néven is ismert hollandok nyerik a döntőt. Így hát nekem nem maradt más hátra, csak, hogy mindenkinek szurkoljak, akik nem a németek. Ja, és Viva España!

vb_plakat

A kocsmákban is követik a vébét

A kocsmákban is érdeklődtünk, milyen volt a forgalmuk a vébé alatt. Legtöbb helyen a várhatóakat mondták el: a fociőrület pozitívan hatott rájuk – főként a forgalmukra. Szinte minden kocsmában focidrukkerek hadáról számoltak be, az asztalok többségét már előre lefoglalták. Amint azt mi is gondoltuk, a kocsmában focit nézők száma a világbajnokság előrehaladtával egyre csak nőtt, az izgalmasabb meccsek folyamatos teltházat garantáltak.

A szabadtéren meccseket vetítő lokálokat a folyamatos esőzések néha kellemetlenül érintették, ilyenkor ugyanis megcsappant a nézők száma is, de az érdeklődés továbbra is fokozott volt. Ha a döntőt nem otthon szeretnénk nézni, akkor nem árt előre gondolkozni, ugyanis szinte biztos, hogy sehol sem fogunk már asztalt kapni a meccs előtti órákban.

Addig is tegyék meg tétjeiket oldalunkon: e heti kérdésünkre válaszolva mindenki elmondhatja, szerinte ki nyeri a 2010-es foci VB-t, tippversenyünkön pedig a legszerencsésebben találgatókat megjutalmazzuk.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
eFBoti
2010-07-07 11:28:46
"...Arra próbáltunk rájönni, hogy kit favorizálnak a székelyudvarhelyi szurkolók az utolsó négy közül - a németeket, a spanyolokat, netán a hollandokat, vagy a világ első bajnokságát megnyerő uruguayiakat látnák a dobogó legfelső fokán..."
Uruguay már nyert két világbajnokságot, nem ez lett volna az első...
avatar
karcsika
2010-07-07 11:35:20
eFBoti azt hiszem felre ertetted a mondatot. A mondatban roviden arrol van szo, hogy a legelso vb-t Uruguay nyerte...
avatar
eFBoti
2010-07-07 11:56:05
Valóban. De ez így fogalmazva, könnyen félreérthető.
avatar
JuNgLe
2010-07-07 21:42:04
Az utcán érdeklődve megtudtuk, hogy van, aki még a négy csapat kilétével sincs tisztában, de azért tud véleményt formálni... Itt ismét érvényesül az alapigazság, tudják: foci, politika...

azért ez egy "kicsit" durva beszólás volt ....nem gondolya? :?: arra nemgondol hogy esetleg vannak olyanok akik nem isznak előre a medve bőrére...... vagy arra hogy csak a favoritjuknak szurkolnak és nemérdekli őket hogy kivel játszanak pl a németek .....mert ők biznak abba hogy pl a németek győznek.

és emiatt nemkell mér egyböl igy leszolni őket .....és főleg hogy az ember szemébe kedvesek és megértőek és ekkorát kell csalodni miután elolvasom a cikket..... :!: és ezek után az utcán ájunk le egy ine "nagyon kedves emberel" és utána igyuk a levét hogy az utcán mindenki rajtunk röhög :!:

hát köszönöm szépen .....én nemkérek belőle :pinch:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."