Sport » Foci

Algéria történelmi tettet hajtott végre

Az Algéria-Oroszország és Dél-Korea-Belgium meccsekkel lejárnak a csoportküzdelmek. Élőben a G Music Pubból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

slimani2
Szlimani kifejelte a ruszkikat a vébéről
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 26., 21:46
0 hozzászólás. 

Köszönjük a figyelmet, pénteken szünnap van a labdarúgó világbajnokságon, szombat este 7 órától a Brazília-Chile nyolcaddöntővel folytatjuk innen, a G Music Pubból, ahol a meccsek után most egy jó kis rockbuli lesz Kettával. Jó éjszakát!

Belgium csoportelsőként ment a legjobb 16 közé, másodikként Algéria lépett melléjük. A kieséses szakazban Belgium az Egyesült Államokkal, Németország Algériával játszik, az észak-afrikaiak először élték túl a csoportkört, ez történelmi tett részükről.

VÉGE! Algéria továbbjutott!

A belgák tíz emberrel is sokkal jobbak Dél-Koreánál, az utolsó percben vagyunk, az állások szerint Belgium és Algéria jut tovább. De még nincs vége.

Nagyon a végén vagyunk, az oroszok kínlódnak, nem nagyon veszélyesek. "Jól imádkoztak." - ezt az egyik algériai szurkolóra értette a G Music Pub egyik vendége. 

algerorosz1A csajokra (feleségekre, élettársakra, stb.) visszatérve, még a belga gól előtt volt egy olyan megjegyzés, hogy "Legalább most nyugodtan ülnek." Az orosz focicsapat ezt nem mondhatja el magáról, szerintem Vlagyimir Putyin sem. Szereti a focit is a cselgáncs meg a jégkorong mellett. Tíz perc van hátra még ahhoz, hogy csapata rúgjon egy gólt az üdvösséghez. Ez nyolcaddöntőt jelentene, ahol most Belgium és Algéria van a H csoportból.

A 78. percben Origi rátűzte, a koreai kapus (nem keresem ki a nevét, ne haragudjanak...) kiütötte, Vertonghen érkezett és irdatlanul bevágta közelről.

GÓÓÓL! Vezetnek a belgák!

Érdekes, most nincsenek csajok a kocsmában, s miközben ezt írom, rájövök, hogy a négy csapat közül egyik sem dél-európai vagy dél-amerikai, mert a csajok állítólag azokat szeretik - spanyolok, olaszok, portugálok (ezek mind kiestek) plusz brazilok, argentinok, satöbbi. Tegnap nagy volt az arány javukra, az egyik hölgy meg is jegyezte az Argentína-Nigéria után, hogy "Annyit járunk kocsmába, mintha vébéfánok lennénk!". Hát igen, van ez így, sőt.

"Itt még verekedés is lesz!" - jön a megjegyzés az asztaloktól, persze nem itt, a bodegában, hanem a curitiba-i stadion gyepén, mert hevesek a csapatok nagyon. Hiába, nagy a tét, a nyolcaddöntő.

"Nagy kapushiba!" - ez a kommentár a G.-ben a visszajátszásnál. Tényleg van esélye Algériának még a győzelemre is, feltüzelte a gól a csapatot, ha így marad, először léphetnek ki a csoportból a vb-k történetében. 1982-ben szinte megtették és tényleg nem rajtuk múlott egészen.

Tapsolnak a kocsmában, mert így az algériaiak állnak továbbjutásra. Utána rögtön kiegyenlíthetnének az oroszok, de M'Bohli volt a helyén, igaz, hogy bizonytalankodott. Kemény félóra következik!

Egy jobboldali beadás a belgák kapufájára esik, de nincs gól... AZAZHOGY VAN! Egyenlít Algéria, Akinfejev hibázik, Szlimani befejeli, 1-1!

Kerzsakov száguldott át a védők között, beleértek a lövésébe, szép látvány volt az orosz focista előretörése. 53. perc. Közben Courtois akadályoz meg egy koreai lehetőséget. "Egy góllal továbbjuthatnak!" - ez a megjegyzés Algériára vonatkozik.

Óriási orosz helyzet maradt ki, eldönthették volna a meccset.

algerorosz3Az utolsó félidők közvetkeznek a csoportmeccsekből, szombattól (pénteken szünnap van) már nagyon élesben megy majd a foci vb, mert megkezdődik az egyenes kieséses szakasz - mondjuk, eddig sem panaszkodhattunk, két hete megy a világbajnokság.

Szünet, az oroszok vezetnek 1-0-ra, a másik meccs 0-0, de a belgák eggyel kevesebben lesznek a második 45 percre. Van, aki megy, van, aki jön és van, aki vécére megy. Jövünk vissza.

Hoppá, Defour-t kiállítja az ausztrál játékvezető. "Még jó, hogy ott volt a lábszárvédő!" A visszajátszás szerint abszolút jogos volt a piros lap. Megint elhangzik a "Jujj, ba..eg!" Tényleg kemény volt. 

"Bomba van benne, mert erősen szorongatja!" . a közeli képen egy szakállas algériai szurkoló fog egy világkupát, tényleg nagyon komoly az arca. Öt perc van hátra az első félidőből. Harminc ember van a bodegában, folyamatos a kacagás, de nem a meccsen, hanem a beszólásokon.

Courtois véd egy koreai lövést, sőt egy fejest is! Előnybe kerülhettek volna az ázsiaiak. A másik meccsen az algérok jönnek fel nagyon, a sörözúk is megállapítják. A 32. percben vagyunk.

"Mintha Lacit láttam volna!" - a 25. percben a belga Mertens hagy ki hatalmas helyzetet, a G Music Pubban ülő, rendszeresen focizó társaság egyik tagja szól át viccesen az asztalok felett.

A belgák fölé durrantanak egy szabadrúgást, a koreai szurkolók úgy mosolyognak, mintha nekik lenne jó az állás. Egyelőre utolsók a csoportban jelen álllás szerint. A 2002-es húzásuk óta nagyon kevés európai szimpatizánsuk maradt. 22. perc, a belga-orosz duó áll továbbjutásra.

Túl az első tíz percen, az egyik orosz játékos a kispadon akad fenn, úgy nekifut, szerencsére semmi baja, "Jujj, ba..eg!" - jön kórusban a G-ből.

VEZETNEK AZ OROSZOK! 1-0 Kokorin fejesgóljával, alig hat perc telt el, így már továbbjutásra állnak a ruszkik. "Lesz ez még rosszabb is!" - jegyzik meg a G-ben.

algerorosz2Elindult mindkét meccs, a szbornaja rohamoz, "Putyin biztos az ufókkal is jóban van!" - így megyünk neki a találkozónak. Egy pillanatra megfagyott a kép, "Putyin ráült a kábelre!". El fog hangazani a neve néhányszor még ma este.

Mennek a himnuszok, a kocsma megtelt, a nagykivetítőn az algér-orosz összecsapás Gundel Takács Gáborral, a tévén a Korea-Belgium meccs.

Az algériai kezdő a M'Bolhi – Mandi, Hallis, Belkalem, Meszbah – Bentaleb, Medzsani – Feguli, Brahimi, Dzsabu – Szlimani tizenegy, az oroszok az Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Szamedov, Satov, Glusakov, Fajzulin – Kokorin, Kerzsakov felállásban kezdenek.

A belgák tizenegye: Courtois - Vanden Borre, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen - Defour, Fellaini, Dembele - Mertens, Januzaj - Mirallas, Dél-Korea a Kim Szung Gju - Li Jong, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho, Jun Szuk Jung - Li Csung Jong, Han Kuk Jung, Ki Szung Jung, Szon Hung Min - Ku Dzsa Csol, Kim Sin Vuk felállásban játszik. Nem tudom, hogy kapásból hány nevet tudnánk felsorolni az utóbbiból. Másoltam, nézzék el.

Köszöntjük olvasóinkat, szépen begyűltünk ma késő estére is a kocsmába.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."