Sport » Foci

Németország is a nyolc között

A németek Algéria ellen játszanak a nyolcaddöntőben, elméletileg át kell gázolniuk rajtuk. Élőben a G Music Pubból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

nemetalger1
Szlimani és Müller - szereznek-e gólt a csatárok?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. június 30., 21:45
0 hozzászólás. 

Németország 2-1-re győzött hosszabbításban, ezzel ott van a nyolc között és Franciaországgal fog játszani. Mára köszönjük a figyelmet, holnap este 7 órakor az Argentína-Svájc meccsre jövünk ide, a G Music Pubba. Jó éjszakát! 

GÓÓL! Algéria gólt lőtt, 2-1! De túl későn, Djabou érkezett jól balról, közelről a hosszúba lőtt, de másodpercek voltak hátra.

Eldőlt, 2-0 Németországnak! Több ziccer után a németek csak belövik a mindent eldöntő gólt, Schürrle lazán rágurít, a kipattanót Mesut Özil ballal bevarrja. 120. perc.

113. perc, tartják a labdát a németek, Algéria nem tud felfejlődni a Nationalelf térfelére.

Lahm kap sárgalapot a 107. percben, szinte letépi a nadrágot az algériai futballistáról. Kacagás a G-ben a visszajátszás után. Schweinsteiger-t kell lecserélni. "Jajj, ne na..!" - jön a fájdalmas felismerés a német mezbe öltözött hölgytől a kocsma sarkából. Christoph Kramer jött Schweini helyére. 

Lejárt a hosszabbítás első félideje, 1-0 Németországnak. Még tizenöt perc. Tíz évvel ezelőtt Schürrle találata ezüstgólnak számított volna. 

Müller lőtt mellé a 100. percben. Algéria nem veszélyes, úgy tűnik, hogy meglesz a német továbbjutás, de ne kiabáljuk el, még húsz perc van hátra. Voltak, akik hazamentek a G-ből a kilencven perc után, de a kemény mag maradt.

nemetalger7Alig kezdik el a hosszabbítást, a németek 9-ese sarokkal behúzza Müller centerezését, 92. perc! Sok van még hátra, ordítás a kocsmában, de a "Hogy nem s(ch)ül(r) le a bőr a pofájukról!" meg a "Ria-Ria-Algéria!" is elhangzik.

GÓÓÓÓÓL! Schürrle! 1-0 a németeknek!

Négy nyolcaddöntőn három hosszabbítás ezzel együtt. Megkezdődik.

Lehúzza a kapus. Vége. 90 perc után 0-0, jön a hosszabbítás. Megint belemegyünk a késő éjszakába. Kis szünet, jövünk vissza.

Egy utolsó szöglet jön, német.

Schweinsteiger fejelt, de M'bolhi ezt is megfogta, utolsó perc a rendes játékidőből! Négy perc ráadás, mi már a kétszer tizenöt percre készülünk.

87. perc, német szabadrúgás kezezésért, jó helyről. Ez vicces volt, Müller elcsúszott a lövés pillanatában, a beemelés már les volt, az Eurosport Watts-jába illő jelenet volt, nagy kacagás a bodegában. 

Mit védett M'bolhi! Müller fejelhetett tisztán, utána Schweinsteiger lövését követően tisztáztak a zöldmezesek. 82. perc, Müller ezúttal mellé lő hatalmas helyzetben. "Hát, ba..eg!" - nem hiszik el egyesek a G-ben, hogy nem megy be a német gól.

Taider helyén Brahimi a pályán az algériai csapatban. Nagy helyzetek továbbra sincsenek, 79. perc. Schweinsteiger a hosszú sarok mellé fejel, de ez sem volt ziccer.

Feguli eresztett meg egy lövést mellé, majd Szlimani bombáját fogta Neuer, negyedóra van még hátra. Van, aki nem bírja már a székén ülve.

nemetalger5Mustafi megsérül a németeknél, Khedira jön a helyére a 70. percben. Veszélyeztet Algéria, Szlimani elől a kifutó Neuer fejjel mentett.

67. perc, a németek uralják a játékot. "A kocsmában az a kihívás, hogy tudjad, mikor menj el vécére úgy, hogy közben ne legyen gól." - jön egy újabb bölcselet egy olyan szurkolótól, aki éppen visszajött a G Music Pub nagytermébe.

Túl vagyunk a hatvanadik percen, jó a meccs. Gól nincs, de a nyolcaddöntők már erről (is) szólnak, nem esik annyi találat, mint a csoportmeccseken. De így sem panaszkodhatunk.

Lahm bombáját tolta fölé M'bolhi, Algéria kapusa. Szinte bent volt. "Nagy a kapu. Tokióban vannak kisebb lakások, mint egy focikapu." 57. perc.

"Ez a német foci, ba..eg, hogy adogatják haza?" - ez a kérdés a kocsmában. "Szerintem belefér!" - jön a replika.

nemetalger352. perc, nagyon jó lehetőséget szalasztott el Algéria, utána Schweinsteiger csúszott rá az egyik észak-afrikaira. Szorgalmasan támadnak tovább a németek.

Megy az élcelődés rendesen a G-ben. "Aki nem szőke és nem kék szemű, az menjen haza!" - így az egyik. "Akkor én megyek!" - szorítja meg a sörét nevetve egy másik az asztalnál. Mustafi fejelt kapura, M'bolhi fogta meg. "Egy brazil kávét kérek!" - szól valaki a bárosnak. 

Második félidő. Páran hazamentek, de jöttek is, a pályán Götzét Schürrle váltotta a németeknél. 

Szünet, 0-0. Sűrűn fog nyílni a budiajtó.

44. perc, Kroos eresztett meg egy lövést, fölé ment.

Annyian vagyunk a bodegában, hogy van, aki így oldja meg az asztalkérdést: behúzza a bárszéket a terembe a sörnek. Kicsit későre jöttek, de annál lelkesebbek. Hatalmas német helyzet marad ki közben, Götze nem tudja közelről berúgni, M'bolhi hárított ("Aszta, mit hárított, te jó ég!").

nemetalger6Túl vagyunk az első félórán, eddig nem egyértelmű, hogy Németország megy tovább. De a franciák meccsén is csak a végén dőlt el a továbbjutás.

Müller fejelt mellé a 23. percben, nem volt veszélyes. Aztán Özil emelését tolja a kapu fölé M'bolhi.

Ijesztgetik a németeket továbbra is, elképedve nézi a G Music Pub közönsége. A huszadik percben vagyunk.

nemtalger2Jobbak a németek, de a 17. percben az algériaiak szereznek egy gólt - lesből. Páran a fejükhöz kaptak, de megnyugodtak, a visszajátszás meggyőzte őket, hogy valóban lesen állt a zöldmezes.

Az első percben jön még egy "történelmi" megjegyzés a G-ben: "1986-ban nézhettük volna a bolgár lopóantennán ezt a meccset, semmit nem láttunk volna!" Utalás arra, hogy a németek fehérben, Algéria pedig világoszöldben játszik. Mi tagadás, tényleg nehéz lett volna.

Elkezdődik az eddig magabiztos németek és az imént említett epizódért "bosszúszomjas" algériaiak meccse.

A német himnuszt is énekelik (ez azért túlzás...) a kocsmában. "Ejj, ha Ausztriával annakidején nem beszélik meg..!" - jön az első reakció arra ma este, hogy 1982-ben a spanyolországi vb-n bizony pont Algériát ejtették ki a németek és az osztrákok a csoportból egy fölöttébb gyanús meccsen.

Nem mindenki szurkol a németeknek me este, olyan is van a G-ben, aki viccesen dzsihádot kiált szotyizás közben.

Telik meg a G a szurkolókkal, de még van helyünk, gyertek! Tizenkét perc a kezdő sípszóig.

A kezdőcsapatok, Németország: Neuer – Mustafi, Mertesacker, J. Boateng, Höwedes – Schweinsteiger, Lahm, Kroos – Özil, Müller, Götze, Algéria: M'bolhi – Mandi, Belkalem, Hallis, Gulam – Laszen, Mosztefa, Taider – Feguli, Szudani, Szlimani. Ha huszonketten nem is, de jóval többen, mint tizenegyen vagyunk a G Music Pubban. Negyedóra kezdésig, szotyi, sör, tippszelvények.

Köszöntjük olvasóinkat innen a G Music Pubból, ismét mecset nézünk, Németország-Algéria összecsapás jön, a győztes a hét végén a franciákkal játszik majd az elődöntőbe jutásért.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."