Sport » Foci

Fantasztikus meccs után nyert Belgium!

Az utolsó nyolcaddöntőn, a Belgium-Egyesült Államok találkozón dől el, hogy ki játszik Argentínával. Élőben a G Music Pubból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

belgausa7
Óriási meccset játszottak Salvadorban. Fotó: Reuters
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. július 01., 21:55
0 hozzászólás. 

Kövezzenek meg, de ez volt a világbajnokság eddigi legjobb mérkőzése. 2-1-re nyert Belgium hosszabbítás után, így Argentínával játszhat majd az elődöntőbe jutásért. Ismétlem: ha valaki szereti a labdarúgást, akkor ezt a meccset nézze vissza, ha látta, akkor is - ez csak egy tanács innen a késő éjszakából, a G Music Pubból. Köszönjük a figyelmet, most búcsúzunk, két nap szünet jön a focivébén, pénteken már az első két negyeddöntőt játsszák. Hajrá, FOCI! 

VÉGE! Belgium jutott tovább!

118. perc, de hát ez milyen meccs! Ismét egyenlíthetne Amerika, de kimarad. Utolsó perc, hihetetlen izgalmak, mekkora harc folyik a pályán, kérem! Mindenki el van képedve a kocsmában.

113 perc. Amerikai szabadrúgás, jó helyről. Szenzációs figura, de nem tudják bevinni az amcsik! Abszolút fölényben vannak most, védekeznek a belgák. "Micsoda figura, egy klasszis csapat ellen!" - a G-ben is már csak a szuperlatívuszokat keressük. Öt perc van hátra.

Jones egyenlíthetne, de mellélő. Fantasztikus meccs, egyszerűen nincsenek szavak ezt leírni. Nem akarok nagyokat mondani innen a kocsmmaasztaltól, de ez eddig a vb legjobb meccse, sőt az is lehet, hogy évek múlva is nagyon emlékezetes marad. Bármelyik csapat is jut majd tovább, akkor is szenzációs meccset láttunk. Lukaku és Howard, megint védett az amcsi kapus. Hihetetlen. De az ilyen meccsekért imádjuk a vébét. Meg a focit egyáltalán.

GÓÓÓÓÓL! 2-1! A hosszabbításban beállt Green kapásból bevágja a 107. percben! Mi lesz itt még?

Megkezdődik a hosszabbítás második félideje.

GÓÓÓÓÓL! Kontráznak a belgák, De Bruyne vitte a balszélen, Lukaku kiugrott és bevágta! 2-0 Belgiumnak. 105. perc.

104. perc, most Mirallas lőtte a hosszúra, de ezt is védte Howard. Elképesztő.

102. perc, ismét Lukaku villan, megint Howard véd. Aztán Jones-t találja arcon a labda egy felszabadításnál, földre kerül az amerikai.

abelgausa597. perc. "Egyezzünk meg, a gól szép volt!" - hangzik el. Vertonghen, a balhátvéd lőhetne még egyet, de elbonyolítja. Utána Lukaku lő a rövidre, Howard véd.

GÓÓÓL! De Bruyne vágja a hosszúba! 1-0 Belgiumnak a 93. percben, három perc kellett a hosszabbításban a belgáknak. Lukaku lépett meg a jobbszélen, jól érkezett a szőke középpályás Kevin De Bruyne és kilőtte a jobb hosszú sarkot.

Statisztikát nézünk a kis szünetben, iszonyatosak a számok, 29 belga lövésből 20 találta el a kaput. "A romén bajnokságban egy hétvégén nincs ennyi helyzet!" Nulla-nullát senki se tett a tippversenyen, így nincs nyertesünk ma este. Kezdődik a hosszabbítás, Origi helyett Lukaku jött, csatárposzton cseréltek a belgák.

Wondolowski hagyta ki a meccs helyzetét, ezt senki sem hiszi el itt a G-ben sem, Klinsmann sem a kispadnál. Belőhették volna a továbbjutást jelentő gólt az amerikaiak. Micsoda meccs! VÉGE, 0-0, hosszabbítás lesz itt is.

90. perc, Kompany vitte fel a labdát, ő is tehette kapura, de Howard kitornázta. Három perc ráadás. Most Fellaini fejelt mellé. "Ilyen fejjel nem lehet fejelni!" - jött az újabb megjegyzés a belga középpályás frizurájára.

87. perc, amerikai szöglet után kontráznak a belgák, Origi fellöki Beasley-t, "Nem volt semmi!" Egy perc múlva Hazard lő az oldalhálóba.

85. perc, hihetetlen, Origi lövését is kivédi Howard!

80. perc. Ennyi helyzetet és ennyi védést! Howard megint, Hazard lövésénél!

76. perc, Mirallas lépett ki tisztán, Howard ezt is kivédte! "Hány kell még..?!" - kérdez hangosan a G-ben egy szurkoló a sarokból. Tényleg hihetetlen, ahogy véd az amerikai portás. "Ez a nap védése!"

74. perc, "Az amerikaiak nem csinálnak semmit!", "Dehogynem, védekeznek!" - ennek némiképp ellentmondva Dempsey lő, Courtois a helyén van.

69. perc, Witsel lövése ment centikkel mellé. Két perc múlva Origi lövését védi Howard, ez is nagy helyzet volt. "Ezt nem hiszem el, nem hiszem el!" - ismételgeti egy szurkoló itt a kocsmában.

abelgausa466. perc, nagyon nyom Belgium, szinte csak náluk van a labda, lövik is a kaput. "Eddig huszat lőttek kapura és tizenhatszor találták el, ez nem rossz arány!" - jegyzi meg egy szurkoló a G-ben. 

60. perc, Origi kavart befele, Mertens tette rá, mellément. "Nem igaz, ember!"

Ez pedig még melegebb, Origi fejelt a kapufa tetejére, iszonyatosan támadnak és tüzelnek a belgák! 58. perc, az amerikaiak is veszélyesek, levágódik egy lövés a belga kapu előtt. Élvezetes meccs, nagyon.

52. perc, Fellaini mellé lőtt, ez veszélytelen volt. Két perc múlva két belga lába alatt megy el a beadott labda, ez meleg volt.

Remélhetőleg hasonlóan jó lesz a második játékrész is, minden benne van még ebben a meccsben. Megkezdődik. Alig írom le, Howard hárítja Mertens fejesét.

Vége az első félidőnek, 0-0, nagyon jó 45 percet láthattunk. Szünet.

45. perc, "Ennek olyan frizurája van, mint Mario Kempesnek!" - jegyzi meg valaki a belga Fellaini hajkoronájára. De Bruyne tűzi rá, Howard fogja. "Nem viccel!" - ugyanaz a hang a belga Witsel nevének hallatán.

39. perc, nagy mentés az egyik belga védőtől, Dempsey elől fejelte ki. "De szép!" - mondja hangosan valaki a sötétben a G-ben. Nem győzön dicsérni én sem ezt a két csapatot, kitűnő meccset játszanak. Egyébként az Egyesült Államok csapata 2002-ben negyeddöntőbe jutott, nekik ez az eredményük a legjobb a vébéken, a belgáknak az 1986-os mexikói focivébén a negyedik hely.

abelgausa2"Rúgd rá!" - hallatszik a biztatás a kocsmában, Jones rá is tűzi egy szöglet után, de mellé megy. Az amerikaiak sem játszanak rosszul, sőt, nagyon mozgalmas a meccs. 34. perc.

30. perc, nagyon mennek a belgák, még egy beadást megfog az amerikai kapus. Asztalracsapás a G-ben. Johnsont, az amerikaiak hátvédjét le kell cserélni, megsérült, de nem ütközésnél. Yedlin jön a helyére, Jürgen Klinsmann tart neki eligazítást.

23. perc, De Bruyne hagy ki helyzetet, mellé lő. Egy perccel később még egy helyzet marad ki, kivágják az amerikaiak. "Már három lehetne!"

21. perc, Dempsey lőtt a belga kapura, Courtois csípte el. "De jó, de jó!" - ordít fel egyik vendég. Abszolút látványos, jó meccs, az ilyeneket szereti a közönség.

Áll a meccs egy fél percig, mert a salvador-i pálya gyepére befut egy idióta. Sose lesz vége az ilyeneknek.

10. perc, jó a meccs, ezt megelégedéssel szemlélik és állapítják meg a G-ben a szurkolók. A belgák szövetségi kapitánya, Marc Wilmots három focivébén (1994, 1994, 2002) fordult meg játékosként, 2002-ben nyolcaddöntőt is játszott, akkor a belgék 2-0-ra kikaptak Brazíliától.

abelgausa31. perc. Az algériai játékvezető a sípjába fújt, megkezdődött. Néhány passzból máris helyzetben a belgák, Origi lövését hárította Howard. Ez jól kezdődik!

Ha Belgium nem jutna tovább, olyan szempontból lenne kakukktojás, hogy a nyolcaddöntőkből az eddigi hét meccs során mind a csoportelsők léptek a legjobb nyolcba. Mennek a himnuszok, telik a kocsma, nyílnak a sörök.

A kezdőcsapatok, Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Fellaini, Witsel – Mertens, De Bruyne, Hazard – Origi, Amerikai Egyesült Államok: Howard – F. Johnson, O. Gonzalez, Besler, Beasley – Cameron, J. Jones – Zusi, Bradley, Bedoya – Dempsey.

Köszöntjük az olvasókat, visszajöttünk a G Music Pubba, jön még egy meccs ma éjszaka. Holnap és holnapután szünnap lesz, lehet, hogy elvonási tüneteink lesznek a focit illetőleg. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."