Sport » Foci

Jól sikerült az első lépés a Szuperliga felé

A női 1. Liga rájátszásának első fordulójában lépett pályára a Székelyudvarhelyi Vasas Femina. Meglett a három pont.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szentabraham agyagfalva 03

Nézze meg a megyei és körzeti bajnokság eredményeit!

Szombaton és vasárnap a tizedik fordulóval folytatódik...
keresztur malomfalva 04

A tizedik fordulót rendezik a megyei bajnokságban

Szombaton és vasárnap lépnek pályára a csapatok a...
alsoboldogfalva farcad 03

Új éllovasa van a megyei bajnokság nyugati csoportjának

Kilenc forduló járt le a Hargita megyei labdarúgó...

vasas regen 1
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: SINKA-KIRÁLY LEVENTE
2015. május 01., 12:50
1 hozzászólás. 

A Szászrégeni Jövő együttesét fogadta pénteken a déli órákban Dénes Jenő együttese, a négycsapatos rájátszás első két helyének a megszerzéséért mindenképp győzelemre volt szüksége az udvarhelyi együttesnek. Jól is kezdte a találkozót a Kajtár, Krall, Péter, Bíró, Papp, Bálint, Ambrus, Bartalis, Dezső, Geréd és Balázs kezdősor. Már a találkozó első perceiben szükség volt a vendégkapus bravúrjaira. Bálint próbálkozott többször is, de lövései elakadtak a hálóőrben. De a 9. percben Bíró adott be pontosan Bálintnak, ő pedig védhetetlenül bombázott a kapuba.

vasas regen harmadikgol

A kapott gól után kitámadott az addig védelemben játszó vendégegyüttes és öt perc múlva meg is lett az eredménye, bBüntetőből sikerült egyenlíteniük. Habár látszott az udvarhelyi lányokon, hogy nem pihenték ki teljesen a szerdai kupameccset, valamit a pálya talaja is megnehezítette a dolgukat, megküzdöttek minden labdáért, sikerült megtartaniuk az irányítást. Harcoltak, támadtak, újabb gól lett belőle, Ambrus egy szóló után kilőtte a hosszú sarkot.

vasas regen masodikgol

A gólörömmel az egész csapat a gólszerző édesapjának ajánlotta a találatot, aki épp ma ünnepli születésnapját. A pihenőre minimális előnnyel ment a Vasas.

A második részt is a hazaiak kezdték jobban. Rendre jó támadásokat vezettek, majd Balázs távoli lövésével már kettő volt a különbség. Nem találta a Vasas játékának az ellenszerét a régeni csapat, ezt használta ki Bálint és Ambrus, akik 5–1-re módosították az eredményt. Az utolsó percekre Dénes Jenő pályára küldte Felekit, Barbut, Márkont és Menyhártot is.

vasas regen szulinap

A Jövő szabadrúgásból szépíteni tudott, de többre nem futotta nekik. Teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, megtéve az első fontos lépést a Szuperliga felé.

Nem lehetett nem észrevenni, hogy a lányok mezén le volt ragasztva a város hivatalának neve. Érdeklődésünkre László Béla klubelnök elmondta, hogy így tiltakoztak az ellen, hogy a városvezetés megvonta tőlük az anyagi támogatást.

vasas regen 2

 A találkozó előtt ismertettük a lányokkal a tényt, hogy nehéz lesz a folytatás. Arról is biztosítottuk őket, hogy nem adjuk fel. Sajnos vannak olyan emberek, akik ezt a sportágat ki akarják nyírni. A mai győzelmet ezeknek az embereknek "dedikáljuk''. Nem adjuk fel, valamilyen úton, de biztos, hogy folytatjuk  nyilatkozta portálunknak a klubelnök.

Női 1. Liga, rájátszás, 1. forduló

Székelyudvarhelyi Vasas Femina–Szászrégeni Jövő 5–2 (2–1)
Az udvarhelyi gólszerzők: Bálint Réka (9., 70.), Ambrus Beáta (13., 72.), Balázs Csilla (48.)



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2015-05-03 09:34:14
Nem ide tartozik a tema, de elvartam volna, hogy tovabb adjatok a Kobra utazo blogjat. Azt hittem hogy O nem irt mostanaban....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."