Sport » Kézilabda

Caba: élboly, vagy középmezőny

Két idényt követően szenvedett vereséget saját közönsége előtt a Székelyudvarhelyi KC. Az edző szerint talán jókor jött a vészjel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

vlad caba kézilabda, székelyudvarhely
Fotó: archv.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. október 17., 15:28
1 hozzászólás. 

A szerda esti, Pandurii Tg. Jiu elleni meccsen sokat hibázott a Székelyudvarhelyi KC. Végig az ellenlábas vezetett, az utolsó pillanatban mégis felcsillant a győzelem reménye, de négy perccel a végső sípszó előtt bedobta a vendégcsapat a három pontot érő találatát.

Az SzKC edzője Vlad Caba a klub hivatalos honlapján értékelte a találkozót: „Két idény eltelt, hogy nem szenvedtünk vereséget hazai környezetben. Akkor is a Pandurii volt az egyik gárda, amelyik megvert itthon.

Felhívtam a fiúk figyelmét, hogy a Tg. Jiu jó játékot játszik, igaz, hogy hullámzó teljesítményt nyújt. Az utolsó meccsen, amit otthon játszottak a Steauával, gyengén szerepeltek, most minket az első perctől a légvégéig uraltak.

Az eredmény alakulása mutatja, hogy csak egyszer vezettünk. Bolond napunk volt, volt néhány intő jel, mivel elég nehezen nyertük az eddigi hazai meccseinket a többi ellenféllel is".

Kifejtette, egy vereség sohasem jó, de ebben a szituációban talán jókor jött: „A 45. perctől eszméltünk rá, hogy ez már nem vicc. Hiányzott a tiszta fej, sokat hibáztunk, az ellenlábas pedig maximálisan kihasználta ezeket.

Az utolsó helyzet mindent elmond: ők kihagynak egy óriási lehetőséget, mi támadhattunk, úgy, hogy még volt elegendő idő a győztes gólra, de eladtuk a labdát. Ez egy sport, ahol néha veszítesz.

Nem akarta ezt senki, de egy bizonyos szempontból lehet, hogy szükséges volt a kisiklás. Újra kell indítsuk magunkat a hazai meccseken. Ebben az idényben megizzadtunk a pontokért".

Mire gondolt, amikor az újra indítást emlegette?

„Nem jelent semmi mást, minthogy a pályára kell helyezzük azt a játékot, amit edzéseken gyakorolunk. Mentálisan egy kis szerénységre, meghatározó játékra van szükség, technikailag meg kell oldanunk a kapusposztot.

Szabó Levente és Orbán Szilárd meg tudja oldani ezt, de hozniuk kell azt a pluszt, amire a csapatnak szüksége van. Stabil védekezés kellene, van két új játékos, aki még keresi a helyét, de a régiek közt is van ilyen.

Még van, amin dolgoznunk, fejlődésben vagyunk. Ez a vereség egy nagyon komoly vészjel: vagy maradunk egy olyan együttes, amelyik ott van az élbolyban, vagy egy olyanná vállunk, aki hátrább végez" – összegzett a szakember.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2013-10-18 13:17:25
kapus edző
nagyon fontos volna egy kapus edző is,hogy ne csak szerencsén múljon hogy meg fognak egy egy labdát.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."