Sport » Kézilabda

SzKC: változtak a célok

Ne érjen meglepetésként senkit, ha ma simán kiesik a Román Kupából a Székelyudvarhelyi KC. Elmondjuk, hogy miért.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-8315
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 05., 10:55
1 hozzászólás. 

A klub kedden egy közleményt jelentetett meg a honlapján, amiben a szurkolók tudomására hozza, hogy újratervezte az idei célkitűzéseket.

A bajnokság

Habár a bajnokság kezdetekor a dobogó volt a cél, mára ez biztosan elúszott – elméletileg nem lehetetlen, de ahhoz két meccsen kellene legyőzni a címvédő Konstancát. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a Vlad Caba által irányított SzKC csak a hatodik helyen végezhet, ami azt jelenti, hogy a legjobb háromba kerülésért a biztosan az első helyen végző Konstancát kapja ellenfelül a két győzelemig menő párharcban.

Az első három csapat közé be nem kerülő együttesek azonban a 4.-6. helyért küzdenek – a három csapaton belül tehát a negyedik helyért folyik majd a versengés, a trión belül oda-vissza meccsek lesznek (egy csapat mindkét ellenfelével hazai és idegenbeli pályán is játszik), a pontszám nulláról indul.

feuchtmannAz SzKC célja a bajnokságban a negyedik hely megszerzése, mert ez még európai kupaszereplést jelenthet.

A Challenge Kupa

Ami az idei nemzetközi szereplést illeti, a klubnál ez áll az első helyen, elsősorban nemzetközi porondon akar maradandót alkotni. Ami – az ellenfelek erejét látva – nem is lehetetlen. Amennyiben kiejtjük portugál ellenfelünket, elkerüljük a legnehezebb párossal való összecsapást: a svéd Ik Sävehof és az ukrán ZTR Zaporozsje erősnek tűnnek, de egymás ellen játszanak, mi a finn Cocks-szal vagy a szerb RK Metaloplastika Sabac-cal játszhatunk, a svédeket vagy az ukránokat csak a döntőben kaphatjuk. Nem lehetetlen megnyerni a Challenge Kupát idén.

A Román Kupa

Igaz, van baj elég az SzKC háza táján, hiszen a mai, Nagybányai Minaur elleni kupanyolcaddöntőre (az összecsapás 18 órától kezdődik Ploiești-en, a Digi Sport televízió élőben közvetíti) Irimescu (eltiltását tölti), valamint a sérült Szabó Levente és Mihalcea Andrei nélkül áll ki az SzKC, sőt Ciobanu szereplése is kérdéses.

szkc-4626A kupa lebonyolítási formája (a döntőbe kerülő csapatnak öt nap alatt négy találkozót kell lejátszania) miatt fennáll az a veszély, hogy több játékos is megsérülhet, jövő héten pedig két fontos meccs is vár a csapatra: a Temesvár elleni hazai bajnoki a hét közepén, március 12-én 18 órától lesz (a Steaua a nyakunkon van, a Bega-partiakat muszáj megverni az alapszakaszbeli hatodik hely megőrzése érdekében), a hét végén pedig a portugál Aguas Santas Milaneza jön Challenge Kupa-meccsre Udvarhelyre (vasárnap, március 16., 18 óra). Úgyhogy nem valószínű, hogy a Román Kupában dobbantana nagyot idén az SzKC, inkább a bajnokság és a Challenge Kupa-szereplés a fontosabb ebben a helyzetben.

Hétfőtől lehet jegyet venni

Az újabb nemzetközi meccsre a belépők árusítását március 10-én, hétfőn kezdi el a klub, a belépők egységesen 15 lejbe kerülnek. A bérletek erre a találkozóra már nem érvényesek, így a bérletes szurkolóknak is jegyet kell venniük.

Három napig (hétfőtől szerdáig) fenntartják a bérleten szereplő helyeket, azután már nem tudják biztosítani, hogy a szurkoló a megszokott székéről nézhesse az Aguas Santas elleni meccset. A jegyeket munkanapokon 16-19 óra között lehet megvásárolni a sportcsarnok jegypénztárában.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hofika
2014-03-05 12:22:28
siralmas
4-ik hely megszerzése szinte lehetetlen nagyobb esélyünk van a 7-ik helyhez sajnos,a kupa meccs kellet volna komolyabban venni,de ha sérülések vannak akkor itt az ideje a juniorokat kicsit kipróbálni hogy szokják,szerintem egyik legrosszabb szezont éljük meg,na de Hajra SzKC

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."