Sport » Kézilabda

Nem adta olcsón a bőrét az SzKC

Nagyot harcolt az udvarhelyi csapat, Konstanca füttyorkán közepette hagyta el a játékteret. Három góllal azonban megnyerte a meccset.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-hcm-3345
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. április 29., 21:33
0 hozzászólás. 

Óriási csatában maradt alul a Székelyudvarhelyi KC a rájátszás első mérkőzésén a bajnok Konstancai HCM-mel szemben. Telt ház, „most vagy soha!"-hangulat fogadta a csapatokat a sportcsarnokban.

A Vlad Caba által pályára küldött Szabó – Mihalcea, Majnov, Ferenczi, Feuchtman, Onjeyekwe, Tálas (játszottak még: Ciobanu, Orbán – Sipos, Vlad, Irimescu, Komporály) összeállítás villámrajtot vett, Ferenczi átlövőből, majd Onjeyekwe is egy remekbeszabott góllal volt eredményes, a negyvenedik másodpercben már kettő volt ide.

A bajnokcsapat fokozatosan talált magára, de az első tíz perc egyértelműen a hazaiaké volt. A konstancaiaknak, ha a játék nem ment, jött a színészkedésük meg a durvaságuk, borzolták a kedélyeket: nemcsak a közönség, hanem a hazai csapat idegrendszerével is játszottak.

A 18. percben tudtak egyenlíteni, addig 2-3 góllal az SzKC vezetett, aztán egy perc múlva Toma lerántotta Majnovot, a macedón átlövőnk pedig úgy beverte a padlóba a fejét, hogy nem tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték az orvosi szobába.

szkc-hcm-3391

Feszült, kemény percek következtek, Criciotoiut nem tudta tartani a védelmünk, egyre-másra lőtte a gólokat, a Belean-Calina játékvezetői kettős nem mindig tudta kézben tartani a meccset, néha elszabadultak az indulatok.

Az utolsó percben azonban átvették a vezetést a vendégek, Feuchtman egyenlített, de az utolsó másodpercben hetest fújtak a zöldmezeseknek, az így szerzett előnyükkel mehettek pihenőre.

Füttykoncert közepette, hiszen – ahogy azt már megszokhattuk – a kispadjuk is folyamatosan provokálta a közönséget, a pályán is végig agresszíven, provokatív módon játszott a bajnokcsapat.

Fordulás után viszont az övék volt az első negyedóra, tizenkét perc alatt mindössze két gólt sikerült dobnia az SzKC-nak, stabil lett a vendégek három-négygólos előnye. Az utolsó tíz percre sikerült felzárkózni két gólra, aztán egyre is, percekkel a vége előtt, de vagy egy emberelőnyt, vagy egy egyéni hibát váltottak gólra a konstancaiak.

A védelmünk közepén Sipos úgy harcolt, mint egy oroszlán, Mihalcea pedig rendre bedobta a heteseket, és szélről is eredményes volt. Tény, hogy elhibáztunk néhány támadást, a második játékrészben már nem mindig azt a játékot mutatta a KC, mint az elsőben.

szkc-hcm-3412

Egyenlíteni nem sikerült: az utolsóelőtti percben egy emberelőnyt játszottak ki a vendégek, három ponttal megnyerték a meccset. Azonban az SzKC-t mindenképpen dicséret illeti, hiszen Majnov nélkül is megpróbálták a lehetetlent, és nem vallottak szégyent, emelt fővel hagyhatták el a pályát, vastaps volt a jutalmuk.

Konstancán szombaton 20 órától lesz a második mérkőzés: amennyiben azt a címvédő megnyeri, bejut a legjobb három közé, az SzKC pedig a 4-5. helyért harcolhat.


Nemzeti Liga, rájátszás, felsőház, 1. mérkőzés


Székelyudvarhelyi KC-Konstancai HCM 28–31 (17–18)

Az udvarhelyi gólszerzők: Mihalcea 9 (6-ot hetesből), Ferenczi 6, Majnov 3 (1-et hetesből), Feuchtman 4, Onjeyekwe 2, Tálas 2, Sipos 1, Vlad 1. 

Hétméteresek: 7/7, illetve 3/3

Kiállítások: 10., illetve 14. perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."