Sport » Kézilabda

Ilyen az igazi SzKC!

Ismét a dobogón van az SzKC, miután vasárnap délben szenzációszámba menő győzelmet aratott Nagybányán. Szabó Levente volt a meccs embere.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-tgjiu-2720
Szabó fantasztikus teljesítményt nyújtott. Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. november 16., 15:00
1 hozzászólás. 

Úgy tűnik, visszajött a gödörből az SzKC, a szerdai győzelem után ezúttal Nagybánya várát sikerült bevenni – a találkozó vége nagyon izgalmasra sikeredett, a meccs embere egyértelműen a kapus Szabó Levente volt, aki szenzációsan védett a találkozón.

Jól is kezdte a meccset a Vlad Caba-csapat, tartotta a ritmust a nagynevű és nagy nevekből álló Minaur ellen. A nagybányai csapat a nyáron nagybevásárlást végzett, hiszen a dán Lars Walther edzőn kívül olyan neveket igazoltak külföldről, mint a macedón Nikola Eklemovics (az SzKC ellen sérülés miatt nem játszott), a norvég irányító Stefen Stefgavik, a horvát beállós Antonio Pribanics, a bosnyák átlövő Ivan Milas, a chilei jobbszélső Patricio Chavez Martinez vagy a magyar válogatott kapus, Tatai Péter.

Egy góllal mindig vezettünk vagy döntetlen volt, Rusia kapkodott, ám a helyére beálló Ramba egymás után lőtte a gólokat, igaz, önző is volt egy kontránál. Jól védekeztünk, Tevzadze-nak is jól ment, de a helyére beálló Szabó bravúrt bravura halmozott. Lars Walther láthatóan ideges volt, játékosai három hétméterest is kihagytak. Megléptünk három góllal, de a Pintea-Sas kolozsvári-nagyváradi játékvezetői kettős tett arról, hogy ne menjünk előnnyel az öltözőbe: Sipost kiküldték két percre, a hazaiak egyenlítettek.

szkc-calaras

Az, hogy nem tud folyamatosan jól teljesíteni a Minaur, a második félidő elején jött ki: tíz perc alatt gólt sem dobtak a kékmezesek, igaz, hogy ehhez Szabó védései is kellettek! A bírók továbbra is belenyúltak a meccsbe, de a hazaiakon ez sem segített, annyira rossz periódusuk volt, az SzKC pedig egyre-másra dobta a gólokat, a 47. percben hat góllal (!) vezetett!

A kocka azonban megfordult, a Minaur az utolsó tíz percben fantasztikusat hajrázott, mi elkezdtünk hibázni, Tatai több lövést hárított. Sipos támadásban is maradt, gólt is szerzett, de a védekezésbúl kiszórták (három két perces kiállítás volt, a lelátóra ült az utolsó percekben), a KC hősiesen védekezett. Ramba nagyon fontos gólt lőtt, az utolsó percben, egygólos vezetésnél Szabó két ziccert fogott meg!

Nagyon fontos győzelmet aratott az SZKC, megérdemelten ünnepelhette a nagybányai győzelmet. Jövő hét végén, szombaton és vasárnap egyaránt 18 órától játszik a Challenge Kupában az angol HC Cambridge amatőr sportolóival, a csapat húzóemberei felszusszanhatnak egy kicsit, ugyanis azokat a meccseket a másodvonalnak is simán, nagy gólaránnyal kell hoznia.

Férfi Nemzeti Liga, 12. forduló

NAGYBÁNYAI MINAUR–SZÉKELYUDVARHELYI KC 23–24 (12–12)

MINAUR: Tatai – Martinez 1, Milas, Stefgavik 5, Grasu 9 (3), Sabou, Pribanics 5. Csere: Pop – Fotache, Mihai, Popescu 1, Bușecan, Sadoveac 1, Bera 1.

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 6 (2), Kuzmanoszki 2, Rusia 2, Onyejekwe 1, Tálas 4, Sipos 1. Csere: Szabó – Majnov 2, Ferenczi 1, Ramba 5, Orbán Levente.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 1–1, 13. p.: 5–6, 26. p.: 9–12, 47. p.: 14–21, 52. p.: 18–21, 54. p.: 22–23.

Kiállítások: 8, ill. 18 perc

Hétméteresek: 6/3 ill. 3/1



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2014-11-17 08:02:58
Nikola Eklemovics
azaz Eklemovics Nikola nem macedón, hanem szerb születésű. Belgrádban született és a szerb válogatottban játszott a magyar előtt (ugyanis már régóta magyar állampolgár).

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."