Sport » Kézilabda

Nem lehet gond a visszavágón

Tizenegygólos előnyt szerzett az SzKC a Vaslui ellen az odavágón, gyakorlatilag a legjobb négy között érezheti magát a Román Kupában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkcvaslui1
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. február 05., 20:58
0 hozzászólás. 

Minél több góllal nyerni, hogy a visszavágón ne kelljen nagyon éles meccset játsznai – ez a cél lebegett az SzKC és közönsége előtt csütörtökön este, s a csapat az első percektől kezdve irgalmatlanul letámadta ellenfelét, emellett Sota Tevzadze megint kitűnő formában kezdett a kapuban.

A 12. percben már elhúztunk három góllal, ekkor Leonard Bibirg időt kért, de nem tudott rendet rakni a fejekben, a különbség egyre csak nőtt az udvarhelyiek javára, akik közül többen nagyon szép egyéni megoldásokat választottak, a 18. percben például Szász dobott klasszikus beállós-gólt, de mind átlövésből, mind szélről, mind pedig ellentámadásokból sorra talált be a piros-fehér csíkosban játszó gárda.

szkcavaslui2

Érződött, hogy Ioan Stan már nincs a pályán (Bákóba szerződött a téli szünetben), így hiányzott is egy kis pikantéria a meccsből, illetve a decemberi bajnokin 12 gólig jutó Gabriel Bujor sem játszott, csupán egy hétméterest végzett el, de azt is kihagyta.

A játékrész utolsó percében kettős emberhátrányba került az SzKC, Orbán Leventét és Rambát küldték ki védekezési hibáért (a betörő szélsőhöz dobás közben értek, ezért újabban 2 perc és hétméteres jár), de így is hétgólos volt az előny a szünetben.

szkcvaslui3

Emberhátrányban kezdtük így a második félidőt, kaptunk is két gyors gólt, ráadásul Rusia ziccert vétett, Sipos rosszul indított. Nem lett úrrá az SzKC-n a bizonytalanság, hiszen a 36. percben már 20–13 volt ide, Tevzadze megint hetest fogott, innentől pedig csak egy csapat volt a pályán, illetve a Claudiu Gorina – Florin Melencu krajovai bírókettős, akik a félidő közepén picit összevissza fújták a sípot, de az SzKC dolgába ők sem tudtak beleszólni. Ugyan volt olyan kettős kiállítás, hogy az érintettek (Szász és Rață) sem tudták az okát, a vendégek a támadásaik során rendre elhullatták a labdát, mi pedig a kontrákat is kihasználtuk.

szkcvaslui

Negyedórával a vége előtt már egy tucat gól volt az SzKC előnye, ez tizenháromra is felemelkedett, a végén tizenegy lett közte. Az utolsó percekben Orbán Szilárd (ő is jól védett!) és Kónya is lehetőséget kapott. Óriási előnyt szerzett a visszavágóra az SzKC, nehezen hihető, hogy tizenegy gólt ledolgoz az ellenfél még akkor is, ha hazai pályán játszik.

szkcvaslui4

A visszavágót vasárnap 12 órától játsszák Vasluiban, a mérkőzésről nem lesz televíziós közvetítés.

Román Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

SZÉKELYUDVARHELYI KC–VASLUI HC 34–23 (18–11)

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 8 (2), Majnov 3 (1), Ramba 6, Rusia 3, Onyejekwe 2, Sipos. Csere: Szabó, Orbán Szilárd (kapusok) – Szász 4, Stoilov, Kuzmanoski 5 (2), Ferenczi 2, Orbán Levente 1, Kónya. Edző: Vlad Caba.

VASLUI: Pleșca – Cotinghiu 4, Țuțu 4, Sandu Iacob 1, Hagiu 4 (2), Bejinaru 2, Marius Ignat 2. Csere: Pralea, Nedelcu (kapusok) – Ragea 1, Gabriel Bujor, Sabin Ignat 2, Soare 1 (1), Rață 1, Roșu, Barac 1. Edző: Leonard Bibirig.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–1, 12. p.: 7–4, 16. p.: 9–4, 27. p.: 15–8, 36. p.: 20–13, 42. p.: 22–14, 52. p.: 29–19, 58. p.: 33–20.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Hétméteresek: 6/5 ill. 6/3

MESTERMÉRLEG

Vlad Caba: – A vendégcsapat ma is harcolt, habár nem játszott olyan jól, mint a bajnokságban, valószínű, hogy nekik inkább az a fontos. Nekünk sikerült az, amit akartunk, Sota megint nagyon jó volt és az első félidő nagyon összejött. Sokat cseréltünk, mert sok meccs jön, de sikerült az előnyt megőrízni, ám még nem ért véget az összecsapás, a játékosoknak sem hagyom, hogy hátradőljenek vasárnapig. Ki tudja, a rájátszásban még találkozhatunk a Vaslui-jal.

Leonard Bibirig: – A bajnokikhoz képest nagyon sokat hibáztunk egy olyan csapat ellen, amely mindig nagyon jól játszik hazai pályán és a bajnoki címért harcol. Védekezésben is rosszabbak voltunk, tulajdonképpen ez volt a vesztünk. A tizenegy gólt nagyon nehéz ledolgozni.

A másik három negyeddöntő visszavágójának időpontjai (zárójelben az odavágó eredménye, mindegyiket közvetíti a Digi Sport):

Péntek, 18 óra – Bukaresti CSM–Zsilvásárhelyi Pandurii (25–32)

Vasárnap 13 óra – Temesvári Poli – Konstancai HCM (28–26)

Hétfő 18 óra – Bukaresti Dinamo – Nagybányai HC (26–26)

A Final Four időpontja és helyszíne egyelőre nem ismert.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."