Sport » Kézilabda

A nehezén túl vagyunk, nagy győzelmet aratott az SzKC Ukrajnában

Kitűnő meccset játszott az udvarhelyi csapat, nagyon elverte a ZTR Zaporizzsját Ungváron. Küszöbön az elődöntő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-cambridge
Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 15., 18:59
0 hozzászólás. 

Kilencen a Székely Medvék közül is ott voltak az Ungváron lejátszott meccsen, a srácok végig buzdították a sárga-feketében játszó SzKC-t – a csapat nem is kezdte rosszul a meccset, hiszen már az első percektől jól védekezett és eredményesen is támadott. Habár Mihalcea betegség miatt nem utazhatott el a csapattal, Komporály kiválóan helyettesítette, az első percekben még Rusia és Onyejekwe szereztek fontos gólokat.

A játékrész vége felé lezártuk a kapunkat, majdnem tíz perc alatt csupán egyszer találtak be az ukránok – a szünetben négy volt közte, de a játék alapján várható volt, hogy nőni fog a különbség, ha a ZTR nem talál valamilyen fogást a felszabadultan, szépen kézilabdázó udvarhelyieken.

Azonban a második félidőt is jól kezdte az SzKC, Rusia hatalmas góllal növelte ötre az előnyünket, majd másik átlövőnk, Ionuț Ramba játszott hatalmasat, egyik nagy gólt a másik után szerezte. Az ukrán együttes sokat hibázott, feltűnően sok volt a támadásban elkövetett szabálytalanságuk, a sárgamezesek viszont rendre szépen kidolgozott támadásokból vagy kontrákból mattolták a házigazdákat. Az ungvári sportcsarnokban a meccs végét teljesen az SzKC uralta, illetve a szurkolói, hiszen ekkor már csak az udvarhelyi drukkerek hangja hallatszott.

Tavaly a portugál Aguas Santas a Challenge Kupa negyeddöntőjében megállította az SzKC-t, akkor az udvarhelyiek kevesebb idegenben lőtt góllal estek ki. Idén minden bizonnyal meglesz az elődöntő, mert a mai játék alapján nehezen elképzelhető, hogy jövő vasárnap (március 22., 18 óra) a ZTR Zaporizzsja kilenc góllal megverné az SzKC-t a sportcsarnokban.

Férfi kézilabda Challenge Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

ZTR ZAPORIZZSJA–SZÉKELYUDVARHELYI KC 18–26 (8–12)

Ungvár, Junyiszty Sportcsarnok, 400 néző. Vezették: Angelosz Argiridisz és Hrisztosz Mouttasz (ciprusiak)

ZTR: Komok – Akimenko 4, Peskov 1, Kirilenko 1, Karamisev 2 (1), Konsztantinov 2, Zotov 6. Csere: Derevjankin (kapus), Zvjezdov, Iszancsuk, Bjegal, Homcsarov 2, Szeverin.

SZKC: Tevzadze – Komporály 6, Majnov 2 (1), Ramba 5, Rusia 7, Onyejekwe 3, Sipos 1. Csere: Szabó (kapus), Ferenczi, Kuzmanoski, Stoilov, Szász 2, Orbán Levente.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 2–3, 18. p.: 6–7, 25. p.: 7–10, 37. p.: 9–14, 45. p.: 13–18, 58. p.: 17–25.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 1/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."