Sport » Kézilabda

Megtorpant az SzKC a cél előtt?

Először vesztett idén bajnokit hazai pályán az SzKC, de még az első helyen áll. Iszonyatos csatát játszott a Dinamóval, de fejet kellett hajtania.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc dinamo5
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 25., 21:06
0 hozzászólás. 

Nagyon agresszíven kezdett a két csapat, kemény védekezésbe ütközött már a meccs elején az SzKC, de a védelem odasózott a Constantin Ștefan által írányított piros-fehéreknek – ezt a Stark-Ștefan duó sem nézte tétlenül, a bírók bizony sűrűn osztogatták a sárgákat és több hetest is befújtak az első negyedórában mindkét oldalon. A költői kérdést viszont feltette egy néző: miért kell ilyen meccsre bukaresti párost küldeni? Vitatható ítéletek mindkét oldalon voltak, de a bírók nem befolyásolták a meccs végkimenetelét.

szkc dinamo1Nagyon kiegyensúlyozott volt a csata, a Dinamótól a jobbátlövő Vrankovicot nem tudtuk tartani, 8-10 méterről szerezte a gólokat. Vlad Caba a belső hármasunkat forgatta, a támadójátékunk alapvetően jó volt, Szabó is fogott fontos labdákat, de nem tudtunk meglépni, a huszadik perc után három gólt kaptunk egymásután, a második félidőt döntetlenről kezdhettük.

szkc dinamo2Az első vendéggól után Tevzadze állt a kapunkba, fejjel „védett" egy ziccert és ekkor kellett volna belejönnie az SzKC-nak az elmúlt meccsek alapján, de nem így történt. Több támadást is elhibáztunk, elhullattuk a labdát, Tálas és Onyejekwe ziccerben hibáztak. A 43. percben két gól volt oda, Vlad időt kért, lecserélte a szélsőket, de így is mi kaptunk gólt.

szkc dinamo3A közönség fáradhatatlan volt, a nehéz pillanatokban is egyemberként szurkolt a csarnok, de a Dinamo bírta a nyomást, nagyon jól védekezett, az SzKC lövései pedig nem voltak pontosak. Majnov tizenkét perces udvarhelyi gólcsendet tört meg. Tíz perccel a vége előtt ötre nőtt a fővárosiak előnye, ebből a helyzetből nagyon nehéz lett volna nyerni.

szkc dinamo4A csoda szinte összejött, hiszen edzőnk a hét mezőnyjátékossal, két beállóssal való támadások mellett döntött, illetve Orbán Szilárdot küldte kapuba – mindez annyira jónak bizonyult, hogy két és fél perccel a vége előtt kiegyenlítettünk! Ám Ragot bevágott egy átlövést az alsóba, a kezdés után Răpciugă elcsente a labdát és az üres kapuba sétált vele, ezzel eldőlt a három pont sorsa. Az utolsó percben még kapott egy gólt az SzKC – a vereséggel megszakadt a hazai veretlenségi sorozat.

Három meccse van hátra az csapatnak az alapszakaszból, Călărași idegenben (szombat, 13.15, Digi Sport), Nagybánya idehaza (szerda, április 1., 17.45, Digi Sport) és Torda idegenben (április 8.) lesznek az ellenfelei – amennyiben hét pontot szerez ezeken, biztosan az első helyről várhatja a rájátszást. Ha nem, akkor lennebb csúszhat a tabellán, nehezebb dolga lesz.

De még onnan is lehet bajnok.

Kézilabda Férfi Nemzeti Liga, 23. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–BUKARESTI DINAMO 22–25 (13–13)

Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Bogdan Stark és Romeo Ştefan (Bukarest)

SZKC: Szabó – Mihalcea 5 (1), Majnov 4 (1), Kuzmanoski 1, Rusia 6, Onyejekwe, Sipos 2. Csere: Tevzadze, Orbán Szilárd (kapusok), Ramba 3, Stoilov, Tálas 1, Ferenczi, Orbán Levente, Komporály. Vezetőedző: Vlad Caba.

DINAMO: Irimuș – Asoltanei 2 (1), Șandru 1, Diaw 1 (1), Vrankovic 7, Mironescu 6, R. Răpciugă 1. Csere: Mocanu, Chiruț 3, Sandrk 1, Nițu, Manea 1, Ragot 2. Vezetőedző: Constantin Ștefan.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 1–2, 13. p.: 5–4, 22. p.: 8–8, 25. p.: 9–10, 36. p.: 15–14, 43. p.: 16–18, 53. p.: 18–22, 58. p.: 22–22.

Kiállítások: 2, ill. 0 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 4/2

Mestermérleg

Vlad Caba (SzKC): – Jobb volt az ellenfél, még annál is jobban játszott, mint amit a legutóbbi meccsein mutatott mostanában. Nem jött jól ez a vereség nekünk. Még van három meccs az alapszakaszból, azokon jobban kell játszanunk, hogy az első helyen tudjunk végezni. Aki bajnok akar lenni, minden téren jónak kell lennie.

Constantin Ștefan (Dinamo): – Nehéz és fontos meccs volt számunkra, hiszen az első négy között szeretnénk végezni még akkor is, ha nincsen olyan közönségünk, mint Székelyudvarhelynek. Az SzKC nagyon jó periódusban van, de tudtuk, hogy el is lehetnek fáradva, ez meg is látszott a második félidőben. Európai színvonalú mérkőzés volt, ezért is örvendek, hogy közvetítette a televízió ezt a találkozót, mert ez jót tett a férfi kézilabda népszerűsítésének. A végjátékban jók voltunk, szerintem megérdemeltük a győzelmet.


címkék: Dinamo SzKC vereség

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."