Sport » Kézilabda

Tovább tart a hullámvölgy, megint kikapott az SzKC a bajnokságban

Újabb vereségbe szaladt bele az SzKC, esélye sem volt Călărași-on. Tizenegy góllal is vezettek a hazaiak. Valami nincs rendben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-calaras-20
Șania (sárgában) eltiltás miatt csak szurkoló lehetett, de nélküle is simán nyert a csapata. Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 28., 15:26
0 hozzászólás. 

Nem volt biztató a kezdet sem a Duna-parti meccsen: habár a hazaiak egyik legjobb játékosa, Alin Șania eltiltás miatt nem játszhatott, főleg Gavrilioaia kontragóljaival őrizte egy-kétgólos előnyét Dunărea. Szabó jól védett eleinte, de egy az egyben, ellentámadásból sokszor bevették a kapuját.

A mezőnyben nem igazán állt össze az SzKC játéka, még két időkérés után sem, a Dunărea rádásul jól is védekezett Șoldănescu vezérletével, amikor pedig emberelőnybe került az SzKC, nyitott, letámadós védekezésre váltottak. A félidő közepén már egymás után kaptuk a gólokat, hetest is hibázott Majnov. A félidő végén Kuzmanoski több mint negyedórás (!) udvarhelyi gólcsendet tört meg, a hazaiaknak minden összejött, nyolc gól volt közte a végén.

A második félidő elején sem tudtunk visszajönni a meccsbe, három perc alatt tízre nőtt a különbség. Majd tizenegyre, gyakorlatilag összeomlott az SzKC – hiába állt Tevzadze a kapunkba, hiába a kettős emberelőnyünk, csak felzárkózni tudtunk valamennyire. Orbán Szilárd beállása (több lövést megfogott) és a hét mezőnyjátékosra való váltás hozott ugyan némi reményt, kapaszkodott a KC, de csak faragni tudott a hazaiak tetemes előnyéből.

Mihalcea megkülönböztető mezben két gólt lőtt, de nem érhetett vissza a kapunkba, így Săulescu egymásután kétszer is az üres ketrecbe dobhatott kezdés után. Mindez nem volt elég, három perccel a vége előtt Rusiánál elszakadt a cérna, megfejelte Săulescut, rögtön piros lapot kapott, valószínűleg eltiltás lesz belőle, így kihagyhatja a Nagybányai Minaur elleni szerdai (17.45-től a Digi Sport élőben közvetíti) rangadót.

Egyre halványabbak az esélyeink arra, hogy első helyen zárjuk az alapszakaszt – Konstanca a Bukaresti CSM otthonában győzött 25-21-re, Nagybánya pedig otthon verte el a Vasluit 34-25-re, így két fordulóval az alapszakasz vége előtt csak a harmadik az SzKC a táblázaton (pontegyenlőség van 45-tel, gólaránnyal vezetnek előttünk). Valami nincs rendben az SzKC-nál, ennyire rosszul, mint a mai első félidőben talán az egész idényben nem játszott a csapat. Úgy néz ki, hogy megint hullámvölgybe került az együttes – ez azonban nem azt jelenti, hogy minden veszve van.

Férfi Nemzeti Liga, 24. forduló

DUNĂREA CĂLĂRAȘI–SZÉKELYUDVARHELYI KC 29–25 (16–8)

Călărași-i sportcsarnok, 800 néző. Vezették: Theodor Şerbu és Andrei Vasilescu (Bukarest)

CĂLĂRAȘI: Iulian Andrei – Gavrilioaia 7, Kumogorodszkij 1, Săulescu 4, Tszap 2 (1), Mitrea, Gurkovszkij 4. Csere: Brasznyuk (kapus), Nicolae Florin 4, Șoldănescu, Bulov 2, Zakacsurin 5. Edző: Aihan Omer.

SZKC: Szabó – Mihalcea 5, Majnov 2 (1), Stoilov, Rusia 5, Onyejekwe 3, Sipos 2. Csere: Tevzadze, Orbán Szilárd (kapusok), Kuzmanoski 1, Tálas 4, Ferenczi 1, Ramba 1, Orbán Levente, Komporály 1. Edző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 1–3, 16. p.: 7–6, 23. p.: 11–6, 33. p.: 17–8, 49. p.: 19–12, 54. p.: 28–21.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 2/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."