Sport » Kézilabda

Lisszabonban a Challenge Kupa fináléjába lőtte magát az SzKC!

Fennállása óta először európai kupadöntőt játszhat a Székelyudvarhelyi KC, Lisszabonban óriási hőstettet vitt véghez a csapat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

benficaszKC
A taktikai megbeszélések is jól jöttek. Fotó: Facebook.com / Goran Kuzmanoski Fanpage Romania
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. április 19., 22:52
0 hozzászólás. 

Az első meccs után sokan nem gondolták volna, hogy kettős győzelemmel jut a döntőbe az SzKC, sőt – valljuk be – a csupán kétgólos előny tudatában talán azt sem, hogy egyáltalán fináléba jut a csapat. A héten még Tordán bajnokit vesztő udvarhelyi gárda azonban olyan második félidőt produkált Lisszabonban, hogy nem férhetett hozzá kétség: a csapat megérdemelten jutott a döntőbe. Romániai együttesnek utoljára hat évvel ezelőtt sikerült elkapni a kézilabdában harmadik számú európai kupa fináléját. Akkor a Resicabánya győzte le a döntőben a CSU Suceavát – ma egyik csapat sincs a román kézilabda élmezőnyében.

A Benfica jobban kezdte a lisszaboni találkozót, az első percekben már elhúzott 2-3 góllal, a Majnov nélkül pályára lépő SzKC azonban állta a sarat – a macedón átlövő hiánya miatt több lehetőséget kapó Ferenczi is pontos és jó volt, a huszadik percben az ő góljaival egyenlített a csapat. Habár az első félidő végére kettő volt oda, a második játékrészt fantasztikusan kezdték az udvarhelyiek.

A kapuban Szabó Levente egyszerűen verhetetlen volt (tíz percig nem kapott gólt!), s habár Szász Andrást a 35. percben piros lappal küldték ki az ukrán bírók (könyökkel ütötte nyakon Pereirát...), szerencsére nem engedtük ki a kezünkből a vezetést, amit a játékrész első perceiben gyorsan megszereztünk.

Szabó ezekben a percekben is három hatalmas védést mutatott be. A 38. percben sokáig állt a játék - mint utólag kiderült, szabálytalanul váltottak vészkapusra az amúgy is emberhátrányban levő portugálok - , ebből is mi jöttünk ki jobban, aztán tíz perccel a vége előtt már öt gól volt ide!

Taktikusan, okosan szervezte a játékot Vlad Caba a végjátékban, s habár volt megingásunk (fel is jöttek kettőre a portugálok), nemhogy a továbbjutás, de a győzelem sem forgott veszélyben. Az utolsó percekben már annyira szétesett a Benfica, hogy Pais a labdát is az oldalvonalon túlra ejtette.

Lefújás után önfeledten ünnepelt a csapat a pályán, az örömködés közben még a Benfica TV közvetítésén jól látszott, ahogy pacsizás helyett Sipos és Carneira kiosztanak egy-egy maflást egymásnak, de ez már senkit nem érdekelt, csupán az, hogy ezen a mérkőzésen óriási fegyvertényt hajtott véghez az SzKC, a nagy győzelem aranybetűkkel íródik be Székelyudvarhely sporttörténetének nagykönyvébe.

A győztes csapat hétfőn utazik haza, a Challenge Kupa döntőjében ellenfele a szintén portugál ABC Liberty Seguros Braga lesz, az együttes a norvég Stord Handball csapatát 50-45-ös összesítéssel (25-18, 25-27) verte ki.

Férfi kézilabda Challenge Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés

SL BENFICA–SZÉKELYUDVARHELYI KC 25–27 (15–13)

Összesítésben: 54–58

Lisszabon, 670 néző. Vezették: Tarasz Kouzs és Viktor Zsoba (ukránok)

BENFICA: Figueira Costa – Areia 8 (2), Fernandez Borragan 3, Pereira 1, Carneiro 4, Joao Pais 2, Jose Costa 1. Csere: Ferreira (kapus), Asier, Oliveira 2, Moreno 3, Cavalcanti, Semedo 1, Fortes 1. Vezetőedző: Mariano Ortega.

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 2, Ferenczi 3, Rusia 8 (1), Sipos 2, Ramba 5, Onyejekwe 3. Csere: Szabó (kapus), Kuzmanoski 3, Stoilov, Komporály, Tálas 1, Szász 1, Orbán Levente. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 4–3, 18. p.: 8–7, 22. p.: 10–9, 34. p.: 15–16, 40. p.: 16–18, 44. p.: 16–20, 51. p.: 19–24, 57. p.: 23–26.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."