Sport » Kézilabda

Megalázta ellenfelét az SzKC, egy hét múlva is ezt kéne

Nagyon megszórta Vasluiban a házigazdát az SzKC, pedig a moldvaiak általában borsot törtek az orrunk alá.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

RangelLuanDaRosa
Cumpănici még azt az egyetlen büntetőt is kihagyta, amit megítéltek csapatának. Fotók: facebook / Vaslui HC
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. október 13., 10:54
0 hozzászólás. 

Az elmúlt években a vaslui-i csapat rendre megnehezítette az SzKC dolgát, hiszen nagyon drágán adta a bőrét Udvarhelyen, a saját pályáján pedig váratlanul elverte Tálasékat, vagy csak nagyon nehezen adta meg magát. Sandu Iacob igen jól összerakott, főleg a keleti országrész jó játékosait tömörítő együttese nagy meglepetésre a bajnokság első fordulójában megverte a CSM-t, majd megverte Jászvásárt és Foksányt, idegenben pedig háromszor vereséget szenvedett, tehát most is hozta a jó középcsapat szintjét, aki otthon általában nyer, idegenben pedig kikap.

Szóval nem voltak jő előjelek – nem vágóhídra ment az SzKC, hanem megpróbálni azt, ami idén még nem sikerült: pontot vagy pontokat hozni idegenből, mert az eddigi két kiszálláson (Tordán és Nagybányán) úgy elvertek, hogy jobb nem beszélni róla.

Telefonos, emiatt nem túl jó minőségű (de ez is jobb volt, mint a semmi) élő közvetítés nyomán bele lehetett tekinteni a moldvai meccsbe, az ottani hangulatba. Vaslui tipikusan az a hely, ahol a sportcsarnok műsorközlője egyben a szurkolók leghangosabb vezére is, ami azért józan eszű emberben felvet minimum egy kérdést, ami a legegyszerűbb: miért? Évek óta nem értem ezt a jelenséget (szerencsére ez Udvarhelyen nincs így), valószínű, hogy a szakszövetségnél ezt másképp gondolják.

KrivokapicMilo

A meccs kezdetekor sok volt a bizonytalanság mindkét oldalon, de azt pozitívumnak foghattuk fel, hogy Ghiță végre visszaállt a sérülés után, s ismét nem csak a 37 éves Krivokapic kellett vigye a jobbátlövői posztot a vállán, illetve nem kellett Dragan Dukicnak sem improvizálnia. Tálas a Călărași elleni hazai meccsen történt afférjáért eltiltást szerencsére nem kapott, csak 800 lejes pénzbírságot, így ott lehetett a pályán és főleg védekezésben nagy hasznára volt a csapatnak.

Az első félidőben még fordulatos volt a játék, akárcsak a második elején, de aztán fokozatosan úgy elhúzott az SzKC, hogy a hazaiak kénytelenek voltak feladni a meccset. Persze, végigjátszották az elhallgató közönség meg az egyre szomorúbb hangú műsorközlő előtt, de az SzKC kíméletlenül megszórta a kapujukat a második félidőben, valósággal megalázta őket hazai pályán.

KrivokapicMilorad31

Jól is tette, ebben a bajnokságban senkit nem kell sajnálni, kíméletlenül ki kell tömni mindenkit, mert annyira kiegyensúlyozottnak látszik már most a mezőny, hogy két vesztett pont nagyon sokat jelenthet, illetve akár 4-5 gól is. Ami a védelmünket illeti, egyszerűen és tökéletesen zárt az SzKC: a második félidőben mindössze hat (!) gólt kapott a csapat, úgyhogy Dukic minden bizonnyal örömében elmosolyogta magát, amikor rápillantott a statisztikát vezető Marko Sesum papírjaira. Ez a közvetítésben nem látszott, az viszont igen, hogy teljesen megérdemelt, abszolút győzelem volt a csütörtök esti diadal.

Ugyanakkor nagy meglepetésre a Dinamo simán kikapott a Vlad Cabával magára találó Bukaresti CSM-nél (33-20 lett az eredmény), Temesvár 37–20-ra verte a Jászvásári Polit, a Nagybányai Minaur hazai pályán a Bukaresti Steauától 21–19-re kikapott, a Suceava–Foksány meccs 19–19-es döntetlenre végződött, a Dunărea Călărași–Fogarasi találkozót pedig ma 18 órától játsszák.

Az SzKC az alapszakasz táblázatán a harmadik helyre jött fel, jövő csütörtökön nagy rangadója lesz a magát szintén összerántó Konstancával (Tordát még kedden 29-27-re verte), a tévés meccs október 19-én este negyed héttől kezdődik.

Ha belegondolunk, hogy a tengerparti csapatban még mindig ott vannak azok a sportszerűségükről egyáltalán nem elhíresült játékosok, mint Buricea vagy Toma s a tavalyi idényben ők ütöttek el az elődöntőtől, akkor nagyon paprikás meccsre van kilátás. És azt se feledjük el, hogy Christian Gaudin távozása után az ideiglenes vezetőedző az a Marko Isakovic, aki Zvonko Sundovski edzősége idején másodedzőként rendszeresen kivette a részét az udvarhelyi közönség hergeléséből és provokálásából.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, 7. forduló

VASLUI-I KC–SZÉKELYUDVARHELYI KC 19–31 (13–14)

Vaslui-i sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Belean Claudiu (Marosvásárhely) és Valentin Călina (Pitești).

VASLUI: Pralea - Gabriel Bujor 6 (1), Anton 5, Alexandru Farcaș 2, Mihai Bujor 1, Cumpănici 1, Moldovanu 1. Csere: Răducu – Răzvan Farcaș 1, Barac, Gușatu, Amihăesei 2. Vezetőedző: Sandu Iacob.

SzKC: Da Rosa – Baranau 5 (2), Krivokapic 3, Szőke, Szadovij 3, Kovacevic 4, Vilovski 2. Csere: Saldatsenka – Tálas 1, Ghiță 3, Csog, Dragas 4, Kuzmanoski 3, Mihalcea 3 (1), Fekete, Balázs. Vezetőedző: Dragan Dukic.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hetesek: 1/0, illetve 3/3.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."