Sport » Kézilabda

Büntetőpárbajban vesztett az SzKC, nem jutott a legjobb négy közé

Nem lesz elődöntős az SzKC, hétméteresekkel elbukta a Torda elleni mérkőzést. Csak a Challenge Kupa megnyerése mentheti meg az idényt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

SzKCPotaissa3
Kuzmanoski hetesét védi Szopka Răzvan a párbajban. Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 06., 21:11
1 hozzászólás. 

Kétszer kellett volna megverni Tordát az elveszített első meccs után az SzKC-nak, a három héttel ezelőtti találkozón ugyanis a Potaissa győzedelmeskedett, a kiíírás szerint a kiesős szakaszban két győzelemig megy a párharc.

Telt ház előtt csaptak össze a csapatok, az SzKC brillírozott az első percekben, hárommal is elhúzott, de az ötödik percben már kapust váltott Vlad Caba, a tordaiak ugyanis kiegyenlítettek. Óriási csata bontakozott ki a két csapat között, frenetikus hangulatban zajlott a meccs, a közönség egyemberként biztatta a hazaiakat, de harmincfős kék-sárga tordai szurkolósereg sem maradt csendben.

SzKCPotaissa1

A játékrész végén sikerült elhúznia három góllal az SzKC-nak, de hibák mindkét oldalon sűrűn estek, kihagytunk néhány óriási ziccert. A 22. percben a tordaiak kapusa, az SzKC-nál is sok évet lehúzott Varó Lajos oldaldobásból a kapunkba hajított, de csapattársai, Marian Raul és Adomnicăi (ők is játszottak csapatunknál) nem mindig találták az összhangot. Ám balátlövőjük, Georgică Cântec tarthatatlan volt, egyszerűen nem tudtunk jól védekezni ellene, szórta a gólokat.

SzKCPotaissa6Fordulás után rosszul kezdett a KC, Varó két védése, majd Cântec újabb két találata után szerzett egy fontos gólt Kuzmanoski, de a 36. percre már egyenlő volt az állás. Nem tudtunk elmenni még két góllal sem, tartotta magát az ambíciózus tordai csapat (azt azért ne feledjük el, hogy tavaly gyakorlatilag ugyanez a gárda bronzérmes volt...), annyira, hogy meg is fordította az eredmény állását a játékrész közepére.

SzKCPotaissa9Itt már érezhető volt, hogy nagyon nehéz lesz a vége, de voltunk hasonló helyzetben a bajnokság során, az utolsó negyedórában, sőt az utolsó percekben is nyert meg meccseket az SzKC. Vissza is vettük a vezetést, négy gólt szereztünk egymás után, de megint kiegyenlítettek, óriási harc volt a pályán.

Az 56. percben eggyel mentünk, amikor emberelőnybe kerültünk, de ezt nem tudtuk kihasználni, felváltva dobta a gólokat a két csapat. Az utosóelőtti percben elveszítettük támadásban a labdát, Lazăr kontrából bedobta, ám Tálasnak még sikerült az egyenlítés. A hátralevő 40 másodpercben a vendégek támadtak, de Tevzadze védett.

SzKCPotaissa7A bajnokság idei kiírása szerint ebben a helyzetben nem hosszabbítás, hanem öt-öt hétméteres következett – azon azért el lehet gondolkodni, hogy az alapszakaszt megnyerő SzKC és ellenfele között több mint húszpontnyi különbség volt a táblázaton...

A büntetőpárbajban a hazaiak kezdtek, Mihalcea bedobta Varónak, de Marian Raul is Tevzadzénak. A második körben Ramba Szopkának, Lazăr Szabónak dobott gólt. Kuzmanoski jobbra lőtt, Szopka térddel hárított, Pavel viszont belőtte Tevzadzénak.

hetmeteresekJött a negyedik kör, Majnov Varó felemelt lába alá lőtte a labdát, de az a padlóról a keresztléc fölé ment. Adomnicăi viszont gólt lőtt, ezzel Torda jutott az elődöntőbe. A szabály szerint az utolsó páros is elvégezte a büntetőket, Rusia Szopkának, Cântec Szabónak lőtte be, de ez már csak a statisztikának kellett.

A tordaiak szurkolóikkal ünnepelni kezdtek, több mint ezerkétszáz székelyudvarhelyi szurkoló pedig döbbenten, lehangoltan, megkövülten állt a sportcsarnok lelátóin néhány percig, majd csendben elindultak hazafele. A mérkőzések végén szokásos sajtótájékoztató is elmaradt.

Az SzKC csak az 5-8. helyért játszhat a folytatásban, ám az ötödik helyezés nem jelent indulási jogot egyik európai kupában, ahogy a Challenge Kupa esetleges megnyerése sem. Mégis az utóbbi az utolsó esélye a csapatnak arra nézve, hogy trófeával zárja ezt a valahol mégis szép és emlékezetes idényt.

Férfi Kézilabda Nemzeti Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Városi Sportcsarnok, 1300 néző. Vezette: Bogdan Stark és Romeo Ștefan (Bukarest)

SZÉKELYUDVARHELYI KC–TORDAI POTAISSA 28–28 (15–12),

hétméteresekkel 31–33

Összesítésben: 0–2.

SZKC: Tevzadze – Mihalcea 7 (2), Majnov 1, Ramba 4, Rusia 2, Onyejekwe 3, Sipos. Csere: Szabó (kapus), Stoilov, Kuzmanoski 5, Tálas 4, Komporály, Ferenczi 2, Orbán Levente. Edző: Vlad Caba.

POTAISSA: Szopka – Flavius Câmpan 3, Adomnicăi 2, Urban, Lazăr 2, Pavel 2, Savic. Csere: Varó (kapus) 1, Cântec 12, Marian Raul 5 (4), Dediu 1, Alisie, Ștef, Thalmaier. Edző: Horațiu Gal.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3–0, 10. p.: 8–6, 27. p.: 14–12, 36. p.: 16–16, 44. p.: 19–19, 52. p.: 22–22, 58. p.: 27–27.

Kiállítások: 0, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/2 ill. 5/4


címkék: SzKC Torda büntetők

1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2015-05-07 08:31:14
Sajnos en nem tudom megerteni ezt a csapatot, jo keret, osszeszokott jo jatekosok, es megis kikapnak egy olyan csapattol, akiket almukbol felebresztve is siman kellene verjenek...hat ez van, majd lesznek nyolcadikak a vegen.
Hajra SZKC!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."