Sport » Kézilabda

Történelmi lehetőség előtt az SzKC, vasárnap európai kupát nyerhet a csapat

Vasárnap mindent egy lapra feltéve játszik majd az SzKC. Nehéz lesz, de mindenki bizakodó. Rajtunk múlik – azt mondják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc1
Elszántak az edző és a játékosok, nagy lehetőség előtt állnak
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 21., 14:12
0 hozzászólás. 

Elővételben már hétfőn elkelt kétszáz belépő a vasárnapi Challenge Kupa döntő-visszavágóra, a találkozó mérföldkőnek számít a Székelyudvarhelyi KC történetében. A tíz éve fennálló klub még soha nem játszott európai kupadöntőt, s mint Vlad Caba vezetőedző az együttes csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, ilyen rangos hivatalos sporteseményt, európai kupadöntőt még nem rendeztek Székelyudvarhelyen.

Goran Kuzmanoski az együttes csapatkapitánya a múlt heti, braga-i odavágóról elmondta, hogy több technikai hibát vétett a csapat az első meccsen, de a második meccs öt góllal való megnyerése már tőlük függ.

Szabó Levente szerint jobb csapat az SzKC , mint a Braga. „Ha a hibákat kiküszöböljük és játsszuk azt a játékot, amit tudunk, akkor le tudjuk győzni őket. A négy gól nem sok, azt négy perc alatt vagy még hamarabb le lehet dolgozni a kézilabdában" – mondta az SzKC kapusa.

szkc2

A vezetőedző szerint történelmi esélyünk van és erre nagyon büszke is lehet a város. Habár a Challenge Kupában nem indulnak a legerősebb európai bajnokságokból a csapatok, nekünk itt van a helyünk és jó csapatokkal játszunk már a negyeddöntő óta. Vlad Caba szerint az odavágón a Braga jobban játszott, mint ahogy kiismertük őket.

„Sok ellentámadást kihasználtak, 14-et értékesítettek ezekből, ennek hogyha a felét dobták volna be, az lett volna a normális. A csapat történetének legfontosabb mérkőzését játsszuk. Én játékosként vettem részt BL-, EHF- és Challenge-meccseken is, de egyszer sem jutottam döntőbe, edzőként most először van alkalmam erre. Ettől a meccstől függ az is, hogy jövőtől megint indulhatunk-e a Challenge Kupában. Valahol itt van a mi mozgásterünk, ebben a sorozatban, a másik két kupasorozat olyan szinten van már, hogy ott csak arra tudnánk gondolni, hogy esetleg a hazai meccseinket megnyerjük" – mondta az edző.

Ami a sérülteket illeti, Orbán Leventét megműtötték, hónapok múlva játszhat újra csak, Komporály még nincs teljesen rendben, de lehet, hogy játszik vasárnap, Szász felépült, de még nem százszázalékos, Majnov sem edzett a héten, fáj a lába.

A Székelyudvarhelyi KC – ABC Braga döntő-visszavágóra csak a VIP-bérletek érvényesek. A jegyeket a városi sportcsarnok jegypénztárában lehet beszerezni ma, pénteken és szombaton 16-19 óra között. A meccs napján a pénztár 15 órától nyit. A Székelyudvarhelyi KC a Challenge Kupa döntőjének első mérkőzésén 32–28-ra kapott ki a portugál ABC Bragatól. A visszavágót május 24-én, vasárnap 17 órától rendezik a városi sportcsarnokban.

A múlt vasárnap lejátszott Braga-SzKC mérkőzést (amit a várakozások ellenére nem közvetítettek Portugáliában) a visszavágó előtt egy nappal, szombaton 18 órától műsorára tűzte a Digital 3 Televízió.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."