Sport » Kézilabda

Nem kezdődött jól, de tízgólos győzelem lett a vége

Tízgólos vereséggel küldte haza a sereghajtót az SzKC, de az eleje nem volt ennyire fényes. Sőt, a szurkolók egy része megorrolt az edzőre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc1a
Fotók: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. február 03., 21:20
0 hozzászólás. 

Nem volt teltház az év első bajnokiján, az újonc galaci csapat eddig egyetlen pontot sem szerzett a bajnokságban, talán mindenki rutinfeladatnak tartotta a legyőzésüket. A szombati csalódás azonban rányomta a bélyegét a hangulatra. Az SzKC-ból Sipos és Tálas sérülés miatt nem léptek pályára (utóbbi talán a következő meccsen sem tud), visszatért Ojleski és hosszú hónapok óta újra láthattuk Majnovot játékban, igaz, csak az utolsó húsz percben.

szkc-galac1Nagyon rosszul kezdett az SzKC, a lelkes galaci csapat minden kapuralövéséből gól született, Szabót már a hatodik percben Orbán váltotta, de ő is rendre kapitulált a vendégek lövéseinél, a 19. percben hárította az első lövést, de arra már kilencszer vehettük ki a labdát a hálóból. Kb. az ötödik minutumban, a mutatott játék miatt a Székely Medvék abbahagyták a szurkolást, közülük többen hangosan bekiabáltak Vlad Cabának, lemondását követelve.

A közönség többi része azonban díjazta a szép megmozdulásokat és nemcsak a góloknál tapsolt – fokozatosan a csapat is magára talált, tíz perccel a játékrész vége előtt átvette a vezetést Mihalcea góljával, majd több szép megoldást is bemutatott, péládul jobbszélsőnk kínai figurából is betalált.

szkc-galac2Pihenni öt góllal mehettünk, a második félidőben pedig Jokanovic állt a kapunkba, de erre a Medvék egy része vissza sem jött. Kapusunkat felavatták az első lövésnél, de öt perc múlva kiütött egy hetest, s onnantól kezdve jól védett. A közönség folyamatosan biztatta a csapatot, az SzKC egyre-másra dobta a gólokat, de a védelemben továbbra is hibáztunk, nagyon érződött Tálas és Sipos hiánya.

szkc-galac3A 42. percben egyszerre állt be Csog és Majnov, a macedón rögtön szerzett is egy gólt átlövésből, a csapat legfiatalabb tagja pedig szépen értékesített két indítást. Lecsorgott a meccs, a végén tíz góllal nyert az SzKC. A kérdés csak az, hogy ez a játék az erősebb csapatokkal szemben mire lesz elég a bajnokságban.

Szombaton 12 órától ugyanis a Dunărea Călărași otthonában játszik az együttes, Aihan Omer gárdája jelentős erőt képvisel, egyáltalán nem lesz könnyű a Digi Spot által is közvetített meccs.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 18. Forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–GALACI CSU DANUBIUS 38–28 (19–14)

Városi Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Dorinel Gurbină és Emilian Stanciu (Szörényvár)

SZKC: Szabó (0 védés, 3 kapott gól) – Mihalcea 7 (1), Ghiță 2, Kuzmanoski 4, Rusia 5, Ojleski 5, Szász 3. Csere: Orbán (3/10), Jokanovic (10/16) – Onyejekwe 1, Markez 8 (5), Csog 2, Majnov 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

GALAC: Fuică (5/33) – Nițu 8 (4), Grigore 5, Dospinescu 5, Udriștoiu 6, Sahîn, Susanu 1. Csere: Drenceanu (1/5) – Mârșiu, Burlacu 2, Ștefan 1, Frângulea, Prună, Poteră, Cristescu 2 (1). Vezetőedző: Florin Andronic.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–3, 11. p.: 6–7, 20. p.: 11–10, 27. p.: 16–13, 34. p.: 21–16, 42. p.: 27–18, 52. p.: 34–23, 56. p.: 38–24.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 7/6 ill. 7/5



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."