Sport » Kézilabda

Áll a bál az SzKC-nál: két meccsre eltiltották Rusiát, az óvást elutasították

Torda és a Bukaresti CSM ellen nem játszhat a grúz átlövő, az SzKC óvását elutasították, ahogy az lenni szokott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Egymásnak esett a két csapat, ezt főleg Rusia és az SzKC bánta utólag. Fotó: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. március 03., 12:24
0 hozzászólás. 

Nem először kap büntetést az SzKC valamelyik játékosa úgy, hogy az ellenfél is ludas a dologban – most megint Vladimer Rusián volt a sor, aki a Dinamo elleni mérkőzés utolsó perceiben kapott piros lapot Ciprian Șandruval egyetemben. Ők ketten voltak a főszereplői a két csapat között kipattant adok-kapoknak.

A Román Kézilabda-szövetség döntése értelmében Rusia két meccsen nem játszhat – ezek közül az első a hétfőn, március 7-én 18 órától kezdődő Tordai Potaissa elleni összecsapás, a másik pedig a Bukaresti CSM elleni igencsak fontos találkozó, ugyanis az SzKC a fővárosiakkal harcol az alapszakasz második helyének megszerzéséért.

Az SzKC óvását (a Dinamo edzőinek nem volt rendben az egészségügyi vizsgálata, emiatt nem a padon kezdtek, csak a 20. percben ugrottak be, amikor rejtélyes módon megoldódott az ügy) az említett bizottság nem tárgyalta, hanem a versenybizottság hatáskörébe utalta.

Ez a testület szerdán üzenetet küldött a klubnak, amiben ez állt: „Azzal kapcsolatosan, hogy a mérkőzésen 19 percig nem tartózkodott egy szerződésben lévő hivatalos személy a kispadon, a benyújtott dokumentumokból kitűnik, hogy a Dinamo három szakemberének orvosi láttamoztatása 2015. augusztus 20-tól érvényes, a szabályzat alapján pedig ezek 12 hónapig érvényesek. Összegzésképp a mérkőzést a pályán elért eredménnyel hitelesítik, az óvást elutasítva".

Az SzKC a szövetség vezetőtanácsánál fellebbez, a döntést nem fogadta el. A szövetség alelnöke nem mellékesen az a Daniel Georgescu, aki korábban a Dinamo elnöke volt, a múlt szerdai meccs ideje alatt a lelátón folyamatosan provokálta a nézőket, a találkozó végén pedig az öltözőfolyosón rendezett jelenetet társaival együtt.

A vezetőtanács március 9-én ülésezik legközelebb – tájékoztat az SzKC honlapja. Addig túl leszünk a Torda elleni meccsen (hétfő, március 7., 18 óra, a tervek szerint élőben közvetíti a DigiSport televízió), majd azon a hétvégén játszik az SzKC a CSM-vel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."