Sport » Kézilabda

Velük erősített az SzKC

Irányító, átlövő és védekező játékos is jött a csapathoz, mind külföldről. Eggyel még tárgyalnak, jobbszélsőnk szerződést hosszabbított.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

josipperic
Más irányító is lesz Kuzmanoskin kívül: Josip Peric
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 23., 14:36
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi KC-tól az elmúlt idény végén öt játékos távozott: volt, aki más csapathoz szerződött (Sipos Adrián a Tatabányához), illetve olyanok is, akikkel nem hosszabbított szerződést a klub (Lazo Majnov, Szabó Levente, Orbán Szilárd), Vladimer Rusia pedig abbahagyta a kézilabdázást. A klub elkezdte az új igazolásokat, az elmúlt napokban több sportoló szerződésén száradt meg a tinta.

A 25 éves, 196 centi magas Vitalij Komogorov balátlövő poszton fog szerepelni a csapatban, az orosz nemzetiségű kézilabdázó az elmúlt szezon végén a francia Nantes csapatában az EHF Kupa négyes döntőjéig jutott.

A horvát-bosnyák állampolgárságú irányító, Josip Peric 24 éves és 181 centi magas: ő tavalyelőtt még Tatabányán kézilabdázott, de a nemrég zárult szezont Katarban töltötte.

miloradkukoski

A macedón Milorad Kukoski (a képen) 29 éves, 195 cm magas, az SzKC számára is ismerős Pelister Bitolában játszott három évet, 2008-ig. Az udvarhelyiek 2009-ben, a Challenge Kupa 3. körében verték ki a macedón csapatot, de Kukoski akkor már a Vardar Szkopjéban játszott, egy évet a Zominakban is szerepelt kölcsönben, a Vardarnál összesen hat szezont játszott. Az elmúlt két évben a Metalurg Szkopje játékosa volt. Balátlövő, de a védekezés a specialitása.

Ami az egyik legfontosbab hír az SzKC-nél, hogy szerződést hosszabbított a csapattal egyik legrégebbi játékosa: a 29 éves jobbszélső, Mihalcea Andrei a következő idényben is az udvarhelyi csapatot erősíti majd. Mihalcea a bajnokcsapat Dinamoval tárgyalt az elmúlt hetekben, de végül úgy döntött, hogy az SzKC-nál marad. A sportoló a kezdetektől tagja az SzKC-nak, a csapattal két bronz- és egy ezüstérmet, illetve egy Challenge Kupát nyert.

A felsoroltakon kívül a klub szerződést kötött két 19 éves, saját nevelésű játékosával is, Balázs Botond, illetve Fekete Róbert hivatalosan is az SzKC-játékosai lettek.

A klub jelenleg tárgyal egy külföldi kapussal, aki körülbelül jövő hét elején írhatja alá a szerződését az udvarhelyiekkel – Jokanovicon kívül ő lesz a másik kapus, a csapat két hálóőrrel indul neki a bajnokságnak. A felkészülés július közepén kezdődik, a bajnokság augusztus végén rajtol.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."