Sport » Kézilabda

Brazil kapusa lehet az SzKC-nak

A hálóőr a riói olimpia után jöhet, a csapatban egy fehérorosz szélső is helyet kap. Kattints és megtudod, hogy milyen kerete lesz az SzKC-nak!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

rangeljuandarosa2 1
A mezszáma megegyezik a korával: Da Rosa nagyon fiatal sportoló
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. június 28., 10:38
0 hozzászólás. 

Végleges lesz lassan az SzKC kerete a következő szezonra: a két ifijátékoson (Fekete Róbert és Balázs Botond) kívül a klub leigazolta az orosz Vitalij Komogorovot, a horvát Josip Pericet és a macedón Milorad Kukoskit. Körülbelül egy hónapig ment a huzavona Mihalcea Andrei-jel, ezalatt úgy nézett ki, hogy a játékos a bajnok Dinamóhoz szerződik, de a fővárosi csapat ajánlata mégsem volt komoly, a jobbszélső szerződést hosszabbított, Udvarhelyen marad.

Ladányi Kingától, az SzKC ügyezetőjétől megtudtuk, hogy a klub még két sportolót igazolt le ezekben a napokban. A fehérorosz Maksim Baranau a Meskov Breszt válogatott jobbszélsője, rutinos játékosnak számít a maga 28 évével, megjárta az idei lengyelországi Európa-bajnokságot is, ahol Fehéroroszország tizedik lett, de volt korábbi világ- és Európa-bajnokságokon is.

maksimbaranau 1A kézilabdázó 185 centi magas, 82 kilós, hazáján kívül még nem játszott másutt, az SKA Minszkben 2006 és 2010 között kézilabdázott, hat éve pedig az említett Meskov játékosa – mindkét csapattal rendszeresen játszott az európai kupákban, az utóbbi két évben a Meskovval a Bajnokok Ligájában, ahol 24 gólt szerzett. A SEHA Ligában is érdekelt volt csapata, a Veszprémmel is játszottak.

A brazil Rangel Luan Da Rosa mindössze húsz éves, de tagja hazája olimpiára készülő keretének. Az SzKC a Barcelonával ápolt jó kapcsolatának köszönheti a „tippet", a fiatal kapus a spanyol elsőosztályú Villa de Aranda csapatánál játszott az elmúlt szezonban. Rosa ott lesz a riói olimpián, annak lejárta után csatlakozik az SzKC keretéhez, ami két kapussal vág neki az új szezonnak. 

rangeljuandarosa 1A csapat július 13-án gyűl össze, még abban a hónapban a Madarasi Hargitán edzőtáborozik, augusztusban pedig Barcelonában készül majd. Ott a Barcelona első csapatával is játszik edzőmérkőzéseket – természetesen azokkal, akik az olimpia alatt is a katalán fővárosban tartózkodnak. Az edzéseket a román válogatott élére nemrég kinevezett Xavier Pascual, a Barcelona trénere fogja tartani – utóbbi kinevezése azt is jelenti, hogy az udvarhelyi csapat válogatottjai is nagyobb kedvvel mennek majd a nemzeti csapat összetartásaira.

Az új bajnokság elméletileg augusztus utolsó hétvégéjén kezdődik, még azt megelőzően egy felkészülési tornát is játszik a csapat hazai pályán, három más romániai klub részvételével, ezek minden bizonnyal a Steaua, a Dunărea Călărași és a Resicabánya együttesei lesznek.

Az SzKC 2016-17-es kerete

Kapusok: Petar Jokanovic, Rangel Luan Da Rosa

Jobbszélsők: Andrei Mihalcea, Maksim Baranau

Jobbátlövők: Mitar Markez, Cristian Ghiță

Irányítók: Goran Kuzmanoski, Josip Peric, Balázs Botond

Balátlövők: Vitalij Komogorov, Milorad Kukoski, Fekete Róbert

Balszélsők: Chike Onyejekwe, Goce Oljeski, Csog Vencel

Beállósok: Tálas Huba, Szász András



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."