Sport » Kézilabda

Elhullatta a labdákat és a pontokat az SzKC

Rossz kezdés után talpra állt az SzKC, vezetett is, de elbukta a végjátékot. Értékes három pont lett oda Bukarestben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkc-steaua-1202 web
Tálas nyolc gólt lőtt, de ez is kevés volt... Fotó: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. december 10., 13:03
1 hozzászólás. 

A Chiajnán lejátszott szombat délelőtti meccs elején akadozott a tévéközvetítés, de ez nyilván nem befolyásolta azt, hogy az SzKC az idény egyik legrosszabb játékával rukkoljon elő a gyengébbre taksált Steaua ellen.

Onyejekwe hamar kiszállni kényszerült egy sérülés miatt, csak az első percekben játszott, Szász a térdsérülése miatt el sem utazott, de ezek sem lehetnek kifogások a rossz játékra – például emberhátrányban úgy kaptunk két gólt, hogy az üres kapunkba dobták a labdát. Vlad Caba a 13. percben kért időt, két gólos fővárosi vezetésnél, iszonyatosan leteremtette a fiúkat, hogy lépjenek túl a bemelegítés fázisán.

Sajnos ezután is érezhető volt a zavar a csapatban, s az első félidőben még történt néhány érthetetlen dolog, például az, hogy miért dobott Peric hetest (és hagyta ki...), amikor előtte Mihalcea kétszer is bedobta (nemcsak hetesből volt eredményes!), hogyan kaptunk gólt kettős emberelőnyben és hogyan hullattuk el többször a megszerzett labdát. Nagyon rossz első játékrészt játszott az SzKC.

A másodikban aztán elkezdődött valami, ami eredményes lett: Mihalceának is sikerült az üres kapuba átdobni a térfelünkről, a Szász hiányzása miatt a támadásban is egyfolytában jelen levő Tálassal együtt több gólt is szereztek, utóbbi egyenlített a 38. percben. Itt kezdődött az adok-kapok, csak egy góllal tudott menni a fantasztikusan játszó Georgescu vezetésével a Steaua, de aztán Komogorov két fölé-, illetve mellédobása után hárommal is elhúztak. De innen is vissza tudott jönni az SzKC, s habár Tálas fölé lőtt egy ziccert, Markez kontrából egyenlített, s beállónk találatával a vezetést is megszereztük!

Innen viszont nem volt tovább, a hibáink ismét megbosszulták magukat, s kapusaink sem fogtak jól. A túloldalon viszont jó volt a kapusteljesítmény, Kostadinovic gólja után a fehérorosz Matskevich két bravúrt mutatott be másodpercek alatt, egy perccel a vége előtt pedig megint átvették a vezetést. Az időkérésünk után Markez elejtette a labdát, Cristescu bedobta az üresbe, majd Georgescu feltette az i-re a pontot, kikaptunk, méghozzá megérdemelten. Ennyi egyéni hibával nem lehet meccset nyerni még a hetedik helyen álló Steaua otthonában sem, nemhogy az erősebb csapatoknál.

A héten még két meccse van az SzKC-nak: szerdán 20 órától bajnoki Suceava ellen, szombaton pedig Foksány jön Udvarhelyre kupameccsre. Azt követően Barcelonába utazik néhány napos edzőtáborba a csapat, remélhetőleg az és a januári felkészülés az alapja lehet egy győzedelmes tavaszi „hadjáratnak".

Férfi kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 15. forduló:

BUKARESTI STEAUA–SZÉKELYUDVARHELYI KC 30–27 (14–12)

Chiajna-i sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Marius Pintea (Nagyvárad) és Marcel Sas (Kolozsvár).

STEAUA: Matskevich (10 védés / 26 kapott gól / 1 dobott gól) – Kostadinovic 2, Georgescu 14 (4), Szőke 2, Grasu 3, Ouksir 1, Johansson. Csere: Stănescu (0/1) – Cristescu 4, Irimescu 2, Dragnea 1, Stanciu. Vezetőedző: Ovidiu Mihăilă.

SZKC: Da Rosa (6/22) – Mihalcea 7 (2), Ghiță 3, Peric 2, Komogorov 3, Onyejekwe, Tálas 8. Csere: Jokanovic (2/8) – Kukoski, Ojleski 1, Kuzmanoski, Csog 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 3–2, 15. p.: 7–4, 22. p.: 10–8, 26. p.: 11–10, 36 p.: 18–17, 43. p.: 21–21, 47. p.: 23–31, 52. p.: 25–25.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/4 ill. 3/2



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gattamelata
2016-12-10 19:09:57
Vajon miért nem csodálkozok?
Inkább az volt a bravúr, hogy Foksányban meglettek a pontok. Hajrá, jöhet a jól megérdemelt vakáció majd a társaskirándulás Barcelonába.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."