Sport » Kézilabda

Borsot tört az SzKC a CSM orra alá, egy pontot elhozott Bukarestből

Óriási csatában játszott döntetlent az SzKC fővárosban, egy pont ide. Vagy inkább kettő el a CSM-től?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

csmszkc3
Sundovski sem értette, hogy tanítványai hogy engedték ki a meccset a kezükből
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. március 01., 18:18
0 hozzászólás. 

A Rapid-teremben egyáltalán nem kezdett jól a Mihalcea nélkül (könyöksérülése van) felálló SzKC a CSM ellen, hiszen Iancu három labdát is kivédett, amivel megadta az alaphangot a CSM csapatának – Saurináék pedig termelték is a gólokat szorgalmasan, Da Rosa alig fogott, ráadásul a hétmétereseit is mind bevágta a veterán francia.

Vlad Caba a 17. percben kért időt, közben Peric vitt színt a játékunka, több váratlan megmozdulása is volt, szép gólokat dobott – a játékrész végére elég jól visszajöttünk a játékba, egy gólra megközelítettük a továbbra is stabilan játszó CSM-t, de a szünetben mégis három gól volt a hazaiak előnye.

csmszkcA csúcsformában játszó Saurinán kívül Marijanac is remekül játszott, illetve a két szélső, Negru és Georgievski is rendszeresn eredményesek voltak, főleg ellentámadásból.

Fordulás után egyből nem lett jobb, hiszen négy, majd ötgólos előnye lett a CSM-nek, holott a kapust is lecserélte Caba, aki a 35. percben megint kénytelen volt időt kérni. Itt még mindig nagyon rosszul álltunk, úgy tűnt, hogy sima vereség lesz a vége – aztán ahogy Iancuék fáradtak, a portás sem fogott már olyan jól, mint az első félidőben, elkezdtünk felzárkózni. Szorongattuk az idegeskedő CSM-t, Onyejekwének sikerült egy emberhátrányos helyzetet kihasználnia és a térfelünkről az üresbe dobni a labdát.

csmszkc2Az utolsó tíz perc anagyon intenzív volt, Jokanovic fontos momentumban védett, indítása után Baranau kiegyenlített az 53. percben! Vezetést azonban nem tudtunk szerezni, pedig az már igen komoly lélektani előnyhöz is juttatta volna az SzKC-t. Iancu a végére megint belejött, hatalmas bravúrral hárította Komogorov bombáját, az orosz azonban eleresztett olyanokat is a meccs alatt, amire még rámozdulni sem tudott a válogatott kapus.

Az újabb időkérésünk után Ghiță bombáját is védte, szerencsénkre Baranau labdaszerzése és egyedül végigvitt kontrájánál tehetetlen volt, akárcsak Komogorov nagy löketénél egy perccel a vége előtt – nagyon benne volt, hogy megnyerjük a végén a meccset, de ez nem jött össze.

csmszkc4Az utolsó percben Jokanovic nagyot védett, az azt követő támadásunknál Baranau szabálytalankodott, a CSM-nek már nem volt ideje újabb támadásra, így döntetlennel végzett a két csapat – ez istenigazából Tordának és Konstancának kedvez. Mindenesetre sikerült borsot törni a CSM orra alá, annál is inkább, mert olyan szempontból előnyünk van velük szemben, hogy az őszi győzelmünknek köszönhetően egy esetleges pontegyenlőségnél mi leszünk felettük.

Az SzKC következő meccse március 11-én hazai pályán lesz Vaslui ellen – addog még sok van, hiszen az alapszakasz egyik csúcsrangadója, a Dinamo-Konstanca is lejár addig (csütörtökön 18 órától élőben is lehet nézni ezt a meccset), a táblázatban is lehetnek változások a ma esti és a holnapi meccsek után.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, 21. forduló

BUKARESTI CSM–SZÉKELYUDVARHELYI KC 29–29 (18–15)

Bukarest, Rapid Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Constantin Din és Sorin Dinu (Bukarest)

CSM: Iancu (15 védés, 27 kapott gól) – Georgievski 4, Marijanac 4, Aslanyan 3, Negru 6, Novanc, Stamate. Csere: Blazevic (0/1) – Saurina 10 (4), Rotaru 1, Șomlea, Humet 1. Vezetőedző: Zvonko Sundovski.

SZKC: Da Rosa (5 védés, 20 kapott gól) – Baranau 7 (3), Ghiță, Kuzmanoski 2, Komogorov 5, Onyejekwe 3, Szász 2. Csere: Jokanovic (4/9) – Kukoski, Markez 3, Peric 4, Tálas 1, Ojleski 2. Vezetőedző: Vlad Caba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2–0, 9. p.: 4–2, 18. p.: 11–7, 26. p.: 15–14, 35. p.: 21–17, 47. p.: 26–23, 52. p.: 27–26, 57. p.: 28–26.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/4 ill. 4/3.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."