Sport » Kézilabda

Ha csak egy félidőben vagyunk jók, akkor csak egy pont jár érte

Két fontos pontot hullatott el az SzKC hazai pályán. Vagy inkább egyet szerzett meg? Nagyon nehéz ezt megválaszolni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

szkccalarasi4
Fotók: Sinka-Király Levente
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 25., 17:41
0 hozzászólás. 

Ha a szombat déli meccs első negyedóráját vennénk alapul, akkor azt mondanánk, hogy az SzKC megérdemelten és nagyon megveri a Duna-parti együttest, de ezeket a feltételezéseket, közhelyeket az élet mindig átírja.

SzKCCalarasi5Minden ragyogóan kezdődött, a teltházas (a vendégeket is elkísérte egy húszfős szurkolótábor) meccs első négy percében Jokanovic négy lövésből négyet hárított, elmentünk három góllal, s az első félidő utolsó tíz percéig tartottuk is ezt a ritmust. A védekezésben kezdettől fogva ott volt Kukoski, aki egy óriási ziccert azonban kihagyott ellentámadásból, de sajnos nem volt egyedül ezzel. Sokat cserélt Vlad Caba már az első negyedórában, Peric, Baranau és Csog is bekerült, ám a huszadik perc után mégis megtört valami, feljöttek a vendégek.

szkcCalarasi1Habár nagyjából ugyanaz a csapatuk van, mint ősszel, az edzőváltás mindenképpen jót tett a călăraș-i csapatnak, a Resicától átkerült Adrian Petrea nagyon jól forgatta a játékosait, akik hamar ráéreztek az SzKC gyengéire. A játékrész végén már morgolódott a közönség, hiszen az utolsó akciót nem tudtuk kivédekezni s a hatgólos előnyünk mindössze egyre olvadt.

SzKCCalarasi2Nem állt be a javulás a második félidő elején sem, sőt rosszabb lett, a vezetést is átvették 18-17-re, Caba azonnal időt kért, de ez sem használt, kettő lett oda. Sok lehetőséget kihagyott az SzKC, Baranau kapufát lőtt, Ghiță elhullatta a labdát (pedig az első félidőben micsoda gólokat lőtt!), aztán Peric és Onyejekwe húzták maguk után a többieket. Annyira, hogy sikerült újra átvenni a vezetést Szász találatával, de megtartani már nem.

A napfény ugyan erősen sütött be a csarnokba, a közönség hangja is erősebb lett, de a sokkal a összeszedettebb, pontosabb vendégek kaptak ettől vérszemet és nagyon magabiztosan őrizték az egy-két gólos előnyüket, az SzKC-n pedig egyre jobban látszott az idegesség.

szkccalarasi3Tíz perccel a vége előtt, kétgólos vendégvezetésnél Caba megint időt kért, elkezdtünk hét mezőnyjátékossal, kapus nélkül játszani – sikerült is az egyenlítés két Komogorov-bombával, de ezután sajnos kétszer dobták kezdés után az üres kapunkba a játékszert, így le kellett mondanunk erről a taktikáról.

Óriási izgalmak jöttek, fej-fej mellett ment a két csapat, hetesek is estek itt is, ott is – Chikovani bevágta az utolsó tíz percre beálló Da Rosának azt, viszont a túloldalon Baranau a felső lécre dobta! És nagyon rezgett a léc az SzKC alatt, Carali még emberhátrányban is betalált, szerencsére Onyejekwe összeszedett egy labdát és végigvitte, 32-32-re kiegyenlített.

SzKCCalarasi6Az utolsó perc végén ők támadhattak, 11 másodperc volt Petrea utolsó időkérése után, majd időntúli szabaddobás lett a vége, amit Carali rálőtt a sorfal mellett, szerencsére Da Rosa a helyén maradva lábbal védett. Maradt a döntetlen egy olyan meccsen, amit meg kellett volna és meg is lehetett volna nyerni.

Annál is inkább, mert szerdán 16 órától a Tordát lazán megverő (30-24) Bukaresti CSM vendégei lesznek az udvarhelyiek (a találkozót a TVR2 mutatja élőben), s bizony Sundovski és Isakovic mesterek tanítványai ellen nagyon, de nagyon nehéz lesz... S ahhoz, hogy az alapszakasz végén az első négyben végezzünk (így a rájátszásban két meccset játszhatunk idehaza a háromból), idegenből is muszáj lesz pontokat szereznünk.

Férfi Kézilabda Bölények Ligája, alapszakasz, 20. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI KC–DUNĂREA CĂLĂRAȘI 32–32 (16–15)

Városi Sportcsarnok, 1250 néző. Vezette: Romeo Ștefan és Bogdan Ștark (Bukarest)

SZKC: Jokanovic (9 védés / 25 kapott gól) – Mihalcea 3 (1), Ghiță 5, Kuzmanoski 1, Komogorov 6, Onyejekwe 8, Szász 3. Csere: Da Rosa (2/7) – Kukoski, Markez, Peric 4, Tálas, Baranau 1, Csog 1. Vezetőedző: Vlad Caba.

DUNĂREA: Szorokin (3 védés/ 11 kapott gól) – Gavriloaia 1, Vartic, Sabin Ignat 3, Irakli Chikovani 5 (1), Dospinescu 8, Gurkovsky 3. Csere: Erhan (6/21) – Acatrinei 3 (1), Popia 2 (2), Kurilenko 1, Tărîță 3, Bulov, Halcă1, Carali 2. Vezetőedző: Adrian Petrea.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3–0, 13. p.: 8–23 22. p.: 11–9, 27. p.: 15–13, 35. p.: 19–19, 46. p.: 24–24, 50. p.: 24–26, 56. p.: 28–29.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/1 ill. 5/4

Mestermérleg:

Adrian Petrea (Dunărea): Magas színvonalú meccs volt, a játékosok, a kézilabda nyert, nagyon sok szép egyéni megoldástt is láthattunk. Nagyon fontos egy pontot viszünk el, de ha a meccs végét nézzük, akkor elveszítettünk kettőt, de ez az egy is nagyon fontos nekünk, hiszen a célunk az, hogy bekerüljünk a rájátszásba.

Vlad Caba (SzKC): Udvarhelyen minden idelátogató csapat a maximumot hozza ki magából, ez ma is így volt. Az első félidőt mi uraltuk, a másodikat ők, az utolsó percekben mi kockáztattunk. Az, hogy csak egy pontot szereztünk ma, megnehezíti a dolgunkat a továbbiakban, de így is az a cél, hogy az alapszakasz első négy helyének valamelyikén végezzünk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."