Sport » Kézilabda

Szerb válogatott érkezik

Az SzKC ötödik igazolása Szerbiából érkezik. Szerepelt a Bajnokok Ligájában, a világ legerősebb pontvadászatában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

milosdragas
Milos Dragas, fotó: handball-world.news
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SZKC.RO
2017. június 27., 15:59
0 hozzászólás. 

A Székelyudvarhelyi KC ötödik nyári átigazolása a balátlövő, Milos Dragas. Ezzel az átlövő szerepkört teljesnek tekinthetik a csapatnál, hiszen öten vannak a poszton: az egyik oldalon Cristian Ghiță és Djordje Golubovics, a másikon pedig Vjacseszlav Szadovij, Fekete Róbert és Dragas.

A huszonhetedik életévét a hetekben töltötte be a 201 cm magas, 110 kg-os kézilabdázó. Pribojban született, profi karrierje első éveit hazájában töltötte, az RK Priboj, a Lokomotiva Brcko és a Metaloplastika Sabac voltak a klubjai. Idegenlégióskodását 2012-ben kezdte el, a macedón Vardar Skopjében. Egy idényre hazatért a Metaloplastikába, itt 2014-ben Challenge Kupa-döntőn lépett pályára, ebben a kiírásban ötven találatot jegyzett – ezzel a góllövőlista második helyén zárt.

Innen igazolt a Bundesligába, a Bergischer HC-be, itt főképp a védekezésben kapott szerepkört, huszonkét találkozót játszott a német bajnokságban. A tavalyi idényt a másik macedón gárdában, a Metalurg Szkopjében töltötte, a Bajnokok Ligájában négy összecsapáson lépett pályára, tizenöt gólt szerzett.

A nemzeti válogatottba is rendre meghívást kapott, a 2014-es év tekinthető a legsikeresebbnek, ekkor az Eb-selejtezőn alaposan kivette a részét abból, hogy Szerbia kijutott a kontinenstornára, igaz, hogy az Európa-bajnokságra már nem nevezték. Összesen huszonhatszor öltötte magára a nemzeti mezt.

Dragas és az SzKC egy évre szóló szerződést kötött hosszabbítási lehetőséggel.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."