Sport » Kézilabda

A pihenő meghozta az SzKC eszét

Bejutott a Román Kupa elődöntőjébe a Székelyudvarhelyi KC a Nagybányán rendezett tornán. Az elején pedig nagyon karcolt a játéka.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Székelyudvarhelyi KC Ferenczi Botond
Fotó: Dragoș Asaftei
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. május 22., 19:35
0 hozzászólás. 

A Nemzeti Ligát a hatodik helyen záró Pandurii Tg. Jiu volt az ellenfele a Székelyudvarhelyi KC-nak kedd délután a nagybányai sportcsarnokban. A Román Kupa negyeddöntőjét fennállása során eddig csupán egy alkalommal lépte át a bronzérmes. Ezen találkozó első játékrészében sem festett úgy, hogy nem kell már pakolnia és hazautaznia a csapatnak már az első játéknap után.

Az SzKC a Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Kuzmanoszki, Tálas, Ferenczi, Florea (játoszottak még: Orbán Sz. - Rusia, Johannson, Komporály, Câmpan) összeállítással kezdett. Az első találatot még ő is jegyezte, innen kezdve viszont a játékrészt teljesen az ellenlábas irányította.

Nem kellett ehhez semmi különlegeset produkálnia, csupán alaposan kihasználta az udvarhelyiek gyenge védekezését, valamint steril támadójátékát. Az SzKC fokozatosan kapta a pofonokat, csupán Kuzmanoszki tartotta a lelket a csapatban, de a 15. percben így is ötgólos (4–9) hátrányban volt. Azért a szünetig faragott ebből a bajnokság során jobban rangsorolt gárda (13–14).

Székelyudvarhelyi KC Ciobanu Ionuț

A második játékrészben mintha egy más felfogású udvarhelyi csapat futott volna ki a pályára. Sokkal jobban megbecsülte a labdát, a defenzíva is jobban összeállt. Ciobanu rendre hárította a labdákat, Kuzmanoszki és Rusia egyszerűen megállíthatatlanok voltak, sorozatosan gyártották a találatokat. Már a 32. percben visszavette a vezetést (15–14) a Vlad Caba által irányított csapat. Nem is engedte ki a kezéből a meccset, folyamatosan három-négy góllal volt az ellenlábas előtt.

Egy félidei jobb játék is elégséges volt ezúttal, hogy ott lehessen a gárda a legjobb négyben, egyben folytassa a harcot a Román Kupa döntőjébe jutásáért.

A mérkőzést értékelve, Vlad Caba, a csapat edzője honlapunknak elmondta: „A második félidőben mutatott játékunk elég volt a győzelemhez, de így is elmaradt a megszokottól. Érződik, hogy a célkitűzéseink nagy részét elértük, illetve, hogy a játékosok fáradtak. Mégis, reménykedem, hogy az elődöntőben összekapjuk magunkat, ott leszünk a végelszámolásnál".

Az elődöntőben szerdán 20 órától a Bákói Ştiinţa lesz az ellenlábas (Digi Sport3 TV, élő).

Férfi kézilabda Román Kupa, negyeddöntő:

Székelyudvarhelyi KC–Pandurii Tg. Jiu 3228 (13–14)

Gól: Kuzmanoszki 11, Rusia 7, Mihalcea, Adomnicăi, Florea, Johannson 3-3, Komporály 2.

Hetesek: 4/3, illetve 4/3.

Kiállítások: 2–8 perc.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."