Sport » Kézilabda

Stoppot mutattak az SzKC-nak

Nem tudott mit kezdeni a sokkal agresszívabb, kompaktabb kézilabdát játszó Bákói Ştiinţával a Székelyudvarhelyi KC a kupa-elődöntőben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
szejkeNagybanya1

Hazai pályán jól megy a Szejke SK-nak a játék

Megszerezte második hazai győzelmét a kézilabda...
SzejkeKrajova

Kupameccsen kapott ki a Szejke SK

A kézilabda Román Kupa legjobb tizenhat közé kerülése...
segesvar szejkesk 1

Nem jött össze a pontszerzés

Nagyon küzdelmes találkozón van túl a...

Székelyudvarhelyi KC bakoi stiinta
Fotó: Dragos Asaftei
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2012. május 23., 21:17
0 hozzászólás. 

A férfi kézilabda Román Kupa elődöntőjében a Nemzeti Liga második és harmadik helyein zárt együttesek néztek farkasszemet. Mivel a szerda délutáni első meccsen a Konstancai HCM 43–31 arányban kiütötte a CSU Suceavát, már a találkozó előtt eldőlt, hogy a székelyföldi együttes a soron következő idényben is az európai kupaporondon a második számú kiírásban, az újonnan alapított Európa Kupában szerepelhet.

A Székelyudvarhelyi KC célkitűzése a Román Kupa-döntőbe való bejutás volt, de már a Pandurii Tg. Jiu elleni negyeddöntőben is látszott, hogy a gárda nem ég abban a lázban, amit megszokhattunk tőle a győzelmi sorozatokban. A Bákói Ştiinţta elleni párcharcot a Ciobanu – Mihalcea, Adomnicăi, Johannson, Kuzmanoszi, Ferenczi, Florea (játszottak még: Orbán Sz., Jobb – Rusia, Tálas, Komporály, Câmpan) összeállítással kezdte az SzKC, s csupán tíz percig tudta tartani a lépést az ellenféllel.

Szekelyudvarhelyi kc Bakoi Stiinta

A játékrész derekától a bákóiak összehoztak egy olyan sorozatot, amikor zsinórban hétszer voltak eredményesek, a 22. percben pedig már 9–17-es különbséget mutatott az eredményjelző. Az udvarhelyiek támadójátéka nagyon akadozott, igaz, hogy az ellenfél is nagyon keményen védekezett, a megszerzett labdákat pedig rendre értékesítette. Nem is csoda, hogy a pihenőre 13–21-gyel mehetett.

A második félidőben sem változott sok minden. Azaz, egy igen: a cserekapus, Orbán Szilárd (az egyetlen az SzKC keretéből, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott) valósággal csodákat művelt, ziccereket, heteseket hárított. De mindhiába, hiszen társai ugyanúgy gólszegények voltak. Volt tizenkét gól (20–32) is közte.

A legvégén már mindenki játéklehetőséget kapott, az utolsó percek arra voltak jók, hogy kozmetikázza az eredményt a Székelyudvarhelyi KC, így 32–36-os vereséggel zárta a 2011/12-es szezont.

Az SzKC edzője, Vlad Caba a meccs után portálunknak elmondta: „Ellenfelünk sokkal jobban akarta a győzelmet, megmutatta, hogy jobb nálunk. Nem azt a képet mutattunk, mint amit az utolsó hónapban alakítottunk ki. De benne van az is, hogy elfáradtunk, mert hét meccsünk volt ebben a periódusban. Akkor sem egy ilyen vereséggel kellett volna elköszönnünk a szezontól. Csak Orbán Szilárd játékát tudom kiemelni, a többiek messze tudásuk alatt teljesítettek".

Férfi kézilabda Román Kupa, elődöntő:

Székelyudvarhelyi KC–Bákói Ştiinţa 32–36 (13–21)

Gól: Rusia 8, Kuzmanoszki 6, Mihalcea 5, Adomnicăi, Johannson, Komporály 3-3, Florea, Câmpan 2-2, Ferenczi 1.

Kiállítások: 4–10 perc.

Hetesek: 2/2, illetve 4/1.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."