Színes » Érdekességek

Spartan Race Visegrád

Sportolókként mentek, spártaiakként tértek haza, öt udvarhelyi teljesítette a hétvégén a Spartan Race Visegrádot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

spartan csoport
Kacsó Zoltán, Ardelean Claudiu, Nagy Csaba, Bokor Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. április 11., 15:52
0 hozzászólás. 

Az idei kiírás visegrádi fordulójára öt udvarhelyi nevezett, hogy a közel kilenc kilométeres, 380 méter szintkülönbségű, 21 akadállyal nehezített pályát teljesítsék.

A Spartan Race egy terepfutással összekötött akadályverseny, amelyet már több mint húsz országban rendeznek meg nagy sikerrel. Udvarhelyhez legközelebb Magyarországon rendeznek, egy rövidebbet Visegrádon és októberben egy hosszabbat, Tokajban.
A verseny, megmérettetés, kaland különlegessége, hogy a szervezők nem ismertetik sem a pontos távot, sem az akadályok számát. A pálya kialakításánál az elsődleges cél, hogy a résztvevőket ki tudják mozdítani a komfort zónájukból.

Az öt fős csapat itthon is közösen készült a kalandra, az állóképességüket funkcionális edzésekkel (divatosabb nevén crossfit) és terepfutással növelték.

spartan kacso

A verseny napjára igazán ősziessé vált az időjárás, 9 Celsius fok, köd és szél tette az amúgy is embert próbáló eseményt még nehezebbé – számolt be Kacsó Zoltán a verseny egyik udvarhelyi résztvevője.

A felázott, csúszós terepen közel 6000 résztvevő indult, ahol az udvarhelyiek jó időeredménnyel zárták a próbatételeket.

„A helyszínt Visegrád város biztosította és igazán ki is tettek a szervezők magukért, akik egy nagyon izgalmas és színvonalas pályát állítottak össze, ami a Duna partjáról a Visegrád-i várhoz és vissza vezetett. Egy nehéz, de élvezhető kalandon vagyunk túl, amelyet bárkinek ajánlunk, aki szereti a kihívásokat és nem esik kétségbe, ha sáros lesz a cipője. Jól eső érzés volt, ahogy a pálya széléről biztattak az emberek, illetve köszönjük a Functional Training Udvarhely-nek és a Feel Good-nak, hogy segítették a félkészülésünket" – foglalta össze Kacsó.

Az udvarhelyi csapat eredményei: Ardelean Claudiu (01:05:47, 112-ik hely), Kacsó Zoltán (1:08:03 147-ik hely), Nagy Csaba (01:022:35, 684-ik hely), Bokor Attila (01:29:20, 1107-ik hely), Szilágyi Szabolcs (01:051:45, 2942-ik hely).



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."