Színes » Érdekességek

Buddha után a Titanic is elsüllyed

Romantikázni, Fredddie Mercury-ra és Pilinszkyre emlékezni, félni, izgulni és szurkolni is lehet ezen a hétvégén - horrortól az emlékkoncertig mindent képernyőre tűztek a televízióban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TevesAjanlo_Nov25
TevesAjanlo_Nov25
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. november 25., 16:07
1 hozzászólás. 


Kakasy Botond

Ha a mínusz fokokat nem bírjuk és inkább az otthon melegét választjuk a hétvégre, akkor már péntek este is egy könnyed sci-fi akciófilm ígérkezik. Isaak Asimov neve garantálja, hogy nem lesz rossz a film, ugyanis ő írta a történetet. Hogy a jó elképzelés jól is legyen kivitelezve a főszerepet Will Smith formálja meg. Azt hiszem már többen is kitalálták, hogy a 2004-ben mozivászonra került Én, a robot című filmről van szó.

TevesAjanlo_Nov25

A film a modernizálódó világ és az egyre fejlődő robottechnika örökös jövőbe vetített kérdésére keresi a választ: mi lesz, ha a robotok érzelmen alapuló önálló döntéseket hoznak. Azaz az ember fölé helyezik magukat. Del Spooner (Will Smith) detektív egy gyilkossági ügyben nyomoz, ahol arra a következtetésre jut, hogy egy robot az elkövető. Ezt mindenki lehetetlennek tartja, ugyanis a robotok memóriájába három alaptörvény van beleégetve: nem bánthat embert, engedelmeskedik az emberi parancsnak (kivéve, ha ezzel megszegné az első szabályt) és ügyel saját épségére (kivéve, ha ezzel megszegné az első két szabályt). A filmet pénteken 22 órai kezdettel nézhetjük meg a Film+ műsorkínálatában.

 

Katona Zoltán

Buddha elsüllyedt szégyenében - olyan iráni film, amiben szembesülünk annak a vidéknek a kegyetlen rosszaságával: a nő megalázása, olyan nőé, aki nem akar egyebet, csak tanulni, iskolába járni. Az Afganisztánban játszódó film kegyetlenül lerántja a leplet az ottani rendszerről, szokásokról: alapvetően talán nem is az a baj vele, hogy agresszív, hanem az, hogy a nőket gyakorlatilag állati sorban tartja. Ostobaság, agresszió - a világnak ezt a részét sem árt megismernünk. A film rendezője - Hana Makhmalbaf - mindössze 19 évesen rendezte ezt az alkotását. Hely, idő: Duna 2, szombat, november 26., 22 óra 50 perc.

TevesAjanlo_Nov25

Megtört ölelések - Padro Almodóvar filmjét – habár vasárnap este nagyon későn van – megéri megnézni, hiszen az egyetemes filmművészetben kevés olyan „hang" van, mint a spanyol rendezőé. Olyan filmnyelvet képvisel, ami különlegességével, gyönyörű színeivel lep meg – ilyen a Megtört ölelések is, Pénelope Cruz-zal a főszerepben. Habár a korábbi Almodóvar-filmek (Mindent anyámról, Rossz nevelés, Beszélj hozzá, Volver, stb.) motívumai és karakterei némiképp ismétlődnek benne, kár kihagyni.
Hely, idő: m1, hétfő, november 28., 0 óra 20 perc.

Bedőházi Attila-Csaba

Ha szombaton egy kis rettegésre vágyunk, akkor érdemes a tévékészüléket bekapcsolni és a Film+-ra kattanni - 22 órától a Sziklák szemébe (The Hills Have Eyes) nézhetünk. A 2006-ban megjelent amerikai horror egy 1977-ben megjelent mozi remake-je, aminek egy évvel később (2007-ben) második része is megjelent.

TevesAjanlo_Nov25

A sztori szerint egy amerikai család Kaliforniába indul nyaralni egy lakókocsival. Átlagos minden egészen addig, amíg eltévednek és egy olyan helyre jutnak, ahol valaki(k) figyelik őket. Persze horrorról lévén szó hamarosan megtudhatjuk, hogy kik az idegenek: mutáns zombik, akik szeretik a turistákat, egészben, de nem vetik meg azt sem, ha darabokban tesznek szert rájuk. Elkezdődik a harc a birtokon élő atomrobbanástól elfajult família és az átlagos amerikai család közt. Véres jelenetek, ijesztő megoldások szombat estére.

 

Lázár Emese

Péntekről szombatra virradó éjszakai műsort ajánlunk. „És reggel úgy ébredtünk a háborúra, mint magára a rendre, mintha a torkolattüzekkel az örök béke közeledne a világra. Személyében az ismeretlen vált ismerőssé, a veszély megnyugtatóvá, a rablás adománnyá, az ítélet bocsánattá. És van-e szebb annál, mint amikor az apokalipszis lovasa kenyeret szel a lámpafényben, cigarettát gyújt és ágyába kívánkozik éjfél után" - a 90 évvel ezelőtt, 1921. november 25-én e született „költő vagyok és katolikus" Pilinszky Jánosra emlékezik a Duna Tv. A Gyerekek és katonák című, 2006-ban készült, 67 perces filmadaptációt pénteken, éjfél után 30 perccel vetítik.

Aki a líra helyett inkább nagyszerű muzsikát hallgatna, kapcsoljon az m1-es tévécsatornára. A Queen Live in Budapest koncertfilm szintén pénteken, 0 óra 35 perckor kezdődik. A legendás zenekar és legendás énekese, Freddie Mercury 1986. július 27-én, a Magic Tour turné alkalmával lépett fel Budapesten, a Népstadionban. A koncert legemlékezetesebb momentuma volt, amikor a 70 000 ember előtt Mercury magyarul elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt.


Szasza

A nagysikerű filmek mindig megosztják a közönséget és a Titanic sem kivétel. Sokaknak ez a romantikus filmek alapműve, mások szerint Cameron elfelejtette kikapcsolni a nyálgépet a forgatás alatt. Ettől függetlenül a 11 besepert Oscar díj magáért beszél és a történet több egy egyszerű love story-nál.

Az akkori lehetőségekhez képest technikai és vizuális bravúrokat felvonultató alkotás a társadalmi osztályok közti különbséget és feszültséget is hűen mutatja be, valamint néhány maradandó, drámai jelenettel is beírta magát a filmtörténetbe. Szeretni nem kell, de egyszer megnézni kötelező. Kezdés: Pro TV, vasárnap, 20 óra 30 perc.

 

Józsa Csongor

Ki lesz az idei világbajnok a férfi teniszezők mezőnyében? A londoni viadalon öldöklő a küzdelem: a spanyol Nadal már el is búcsúzott a továbbjutástól. A végső győzelem megszerzéséhez a két nagy esélyes a világelső Djokovics és a svájci Federer a favorit. A vb elődöntőket szombaton 14, valamint 22 órától játsszák. A döntőt pedig vasárnap rendezik 19 óra 30 perctől. A mérkőzéseket a Digi Sport 2 közvetíti.

TevesAjanlo_Nov25

Az utolsó futamot rendezik az idei Forma-1-es idényben. A Brazil Nagydíj tesz pontot egy olyan szezon végére, melyet teljes mértékben Sebastian Vettel és a Red Bull uralt. Már a 2012-re hangolnak a pilóták, több fejlesztést is tesztelnek, így akár színes is lehet a verseny. Az időmérő edzést szombaton, a futamot vasárnap egyaránt 18 órától élőben közvetíti az RTL Klub és a Digi Sport.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
watson
2011-11-25 20:06:51
Titanic
Ha már Titanic, az udvarhelyi moziban is bemutatták, néhány vélemény a tévé akkori felvételeiből: http://youtu.be/TpcomOiBqa4?t=13m17s

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."