Színes » Érdekességek

Spanglik, téglák és a fénykardok szárnyalása

Hétvégére is kijut a jóból, ha a szórakoztató dobozt választjuk: magyar filmvígjáték pénteken, drogos mozi szombaton, kemény dráma vasárnap, de háborúznak a csillagok is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TevesAjanlo_2012
TevesAjanlo_2012
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. január 06., 18:08
0 hozzászólás. 

Bedőházi Attila-Csaba

A Duna Tv kínál gengszteres, rappes és drogos mozit szombat éjjelre. A filmet kizárólag 18 éven felülieknek ajánlják, és egyébként is későn van már a fiatalabbaknak: 0 óra 50 perckor kezdődik. A krimiként bekategorizált Alpha Dog Nick Cassavetes egyik nagyon eltalált alkotása. Olyan nagy nevekkel kecsegtet, mint Bruce Willis, Sharon Stone, Justin Timberlake vagy az újonnan filmsztárnak kikiáltott Olivia Wilde.

TevesAjanlo_2012

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel, a történek nincs túlbonyolítva: dél-kaliforniai legszebb évüket élő fiatalokról szól, akiknek legnagyobb gondjuk, hogy betépjenek és partiról partira járjanak. Életmódjuk néha viccesen, néha pedig rémisztően elszakítja őket a realitástól. Az egyik díler összeszólalkozik aktuális ügyfelével, majd bosszúból elrabolja kisöccsét. Hogy mi lesz a történet vége az szombat éjfél után kiderül.

 

Katona Zoltán

Buhera Mátrix - Magyar filmvígjáték kettőezerhétből és semmi köze sincs a Mátrixhoz. Főszereplőjének (Bánki Gergely) sem sok érintkeznivalója van a földdel, mármint olyan értelemben, hogy nem egy életrevaló fickó. Ezt divatos szóval úgy mondják, hogy lúzer. Viszont van egy talpraesett és szép párja (Tóth Orsi), no meg rengeteg kalandja víz- és gázszerelővel (Mucsi Zoltán és Scherer Péter), baja a gyerekkorával, s mindezt filmként elmeséli az első és a második Kopasznak (Badár Sándor és Szabó Győző). A film főcímzenéje telitalálat, s egy viszonylag ismeretlen magyar ska-zenekar, a Malacka és a Tahó keze munkáját dícséri. 

TevesAjanlo_2012

Litkai Gergely könyvéből Márton István rendezett filmet, ha pénteken este otthon maradsz, sokat fogsz nevetni. Hely, idő: Duna World (újabban így hívják a Duna II Autonómia néven indult csatornát), január 6., péntek 22 óra 30 perc.

 

Kakasy Boti

Az idei év első hétvégéjén végre kipihenhetjük az óév búcsúztatásakor begyűjtött fáradalmakat. Két szunyókálás között nem is képzelhetnénk el jobb időtöltést, mint egy film megnézését. Erre kivalló lehetőség A tégla című 2006-os amerikai filmdráma. A több díjat is besöpört film 2007-ben négy Oscar-t is kapott, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó aranyszobrocskát.

TevesAjanlo_2012

A cselekmény egyik főszereplője Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) egy fiatal rendőr, aki Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér bandájába próbál meg beépülni, hogy meggbuktassák a bűnszervezetet és rács mögé juttassák a rosszfiúkat. Amíg Bill azzal van elfoglalva, hogy Frank bizalmát elnyerje, addig egy újabb rendőrt, a szintén fiatal Colin Sullivan-t (Matt Damon) is beépítik a hálózatba. Ennek oka, hogy a maffia meglepően jól informált a rendőrség lépéseiről, így feltételezhető, hogy a rendőrség kötelékeiben is „tégla" munkálkodik. A filmet vasárnap 23 óra 15 perctől vetíti az RTL Klub.

 

Szasza

Talán a filmtörténet legismertebb eposza a Csillagok Háborúja. A sorozat, legalábbis az első három rész (ami ugye az utolsó három) több mint sci-fi: olyan történetszálat és karaktereket hoz, ami magával ragadja a tudományos-fantasztikus filmek legnagyobb ellenzőit is. A Star Wars azzal tűnt ki az egy kaptafára készülő futurisztikus mozik közül, hogy nem a lézeres lövöldözésre koncentrált, hanem egy időben bárhová helyezhető, végletekig kidolgozott történetet és egy egész univerzumot tárt elénk.

TevesAjanlo_2012

A sorozat második része, vagyis A Birodalom Visszavág a kritikusok által legjobbnak tartott epizód. Olyan kultikus jeleneteket láthatunk, mint a Hoth-bolygói csata, vagy Luke és Yoda ismerkedése a Dagobah-rendszerben, de persze Darth Vader sem maradhat el. Az élményért kapcsoljunk pénteken 22 óra 15 perckor a PRO TV-re.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."