Színes » Érdekességek

Titokzatos filmek – a gyűrű szövetsége és balítélet

Hétvégén a mínuszok mellett rengeteg nagyszerű, díjnyertes mozival találkozhatunk, ha beizzítjuk a szórakoztató dobozt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TevesAjanlo_2012/Marcius9
TevesAjanlo_2012/Marcius9
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. március 09., 18:08
0 hozzászólás. 

Jórészt a nem hivatalos hétvége első napjára, péntekre ígérünk látványos és kalandokban bővelkedő filmeket, azért a lazulós napok mindegyikén érdemes a képernyőre tapadni.

 

Katona Zoltán

Jim Jarmusch jellegzetes, titokzatos filmjeit sokan szeretik e világon – az amerikai rendező nem feltétlenül tartozik a filmgyártás fősodrába, de különleges munkái rengeteg rajongót szereztek neki. A filmek – akár a klasszikusabbak (Halott ember, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön) vagy az újabbak (Szellemkutya, Kávé és cigaretta) kiemelkedő alkotások. Az irányítás határai egy újabb rejtelmes, különleges ízű mozi.

TevesAjanlo_2012/Marcius9

Egy titokzatos idegen különböző utasításokat, a néző pedig utalásokat kap – megbízatást kell teljesítenie, olyat, amit a néző csak sejt. Kávé, titokzatos papírfecnik – ezek is hozzátartoznak a film különlegességéhez. Jarmusch olyan ruhába csomagolja be a sztorit, hogy az is hatalmasat lök a filmen – a helyszín Spanyolország, utcák, kávézók, régi épületek. A magányos férfi nem néma, de alig néhány mondatot mond a filmben – inkább mások beszélnek neki (olyan nagyobb nevek is „felvonulnak", mint Bill Murray, Tilda Swinton vagy Gael Garcia Bernal), játéka viszont lenyűgöző. A küldetéstudat arcára van írva, rendületlen és kitartó, senki és semmi nem tudja befolyásolni. Hely, idő: Duna Televízió, péntek, március 9., 22 óra 30 perc.

 

Szasza

Bár 2001 óta igazán divat lett szeretni A Gyűrűk Urát, ez semmit sem von le az értékéből. Tolkien nemcsak egy világot teremtett, hanem történelmet, térképet, népeket, nyelveket és folklórt is hozzá. Középfölde összetettsége lenyűgöző és képes a kisgyerektől a felnőttig bárki fantáziáját megmozgatni.

TevesAjanlo_2012/Marcius9

Ha a könyv képzeletünket hívta kalandra, a filmes adaptáció egy konkrét látásmódot tükröz. Peter Jackson filmje igazán közel hozza ezt a fantasy világot a nézőhöz és, bár vannak hiányosságai, biztosan állítható, hogy egy remekművel van dolgunk. A trilógia első része, A Gyűrű Szövetsége mondhatni kötelező darab, bár itt még csak egy kis szeletet kapunk Frodo és társai történetéből. A kalandba pénteken 21 óra 20 perctől tudunk bekapcsolódni a Cool TV-n.

 

Bedőházi Attila-Csaba

Másodjára háborgatja a tengereket a kalózok nem éppen legdaliásabb, ám annál inkább szerethető hőse Jack Sparow kapitány, aki ezúttal nem zombikkal, de korral páncélt és kopoltyút növesztett mélytengeri ellenséggel kell szembenéznie. Aki látta az első részt, annak a második sokkal nagyobb durranás lesz, ugyanis telepakolták még több látványelemmel és jobban összekuszálták a cselekmény szálait.

TevesAjanlo_2012/Marcius9

A történet szerint Jack Sparow kapitány egy adóssággal tartozik a Repülő Hollandi nevű szellemhajó kapitányának a polippal egybenőtt fejű Davy Jonesnak. Ha nem rendezi a tartozást, akkor örökre a szellemhajó fogja lesz. Persze a zűrös Jack dolgai kihatnak Will Turner és a szexi Elizabeth Swann kapcsolatára is, nem csak a házasságuk hiúsul meg, de Elizabeth is elbizonytalanodik: nem mindig tudja, hogy éppen kivel kellene csókolóznia. A Karib tenger kalózainak második részét, a Holtak kincse című mozit pénteken 20 óra 30 perctől vetíti az RTL Klub.

 

Józsa Csongor

A férfi kézilabda Nemzeti Ligában rangadót játszik a Székelyudvarhelyi KC. Az ezüstérmes a tavalyi idény utolsó meccsén a Bákói Ştiinţa ellen biztosította be a második helyet. Ezúttal idegenben számára a dobogó a tét, a győzelem szinte kötelező. A párharcot szombaton 16 órától élőben közvetíti a Digi Sport 3.

Kezi_2011_12/szkc_suceava_2012_marc2

Isztambul ad otthont a fedett pályás atlétika világbajnokság idei kiírásának. Az olimpiai évben ez egy komoly megmérettetés. Az eseményt az Eurosport közvetíti élőben: szombaton 17 óra 45 perctől, valamint vasárnap 21 óra 45 perctől.

 

Lázár Emese

Romantika, bonyodalom, szerelem, 18. századi Anglia. Pride and Prejudice - Büszkeség és balítélet – az angol írónő, Jane Austen legismertebb, a kritikusok által legjobbnak ítélt regényét tizennégyszer filmesítették meg. Az első változat az 1938-ban készült angol tévéfilm, a legutolsó pedig a 2005-ös adaptáció, amelyet Joe Wright rendezett. A bonyodalmakkal teli szerelmi történet főszereplője a longborni birtokon élő Bennet család és öt eladósorban levő lány, akiket az anya mindenképpen férjhez akar adni. Az előnyös házasításhoz fűzött tervét alaposan megnehezíti Elizabeth (Lizzy), aki csakis szerelemből hajlandó párt választani magának.

TevesAjanlo_2012/Marcius9

Benneték és a két lány, a szelíd Jane és a büszke Lizzy életét felbolygatja a szomszédos birtokra költöző Mr. Bringley és annak látszólag nagyon dölyfös barátja, Mr. Darcy. Lizzy és Darcy első találkozása balul üt ki, s bár Mr. Darcy jól palástolja, titkon fülig szerelmes lesz az éles eszű és ami szívén a száján Lizzybe. Megkéri a lány kezét, ám az sértetten kikosarazza. Lizzy természetesen megbánja döntését, de büszkesége nagyobb annál, mintsem ezt bevallja. Sikerül-e a két szereplőnek legyőznie büszkeségét, előítéleteit és végül kimondják-e egymásnak a boldogító igent? A választ az Austen regényéből készült legfrissebb, angol-francia romantikus játékfilm adja meg, amelyet szombaton 21 óra 10 perctől vetítenek az m1-en.

 

Kakasy Boti

Újabb hétvége elébe nézünk, ahol nem lesz meglepő, ha mínusz fokok repkednek. Ezért nem árt ha, kicsit felrázzuk magunkat és erre a filmnézés lehet az egyik ilyen opció. Rowan Atkinson neve lehet nem mond sokat, de ha azt írom, hogy Mr.Bean, akkor máris mosolyra áll a szánk. Az ő kalandos nyaralását követhetjük vasárnap a tévé képernyőjén. Az egész estés film második olyan rendezés, ami a Mr. Bean sorozatra épül.

TevesAjanlo_2012/Marcius9

A nem túl szexis testalkatú és igencsak érdekes arcberendezéssel bíró Bean életét mindig váratlan események tekerik ki. Miután megunja London nyirkos időjárását, összepakol és Cannes-ba utazik. A vakáció sem telik események nélkül, miután Bean-t összekeverik egy gyerekrablóval és egy elismert filmrendezővel. Sikeresen felforgatja fél Franciaországot és végül egy orosz filmrendező fiacskájával és egy sztárjelölt színésznővel megérkezik nyaralása helyszínére. A nagy kérdés, hogy vajon bilincset vagy Arany Pálmát kap kedvencünk? A szórakoztató vígjátékot vasárnap 21 óra 5 perctől nézhetjük meg a TV2-n.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."