Színes » Érdekességek

Csattan a pofon, ha nincs pisztácia

  Az ünnepi hétvégének köszönhetően rengeteg díjazott alkotást tűztek műsorukra a magyar tévétársaságok. Szuperprodukciók,  klasszikusok - válogathatunk a felhozatalban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TevesAjanlo_2012/Marcius16
TevesAjanlo_2012/Marcius16
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. március 16., 17:22
0 hozzászólás. 

Szerelmes szingliktől, pisztáciás pofonoktól, utolsó szamurájoktól, a száguldó cirkusz zajától lesz hangos a szórakoztató dobozunk ezen a hétvégén.

 

Szasza

Létezik egy szabály, miszerint, ha Bud Spencer-film megy a tévében, akkor azt kötelező megnézni. Na jó, tulajdonképpen nem létezik, de az tény, hogy az olasz származású, vízilabdázóból lett színész (aki egyébként az egyszer-használatos fogkefe feltalálója is) generációknak határozta meg a filmélményét. Társával, Terence Hillel számtalan alkotásban mutatták meg, hogyan lehet altesti poénok nélkül is humoros, élvezhető, sokszor fergeteges filmeket összehozni.

Munkásságuk egyik legismertebb darabja az ...és megint dühbe jövünk című, 1978-as vígjáték. A történet szerint Charlie Firpo (Bud Spencer) rátalál testvérére, Charlirea (Terence Hill), aki egykoron szerencsejátékos volt és most ketten indulnak a Miamit a markában tartó görög ellen. Rengeteg pofont, poént és emlékezetes jelenetet ígér a mozi pénteken 19 óra 50 perckor a film+2-n. Csak épp pisztácia fagyit ne kérjünk...

 

Katona Zoltán

Kárpáthy Zoltán - egy Várkonyi Gábor-klasszikus 1966-ból, ami tulajdonképpen egy Jókai-regényadaptáció. Igazi Jókai-féle cselekmény és történet: Kárpáthy Zoltán szerelmes lesz gyámja lányába, Katinkába, de Zoltánt elküldik hazulról. A háttérben áskálódás, per és örökség – kitűnően ábrázolja a 19. századi magyar világ mindennapjait.

TevesAjanlo_2012/Marcius16

Olyan nagy magyar színészek játszanak benne, mint Kovács István, Venczel Vera, Darvas Iván, Latinovits Zoltán Ruttkai Éva, Básti Lajos, Bitskey Tibor vagy Várkonyi Zoltán. Ha valaki szereti Jókait és azt a bizonyos letűnt világot, feltétlenül nézze meg.
Hely, idő: Duna Televízió, péntek, március 16., 22 óra.

 

Lázár Emese

Mit tesz egy békés kis kertvárosban élő, negyvenéves, két gyermekes anya, ha rájön, hogy férje megcsalja? Bart Freundlich rendező szerint nem sokat lacafacázik, hanem azonnal csomagol, faképnél hagyja csapodár párját és irány, gyermekestől, New York. Legalábbis így tesz Sandy (Catherine Zeta-Jones),a Szerelmes szingli szittert keres (The Rebound) című film főszereplője.

TevesAjanlo_2012/Marcius16

A nő munkába áll és gyermekeinek is sikerül felvigyázót szerezzen. A bébiszitter nem más, mint a sármos és komoly fiatalember, Aram (Justine Bartha). Az már csak természetes, hogy a nő és a férfi egymásba habarodik. Hepiend lesz-e a történet vége? Habkönnyű, könnyen emészthető, romantikus amerikai film, humorral megfűszerezve - ideális választás a hétvégi „agymosáshoz". Szerelmes szingli az m1-en szombaton este 21 óra 10 perckor.

 

Bedőházi Attila-Csaba

A szamurájok utolsó harcára hív talán az utolsó mohikánt is legyilkoló amerikai katona története. A látványos, igazi amerikai szuperprodukcióba némi tisztességes emberi érzés is szorult. A 2003-as amerikai-új-zélandi-japán történelmi kalandfilmet, Az utolsó szamuráj című mozit igencsak pozitívan bírálta el a szakma. Nem véletlenül. A forgatókönyv szerint az indiánokkal kíméletlenül harcba szálló Algren, az amerikai veterán előtt új kapuk nyílnak meg. A polgárháború lejártával kicsinyes munkával keresi a mindennapi betevőt, amit inkább wishkey kortyolgatásra költ.

TevesAjanlo_2012/Marcius16

Tengeti winchester puskák eladására szakosodott mindennapjait, amikor egykori felettese munkát ajánl neki. Jobb híján elfogadja a Japánba végzendő feladatot és miután hajóra ül, máris szembeszáll a büszke szamurájok hadával, akik bátorsága miatt nem ölik meg, de elhurcolják magukkal. A szamuráj-faluban ismerkedik össze azzal az asszonnyal, akinek férjét éppen ő küldte a másvilágra és szembesül az ízig-vérig becsületes, tisztességes szamurájok életével, így ellenségből szövetségessé vedlik, majd megvívja az utolsó vitézi csatát. Hogy milyen véget tartogattak az amerikai rendezők a szamuráj páncélba bújt Tom Cruise-nak, az kiderül szombat este 22 óra 5 perc után az RTL Klubon.

 

Józsa Csongor

Négy hónapos szüntet követően újból felbőgnek a Forma1-es autók motorjai, útjára indul a száguldó cirkusz. Hétvégén az első futamnak Melbourne a házigazdája. Az Ausztrál nagydíjon nem szoktunk sok dologra választ kapni, de bemelegítésnek mindenképp jó. Viszont korán kell kelnünk, hiszen szombaton az időmérőt, vasárnap a futamot egyaránt reggel 8 órától rendezik. Az eseményeket élőben követhetjük a Digi Sport1-en, illetve az m1-en.

TevesAjanlo_2012/Marcius16

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája a nyolcaddöntőhöz érkezett. Itt már kieséses rendszerben folynak a küzdelmek. A magyar aranyérmes MKB Veszprém idegenben játssza első találkozóját a spanyol Ademar Leon otthonában. A mérkőzést szombaton 18 órától a Digi Sport2 közvetíti.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."