Színes » Érdekességek

Szuperprodukciók hétvégéje

Tragikus sorsok, parodizáló akcióhősök, száguldó cirkusz, halálba induló katonák színesítik az otthonülők hétvégi programját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
socola

Húsz éve halottnak hitték

Kiderült, hogy az elmúlt két évtizedet egy Iași-i...
kanadaweed

Legalizálták a marihuánát Kanadában

Már nem csak orvosi célra lehet alkalmazni, de az...
disznofej01

Disznófejet akart átvinni a határon

De egy jó szimatú határőr kiszagolta a dolgot....

TevesAjanlo_2012/Apr13
TevesAjanlo_2012/Apr13
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. április 13., 16:45
0 hozzászólás. 

Csupa díjnyertes alkotás kapott helyet a tévében a következő napokban. Az akcióval, humorral, szerelemmel és balsorsú szerepelőkkel tűzdelt filmek ígérnek kikapcsolódást.

 

Kakasy Boti

Krisztus előtt 480-ban a thermopüliai-szorosban volt egy maroknyi harcos, akik I. Xerxész világverő több ezres seregével csaptak össze. 300 spártai harcos áldozta fel magát, hogy megállítsa a Xerxészt. „Itt fekszünk, vándor, vidd hírül a spártaiaknak,/ megcselekedtük, amit megkövetelt a haza" – emlékezik meg a világirdalom leghíresebb epigrammája Leonidász spártai király vezette seregről. A spártaiak Athénnal és Korinthosszal szövetkezve vonulnak hadba, azonban amikor elárulják őket és a perzsáknak sikerül mögéjük kerülni, Leonidász elbocsájtja a segédcsapatokat.

TevesAjanlo_2012/Apr13

Háromszáz legjobb katonájával küzd rendületlenül, s bár győzni nem tudnak, de a perzsa hadat feltartóztatják, amit maga az istenként tisztel Xerxész vezetett, ezalatt pedig sikerült egyesíteni a görög seregeket, akik már fel tudták venni a harcot a perzsák ellen. A hangulatában, színvilágában és rendezésében is egyedinek mondható filmet csak ajánlani tudom, még azoknak is, akik már látták. A spártai harcosok küzdelmét megnézhetjük szombaton 22 óra 5 perctől az RTL Klubon.

 

Lázár Emese

Száz évvel ezelőtt, 1912. április 10-én déli 12 órakor indult el az angliai Southampton kikötőjéből New York felé első és egyben utolsó útjára a legendás utasszállító óceánjáró, a Titanic. Az impozáns méretű luxushajó, fedélzetén 2207 utassal négy nappal később jéghegynek ütközött, és április 15-én, 2 óra 20 perckor elsüllyedt. A katasztrófában több mint 1500 utas veszett oda. Minden idők eddigi egyik legnagyobb hajókatasztrófájáról az azóta eltelt 100 esztendőben számos könyv és film született.

TevesAjanlo_2012/Apr13

A legsikeresebb filmet 1997-ben James Cameron amerikai rendező készítette. A Rose, a dúsgazdag lány (Kate Winslet) és Jack, a szegény fiú (Leonardo di Caprio) szerelmi történetével megédesített dráma 1998-ban tizenegy Oscar-szobrocskát gyűjtött be, nemrég elkészült 3D-s változata is. A könnyezős, romantikus, a tragédiát a túlélők elmesélése és a kutatások alapján apró részleteiben is feltáró filmdrámát vasárnap 20 órakor lehet megnézni az RTL Klubon.

 

Bedőházi Attila-Csaba

Topper Harley ezúttal a második pukkra készül. A Nagy durranás második részét vetíti a Film+ vasárnap este. Különleges feladattal bízzák meg a visszavonult akcióhőst, akire buddhista szerzetesek közt talál a CIA. A titokban-hozzuk-vissza-a-fiúkat akció során Irakból kell kimenekíteni az amerikai foglyokat. A történet rengeteg Rambo-hoz hasonló filmet dolgoz fel és ebben a moziban a töltény nélküli fegyverek felhasználási módja, na meg a témához kapcsolódó alkotások meghatározó jelenetei sírásra késztetik a néző szemét.

TevesAjanlo_2012/Apr13

Természetesen a poénok sokaságától buggyan ki a könnyünk. Aki szereti a stupid humorral tűzdelt 90-es évekbeli filmeket parodizáló mozikat, annak ajánlom figyelmébe a második pukkot. A hétvége levezetésére kínál programot a Film+ vasárnap 20 óra 10 perctől: Nagy Durranás 2 – A második pukk.

 

Katona Zoltán

Anna Karenina - Lev Tolsztoj klasszikus nagyregényéből rengeteg színházi és filmadaptáció készült, olyan nagy színésznők alakították Annát, mint Vivien Leigh vagy Greta Garbo. Ebben a filmben, amit amerikaiak készítettek 1997-ben, a francia Sophie Marceau próbál elődei nyomába érni, mellette Sean Bean-t és Alfred Molinát láthatjuk.

TevesAjanlo_2012/Apr13

Anna és szerelme, a katonatiszt Vronszkij története több mint egy évszázados, tulajdonképpen Tolsztoj a női lelket próbálja ábrázolni. Illetve a vívódást a szerelem és a gyermek között, a szomorú véghez vezető utat – a film több mint száz perce alatt ebbe élhetjük bele magunkat. Hely, idő: Duna Televízió, vasárnap, április 15., 21 óra.

 

Józsa Csongor

A Forma-1-es idény harmadik futamát rendezik a hétvégén. Eddig nagyon mozgalmasra sikeredett a verseny. Most is erre van kilátás a Kínai Nagydíjon. Még nem európai időszámítás szerint köröznek a pilóták: szombaton 9 órától az időmérő edzést, vasárnap 10 órától a futamot rendezik. A sanghaji eseményeket a Digi Sport 1 és az m1 közvetíti.

TevesAjanlo_2012/Apr13

Szuper döntőre vár a férfi kézilabda Magyar Kupa. Szombaton az elődöntő egyik ágán 17 órától Pick Szeged–Balatonfüred, a másikon 19 órától MKB Veszprém–Tatabánya párharcokat rendeznek. Vasárnap 17 órától a döntőt, ahova a papírforma alapján a többszörös bajnok Veszprém és a mostanában örök második Szeged jut. A tornát a magyar Sportklub közvetíti élőben.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."