Itthon » Művelődés

Csapó! Tessék! - tovább forog az udvarhelyi film

Több részből álló játékfilmjének forgatását folytatta múlt héten a városban és környékén a Transikon alkotócsoportja. A forgatáson statiszták (is) voltunk.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

UdvarhelyiFilm
UdvarhelyiFilm
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. szeptember 06., 12:55
1 hozzászólás. 

Hétköznap éjszaka: a Székelyudvarhelyi Első Emelet kávézó füstös klubbá alakult, táncosnők rázzák a színpadon, őket figyelik kéjesen a férfivendégek – ebbe a képbe jön be az egyik főszereplő egy hatalmas kutyával, majd egy megtermett legényekből álló

alvilági csoport is beront a helyszínre.

 

A jeleneteket, jelenetsorokat többször is újraveszik, a statisztáknak, a színészeknek magyaráznak: a Biznisz munkacímen futó filmnek ezt az epizódját Bálint Ibolya rendezi, de a filmkészítőkként ismert Transikon Egyesület többi tagja - Jakab Ervin, Bálint Arthur, és Fecső Zoltán -, valamint hang- és fénytechnikusok végzik a munkájukat.

UdvarhelyiFilm

A többnyire amatőr szereplők között azonban vannak olyanok is, akik nem először vesznek részt hasonló forgatáson, de a teljesen amatőrök (pl. a keménylegényeket játszó fiatalok) is meglepően jól játszanak, türelmesen engedelmeskednek a rendezőnő kéréseinek, elvárásainak.

 

„Figyelem, füst!", „Hang forog!", „Csapó!",

- ilyen és hasonló szavak, utasítások hangzanak el, kicsiben nagynak számít a forgatás. Baráti, meghitt hangulatban zajlott, annak ellenére, hogy egészen hajnali öt óráig tartott a jelenetek felvétele.

UdvarhelyiFilm

Balról Bálint Arthur, az epizód operatőre, szemből Bálint Ibolya rendező

 

A csapat a rákövetkező napokban Zeteváralján folytatta a munkát.

Az első udvarhelyi játékfilmen már tavaly elkezdtek dolgozni, két forgatás is volt, a múlt heti munka már a harmadik forgatási időszak.

A Biznisz munkacímen futó film az említett négy alkotó négy rövidfilmjéből áll, és egy kerettörténettel kiegészülve egész estés játékfilmmé alakul. A különálló történetek több ponton kapcsolódnak. A főszereplő egy filmrendező, aki a filmjeit árulja, tulajdonképpen az említett epizódokat. A történet főszereplőjét Pálfi Tibor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház színésze alakítja.

A tavaly, egy éves előkészítő munka után megkezdődött forgatás idén fejeződik be, a film bemutatása a tervezetthez képest csúszik. Valószínűleg jövőre mutatják be.

„Ez a forgatás gyártási szempontból már majdnem kalákának minősül" - árulta el Fecső Zoltán, hiszen a filmnek a finanszírozását elsősorban helyben oldották meg. A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal és a Hargita megyei önkormányzat mellett több helyi cég is támogatta, illetve a filmesek barátai, rokonai is lelkesen segítettek.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Milan Yorgi
2011-09-15 09:33:46
Kiváncsi leszek mi féle-féle film lesz ebből !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."