Itthon » Közélet

Két tanácsülés is lesz csütörtökön

Reggel nyolctól és kilenctől is ülésezik a városi tanács, az éves költségvetés mellett a pályázatokat is kiírják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tanácsülés Székelyudvarhelyen 2013 februárjában
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. március 27., 15:55
0 hozzászólás. 

Rendkívüli tanácsülést hívott össze Bunta Levente polgármester március 28-án reggel 8 órára, amin a városi stadion mellett építendő multifunkcionális sportterem műszaki-gazdasági mutatóinak elfogadása az egyetlen napirendi pont. Ezt azért kell külön ülésen tárgyalni, mert a projekt költségei szerepelnek a városi költségvetés-tervezetben, ezért a mutatókat annak tárgyalása előtt el kell fogadni.

Ezt követően 9 órától ismét összeül a városi tanács, hogy a márciusi, rendes havi ülésen többek között a város 2013-as költségvetését vitassák, és – várhatóan – fogadják el. Bár megyei költségvetés továbbra sincs, a megyei tanács elküldte a megyei költségvetés sarokszámait, ezek alapján el lehet már fogadni a városi büdzsét.

Tervben van még az Udvarhelyi Fiatal Fórum épületadó fizetése alól történő felmentése, illetve a környezetvédelmi és fejlesztési, az ifjúsági és tanügyi, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére vonatkozó, a szociális, a kulturális és a versenysport tevékenységek támogatásának elfogadása, tehát kiírják a vonatkozó pályázatokat.

Ezután a TERRE nevű pályázaton való részvételről is dönt a tanács, akárcsak a Bethlen-negyedi parkban található Bethlen Gábor lovas szobor közvagyonba vételéről. A tizenegyedik határozattervezet témája 300 ezer lej bérleti díj előlegként való kifizetése a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség részére – ezt a Tamási Áron Gimnázium tetőszerkezetének javítási munkálataira fordítják.

Kulturális témák következnek ezután, a tervek szerint elfogadják a múzeum éves menedzseri tevékenységének értékelése során elért eredményeket, új szerződést kötnek Elekes Gyulával, a Művelődési Ház vezetőjével, és elkészítik az új menedzsmenttervet.

Ezt követően a Tomcsa Sándor Színház, az Udvarhely Táncműhely és a városi könyvtár menedzseri pályázatának kiírásáról, valamint a pályáztatás módszertanának elfogadásáról tárgyalnak, majd a helyi közrendi bizottság megalakulásáról tárgyalnak. Ez utóbbi bizottság létét törvény szabályozza, feladata a helyi rendőrség munkájának felügyelete, illetve véleményekkel, tanácsokkal segítheti működését.

Végül a II. Budavári Húsvéti Sokadalom alkalmából Székelyudvarhely küldötteként a Boróka néptánccsoport és az Udvarhelyszéki Kézművesek Egyesületének képviselete Magyarországra való kiutazásáról, valamint a városban történő plakátolás szabályzatának elfogadásáról döntenek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."